Träning och TRÄNING...

Först var det jag som fick ha lektioner, dvs träna! Riktigt roligt var det och känner hur jag kommer mer och mer in i det för varje gång. Lär mig verkligen att tycka om det, ännu mer!
Sedan var det dags för min egna lilla träning - på mamma nya lilla maskin. Någon sak som man "trampar på". Inte jättejobbigt först men efter en stund så. Var trött redan innan så vet dock inte varför jag gjorde det? Men känner mig väldigt nyttig och sund nu vilket är gött!

Pelle fick sig en vilodag idag vilket han nog behövde. Eller behövde och behövde, känns bra att han får vila bara. Pigg är han ju i vilket fall. Dock får jag ju ta det imorgon, blir spännande att se hur pigg han är! Tur att han alltid är så snäll ändå (lite ironi, men han brukar faktiskt vara snäll). Han fick sig en puss idag ändå såklart, hihi.

Exakt en sådan här sak var det jag tränade på! Dock fett dålig för mitt knä som börjat göra ont igen..


Skötsam tjej, jao!

Har varit riktigt duktig idag, pluggat en massa spanska till provet på fredag, vilket jag alltid brukar skjuta upp till dagen innan för att det är så fruktansvärt tråkigt och jobbigt, blir ju inte lättare av att man slutade hänga med i 7an ;) Aja, stolt över mig själv iaf som ni ser! :)

Sen har jag såklart varit hos Långben också, han gick nästan helt normalt idag, jätteskönt att se! :D Jag stog iaf och borstade och myste med honom i typ en timma, vilket jag tyvärr inte brukar hinna annars på vardagar. Så himla gullig var han ♥

Vet att ni har sett bilden förr, men går ju inte att ta nya i detta vädret... :/

Fullt upp!

Sitter i skolan och bloggar. Har engelska just nu, wiho. Har i alla fall ganska fullt upp idag så får se om jag hinner blogga när jag kommer hem. Ska ju antagligen ha lite lektioner idag så blir till att åka till stallet sedan. Hoppning tror jag det står på schemat också? Ska bli spännande! Har inte pluggat något i helgen så ska ta itu med det också. Gott! Måndagar ska ju egentligen vara min stallfria dag, fast känner att jag lyckas sådär med det.. På ett eller annat sätt kommer jag dit ändå. Haha, så kan det gå!

Kom på att jag inte blivit klar med Danse inlägget heller. Men det kommer, snart!

Sötisen.. ♥


Idé!

Nu har vi fått en liten idé! Några dagar framåt tänkte vi välja ta en hästfärg och sedan skriva och visa bilder på vilka färger vi tycker passar till. Alltså hur vi tycker att man ska matcha!
Låter det intressant? 

 

Film från CR:en!

Hehe, lite busig ponny som jag sa. Vad händer efter 2an liksom..? ;) Haha. Och synd att mamma inte filmade i 1m då han kändes bättre där! Men jaja, här får ni se! 


It's our time so shine.


Så blev det en LB debut också..

Pelle var megafin idag! Laddad och pigg som sjutton haha, men fin var han!

I 90 cm kändes det bra. Pelle skulle busa och bocka lite dock, haha sötisen. Väldigt kul tyckte han att det var! Rundan kändes bra fast red dock lite sämre på sista långsidan, en kombination. Men annars kändes det jättebra och vi nollade! Fick även kommentaren "Vad fin och fräsch han är!", så det var riktigt kul!
Efter det höjde dem och Tord undrade om jag inte skulle ta en runda till. Pelle var ju superpigg och laddad så varför inte? Så det blev en runda på 1m också, debut i LB alltså! I början gick det sjukt bra, han hoppade helt klockrent och jag red faktiskt bra! Dock blev han lite för laddad i en kombination så vi kom nära och petade sista hindret där. Resten gick dock grymt! Fast han busade lite denna rundan med, hihi gulle. Sjukt nöjd med rundan och känslan som jag fick, Pelle var verkligen helt underbart fin!

You don't know how lovely you are

Mamma filmade också! Dock bara 90 rundan och så filmade hon inte hela tiden utan nästan bara sprången. Vet inte riktigt varför.. Men haha, ska försöka klippa ihop det till en film snarast!




 

Utveckling, ja tack!

Ett citat från Nils Ankarcrona 1965. Är ju glad att den svenska ridsporten har utvecklats lite sedan dess..

"När man bestraffar en häst, är det lämpligt att fatta tyglarna i ena handen, så avpassade att man kan hindra hästen från att vända eller ge sig iväg. Den andra handen med spöet ger hästen ett eller ett par rapp på sidan intill skänkeln, där det är minst risk att skada honom. Så snart hästen fått sitt straff, fattar ryttaren åter tyglarna med båda händerna och rider fram hästen på bettet. Om det visar sig, att han tagit lärdom av tillrättavisningen, skall han belönas på lämpligt sätt. Spöet skall vara så stadigt, att det träffar, där ryttaren avser att det skall träffa."

"Man skall inte heller använda grova käppar utan en vanlig rotting av sådan mjukhet att den böjer sig obetydligt, när man lätt stödjer sig på den, är mest ändamålsenlig."


Hiss!


Något som vi båda tycker är väldigt fint är när det finns "armbågslappar" på tröjor. Framförallt Kingsland brukar ha det och det är riktigt snyggt! På bilden ser det kanske inte överdrivet fint ut, men när man har tröjorna på sig så är det faktiskt det.

Ja, det blir faktiskt en hiss till armbågslappar!


Saker ni inte visste om mig..

  • Jag gillar inte våfflor. Vet inte varför men gör helt enkelt inte det bara.
  • Jag är jätterädd för clowner, tycker att de är läskiga.
  • Jag är ett riktigt städfreak. Ska alltid ha det fint i mitt rum!
  • Jag är jätterädd för sprutor. Höll på att svimma när jag tog svininfluensavaccinet. Hade min pappa inte dykt upp då hade jag definitivt svimmat.
  • Jag tappar alltid bort min mobil och nycklar minst 3 gånger/dag.
  • När jag var liten älskade jag insekter av alla slag. Hade bl.a. sniglar som husdjur!
  • Jag är sjukt onyttig. Dock orkar jag inte bry mig så mycket för jag är helt enkelt en sådan som inte tycker att det är viktigare att se bra ut än äta god mat. Fast hoppas att jag inte ser ut som en köttbulle för det, hehe.
  • Jag mockar extremt noga. När mamma mockar måste jag alltid fixa till det!
  • Jag fryser alltid om mina fötter! Som nu! Jag har på mig ett par raggsockar och så fryser jag ändå.
  • Jag är 50% finsk. Mamma är finsk.
  • Jag är galet lik min morfar! Ser ut som honom och gillar dessutom samma kläder? Jag hade tidigare än tröja som jag lånade av mamma nästan varje dag i stallet och när vi kommer hem till dem har han exakt en sådan på sig. Känner även igen mig i hur han är.
  • Jag har jättekonstig godissmak och älskar sura och färgglada godisar.
  • Jag hatar att vara med på kort.
  • Jag är en tidsoptimist. Är alltid sen, till träning eller till bussen!
  • Jag har olika "tvångstankar". Får alltid för mig att mitt lås till skåpet i skolan eller hem inte är låst. T.ex. i skolan ber jag alltid Ebba kolla så att mitt skåp är låst!

Nu orkar jag inte skriva ner något mer men det finns mer betydligt konstigare saker med mig haha. Hur nu det är möjligt? 

Haha något är det nog som inte står helt rätt till..?


Långbens hovar

Hovslagaren kom och kollade på Långben idag. Han gick ungefär lika idag, kanske liiite bättre men ingen stor skillnad. Han satte iaf på nya sulor som täckte hela hoven, plus nån lera typ som skulle vara lite tryckavlastande när han går. Han sa också att han hade verkat honom ganska mycket på tårna på bakhovarna denna gången, vilket gjorde att han ville gå på trakterna. Han gick lite bättre sen efter "behandlingen", och hovslagaren sa att det säkert beror på att han TROR att det kommer göra ont om han sätter ner tån. Ska iaf tillbaka till honom i eftermiddag för att kolla till honom igen. Hovslagaren trodde att han skulle vara bra om 2-3 dagar, så det känns ju riktigt bra! :D

Blir alltid för orolig när nåt händer med min älskling...

Hur det gick med hästarna igår..

Pelle kändes fin, även om jag red ganska dåligt. Red inte så jättehårt eller länge då jag vill att han ska ha energi idag! Försökte tänka på att han inte skulle böja halsen utan forma sig i bogen. Och när han gör det så ska han inte flytta ut baken! Alltså att han skulle spåra ordentligt. Sådant som man alltid kan sitta och putsa med och känna att man har kontroll över hela hästen. Han lyssnade fint i vilket fall. Min fina lilla älskling! ♥


Efter det blev det ett pass på pigga Emil. Han har vilat i 3 dagar nu så han tyckte det var riktigt kul att få jobba lite. Det är så han är, han älskar att jobba! Flera gånger då jag "bara" hunnit rida i kanske 30min har han stannat när vi är påväg ut från manegen och vägrat gå ut. Som att han inte tycker att vi är klara utan ska jobba lite till. Haha, så galet söt är han! Joggade honom lite idag och lät honom bli av med lite energi. Red även lite skänkelvikningar och då vart han lite spändis, framförallt när det började krattas/skyfflas i ett hörn, haha. Men sen så var han riktigt fin!




T A G G A!!!

Shit vad jag taggar Göteborg Horse Show nu alltså! Eller a, inte själv showen för den ska jag inte ens på, men mässan!!! :D Galet vad jag längtar! Har t.o.m övertalat mamma att få ta ledigt på fredagen för att hinna med både Långben och mässan, och att hon gick med på det var ett under!

Iaf, ni har väl sett att man kan kolla vilka utställare som kommer detta året? Här kan ni se!

Typ en hundradel av alla utställare! ;)

Om 1 timma är det bara 26 dagar kvar till mässan!

Stackars lilla Långben... ♥

Långben blev skodd igår, och idag gick han hur konstigt som helst. Såg typ som han gick med transportskydd med bakbenen, men markerade ingenting på fram.. :O Och så satte han typ i trakterna innan tån också, skitkonstigt verkligen! Hovslagaren ska iaf komma och kolla på Långben imorgon kl halv 10, hoppas verkligen att han bara har blivit lite för mkt nerverkad eller nåt...


Morgondagens outfit...

Pelle och jag ska ju som sagt hoppa CR imon och såhär kommer vi se ut!

Pricken över i:t hade varit ett silvrigt swarovskipannband och silvriga JIN stigbyglar till detta. Fast det äger jag ju inte så det blir lite svårt att ha, haha. Såhär kommer vi nog se ut imorgon i alla fall!

 


Eurohorse 2011!

Gud vad jag längtar till horseshow nu! Har kommer en (väldigt ful) bild på saker om jag tänkt/vill köpa:


Rosa lindor, ljusblå lindor, gröna benskydd, gult schabrak, tävlingsskjorta och silvrigt swarovskipannband! Färgglatt värre, haha.


Today..

Idag ska jag ha både Pelleplutt & Emilsson. Hähä, fina smeknamn? Gullisarna. Men jao, det blir nog lite dressyrarbete för båda två. Hade egentligen velat rida ut på Pelle men det är ju så galet halt.. Snö kan man ju ändå rida ut i men när det är såhär går det ju inte. En fet diss till det!

Hihi, sötaste Pelle!


Snygga träns..

Jag är verkligen jättesugen på att köpa ett träns till. Man kan ju aldrig få för många, haha! Nja, det kanske man kan, men här är i alla fall ett par träns jag gärna skulle vilja ha:






De två översta är från Dyon och de nedersta från GG om någon undrar. Ska jag vara ärlig så gillar jag nog det längst ner mest, tycker att det är galet snyggt!

 

Fixat med bilder!

Kommer ni ihåg att vi lyckades ta bort nästan alla bilder på bloggen? Nu har jag suttit och fixat lite så alla bilder på inlägget som jag skrev om Millan är tillbaka. Inlägget kan ni läsa HÄR!

Eftersom några läsare ville att vi skulle skriva om tidigare foder/medryttarhästar som vi haft tänkte jag även skriva ett inlägg om en ponny jag hyrde som heter Dancerman. Så antagligen dyker det upp på Söndag!

Saknade ponnyn ♥



Såg ni KG!?

Han gick ju till final och allt! Tråkigt nog förlorade han med 120-100. Han tog en fråga om fotomodeller haha, vet inte riktigt varför? Synd att han inte vann men roligt att han kom så långt!

Samma bild igen, jag vet.


Dagens vill ha!


Fy vad jag vill ha dessa vita ridbyxor! Tycker de är så grymt snygga. Har ungefär ett par sådana här, fast de är jeansridbyxor och halvskodda. Men samma märke så de är väldigt lika och grymt sköna är dem. Funderar verkligen på att köpa dessa alltså. De är ju seriöst för snygga! Får åka till Svensk Ridsport snart och prova. Eller mässan kanske förresten? Haha jaja, kärlek till dem i vilket fall!


Hiss!


Som förlåt för min dåliga uppdatering kommer det en riktigt bra hiss här! Blir en hiss till Lamicells Sparkling-set. Finns både bett (!), stigbyglar och sporrar. Inte nog med att det är bling, utan det är även massa fina mönster och krumelurer på de! :D



Lamicells Sparkling går t.ex att köpa på Cheval Ridsport.

Dagens ridpass!

Det blev ett dressyrpass med Pelleplutt idag. Joggade honom först och började sedan kräva lite mer av honom. Jobbade med att påverka bogarna och sedan lite lydnad - enkla byten. Han var ju lite busig och olydig i onsdags så kände att det kunde vara bra. Superduktig var han!

På söndag är det CR i stallet och tänkte vara med med Pelle. Han kommer nog bli överlycklig över att få hoppa bana, hihi. Om det är något som han älskar är det ju det! Och mat då, haha. Tror jag tar en runda på 90cm och sedan får vi se om jag tar någon mer. Riktigt kul ska det bli!
Du är allt, & så mycket mer ♥


Vem vet mest?

Haha, måste ju bara kolla.. Någon som såg vem vet mest igår? Min svensk/religions-lärare var faktiskt med haha. Och han vann dessutom! Fast är inte precis förvånad, han kan verkligen allt. Galet skön är han och drar alltid torraste skämten! Passar bra om man har så dålig humor som mig (och Ebba) haha. Nu ska han även adoptera ett barn typ? Så han går omkring och är helt överlycklig och näst intill okontaktbar. I tisdags satt vi och åt tårta på hans lektion liksom, det säger väl ganska mycket? 

Så om ni såg vem vet mest igår såg ni även vår grymma lärare. Har jag fattat detta rätt är det även final, typ idag och jag kommer lätt sitta bänkad framför tvn! Haha.

Klicka HÄR så kan ni se gårdagens avsnitt och Kristian är det som är min (coola) lärare! Dock vet nästan ingen vem man menar om man säger Kristian för KG kallas han!


Det blev inget stall..

Blev inget stall idag alls utan det blev en massa plugg istället. Mamma var supersnäll och skötte både Pelle & Emil istället ♥ Själv har jag pluggat, pluggat och.. pluggat. Spännande liv va? Men imorgon är provet så, och fy vad skönt det ska bli att ha det gjort! TP i kemi är ju inte en höjdare alltså.

Har inte varit i stallet på en dag och saknar redan min häst.. Haha.


Nu tänkte jag för en gång skull vara duktig och lägga mig i tid, så godnatt på er! ♥




Händer mkt!

Har som ni nog ser inte hunnit uppdatera typ något... Men jag har iaf mkt på gång just nu, både skola, men även det som jag skrev om för nån månad sen, men fick dåligt besked på då. Det har iaf kommit upp igen nu, och jag hoppas ännu en gång på ett bra besked! :) Får tyvärr inte säga nåt mer förrän det är klart, men kan lova att det är GALET bra! :D

Paus i pluggandet..

Vi hade någon föreläsning förra terminen om hur man skulle plugga och då sa någon som pratade att man kan köra i omgångar och t.ex. plugga i 20 min och sedan pausa/göra något man tycker om i 10 min. Så det gör jag just nu! Dock är det nog inte jättesmart att sätta sig vid datorn när man pausar för det känns som man kan fastna här en aning för lång tid, haha.

Mamma ska träna med Pelle ikväll och jag ska nog rida Emil. Eller vet inte, för jag behöver verkligen plugga. Kanske tar ett kortare joggingpass med honom och sätter mig och pluggar medans jag väntar på mamma. Vi får se! Det är grymt skönt att ha ett lite varmare rum i stallet i alla fall.

Här är lite, och då menar jag lite, exempel på vad jag har försökt plugga in!
 

Tro mig, ni är inte avundsjuka!

Hehe, och om någon oroar sig för att Ebba verkar vara försvunnen här så kan jag lova att det inte är så! Träffade henne i skolan idag, så det så. Hon är väl lika, om inte mer, upptagen än mig helt enkelt.

Nu ska jag fortsätta plugga, wiho!


Alla stör vi oss på saker..

Alla stör vi oss på olika saker, right? Sedan så kanske jag har ganska lätt för att störa mig på saker men här kommer i alla fall några saker som jag stör mig fett mycket på.

1. När bloggaren skriver smileysar/<3-hjärtan HELA tiden. Jag blir galen på detta, klarar knappt av att läsa en blogg med människor som skriver mycket smileysar! Det går ju knappt att se vad det står! Sedan så förstår jag inte meningen riktigt? Varför skriva så sjukt mycket smileysar? Om man jämför till exempel "Idag träffade jag Anna! :D:D<3" med "Idag träffade jag söta Anna!", så låter ju inte alternativ två särskilt "surt" om man jämför med alternativ ett. Eller? + Att det blir mycket enklare att läsa.
Sedan så skriver även jag smileysar ibland, även om jag verkligen försöker undvika det. Men ibland kan man inte hjälpa det, haha.


2. Att vissa bloggare uppdaterar för ofta, haha. Kanske är konstigt att klaga på? Men vissa bloggar man läser blir man för sjutton stressad av att läsa. Missar man en dag så missar man kanske 10 inlägg. Människorna som lägger in inlägg så ofta brukar även göra tråkiga och inte alls genomtänkta inlägg. Nä, jag tycker hellre att man ska lägga upp kanske 5 inlägg på en dag som är med genomtänkta.
Kvalité före kvantite.

3. Bloggare som klagar på sina liv. Okej, alla har vi bra och dåliga stunder. Men att läsa om hur dåligt någon mår är faktist inte kul. Man blir ju.. deppig av det? Det är ju mycket roligare att läsa något som en glad människa skrivit, eller vad säger ni? Sure, någon enstaka gång kanske man kan dela med sig om man mår dåligt, men inte hela tiden. Förstår inte riktigt varför man ska dela med sig av det heller? För att få andra att tycka synd om en? Njaa, sak samma över orsaken, men störande tycker jag att det är i vilket fall.

4. Detta är inte lika irriterande, men det är något som jag tycker får vissa bloggar att vara tråkiga. Det är när en bloggare lägger in ett inlägg utan bild. Det enda man ser är en jäkla massa text som man ska läsa. Hur peppad blir man då? Det känns ju som att man ska läsa en skoluppgift eller något. Så en bild i inlägg lyfter verkligen upp, om ni frågar mig då!

Haha, japp det var väl det jag ville få ur mig. Å nu så undrar jag såklart:
Vad stör ni er på i bloggar?




Haha, hoppas ni gillar mina fina gubbar i detta inlägget också.



Ponnyn var på bushumör..

Haha, Pelle var bara för go idag! Han var på bushumör och skulle bocka och springa en hel del, haha. Själva träningen gick bra, vi hoppade lite kombinationer som var riktigt roliga och bra träning såklart. I början skulle han hoppa typ en halvmeter över ett hinder med tunnor under bara och dra iväg och bocka lite efter. Men sedan kändes det jättebra och Pelle fick träna på att bli mer "snärtig" i sin galopp, vilket vi behöver jobba med! Sedan när vi la ihop allt till en bana skulle han dock bli bushäst igen. Lite bockningar och spring, igen. Fast springandet var mer för att han var trött tror jag. Det var synd att han började så på slutet för då kunde vi inte jobba klart helt med det då han var såpass trött, men vi får fortsätta nästa gång istället.Å det kändes helt ok sista gången i alla fall. Och är ändå riktigt nöjd med träningen! Kände även att jag ser bättre och bättre distanser hela tiden vilket är jättekul. Roligt när man känner hur man själv utvecklas!  

I would do anything for you ♥

Och nu är det kemiplugg som gäller för hela slanten! Hoppas ni får en bättre kväll än mig, haha.


Hoppträning..

Nu ska jag dra till stallet och hoppträna med plutten. Ska se om jag inte kan få mamma att filma idag igen!

All I need is you ♥




Plugghästen..

Funderar på att gå och lägga mig nu och det känns som det är en ganska bra idé. I alla fall med tanke på att jag ska upp vid 6. Blä. Har suttit och pluggat nästan hela kvällen så känner mig grymt duktig!

Det gick i alla fall sådär med Pelle idag. Jag red dåligt och ja haha så kan det vara. Pelle kändes "älgig" redan när jag gick med honom och tack vare att jag inte red så bra var han även det när jag red. Fast på slutet fick vi i alla fall till det lite, vilket var skönt. Höger galoppen som brukar kännas sämre än vänster på honom då jag får sämre rytm där var riktigt fin idag också, så det var faktiskt nice! Så helt dåligt gick det ändå inte! Å Pelle var lika go & glad som alltid, plutten ♥




Mycket nu...

Har inte blivit så mkt uppdateringar från min sida på sistone, och Elina har ju redan sktivit varför, riktigt mkt plugg och hästen kommer ju inte precis i sista hand heller ;) Så bloggen har ju blivit lite lidande.. Men får gottgöra det till helgen! :)

Nu ska jag iaf snart iväg till stallet. Ha en bra kväll! :)

Dressyra med plutten..

Känns som det är riktigt dött här alltså. Men jag drunknar i plugg och det tror jag att Ebba också gör. Eller ja haha, vi går ju faktiskt i samma klass! Nu ska jag upp till stallet och dressyra lite på min plutt. Vi hörs! ♥




Busy_girl_94

Det får bli ett snabbt inlägg dels för att mamma inte blir glad för att jag sitter här då hon vet att jag måste plugga och dels för att jag faktiskt måste plugga.

Red Emil, gick bra. Hade lektioner, gick ok. Förutom en liten incident, hehe. Jaja, hästar är djur och har egna viljor och känslor. Nu lät det helt plötsligt som att det gick hemskt? Nej, men det gick bra helt enkelt. Så duktiga tjejer så!
Efter detta har jag handlat, duschat & ätit och nu blir det råplugg av kemi inför provet på fredag! Hade tänkt plugga matte men kom fram till att det ändå inte är någon idé då jag är alldeles för trött och bara kommer bli sur på mig själv i så fall.

Whateeeever, nu MÅSTE jag som sagt plugga! Hoppas att ni står ut med min dåliga uppdatering ändå, bästa läsare!


Får bli en bild på min bästavän för tillfället.. Kemiboken!


Bilder från tävlingen!





Älskade lilla Långben

Häst-helgen..

Igår red jag först Pelle en sväng, vilket gick sådär. Han ville inte riktigt lyssna på mig men det funkade något bättre mot slutet. Att han var sådan var antagligen för att jag var lite stressad så får skylla mig själv.
Sedan kom det några och provred Emil och då fick jag visa honom eftersom Lina som äger honom precis opererats. Gick väl helt okej och de verkade riktigt intresserade så det var gött!

Å idag red jag bara min lilla plutt! Jobbade med att få igång honom bak och lite lösgörande i sidorna. Förutom att han tyckte att jag var väldigt jobbig var han riktigt duktig så det var naaajs!

There's not a star in heaven that we can't reach


Typiskt svenskt?

Är det inte typiskt svenskt att inte kunna hitta bra saker med sig själv? För en stund sedan satt jag och fyllde i en lapp vi fick i onsdags på hoppträningen där vi ska fylla i mål, vad vi är bra på, mindre bra på och vad vi/våra hästar behöver jobba med. Allt gick bra, bortsett från delen att skriva vad jag var just bra på.

Varför ska det vara så? Visst vet jag att jag är väldigt självkritisk och nästan aldrig nöjd med mig själv, men så svårt borde det väl inte vara att hitta något bra med min egna ridning/mig själv? Jag har flera gånger nu i det senaste tyckt att jag ridit helt okej och varit nöjd med mig själv. Kom sedan på att det är så himla svenskt, man kan inte säga att man är bra på något för då tycker alla andra att man är skrytig. Antagligen är det lite därför det känns lite svårt att hitta något bra med sig själv också? Att man inte ens vågar tänka på att man faktiskt kanske är bra på något bara för att man inte vill känna sig uppblåst och skrytig.

Det är en grej att vissa människor brukar gå omkring och säga "jag är bra på det här, min tränare säger att jag är bäst blabla", för det ÄR ju faktiskt ganska skrytigt. Men man borde faktiskt kunna hitta bra saker hos sig själv för sin egen skull. Inte för att gå omkring och skryta om det utan för vår egen självkänsla.

För det mentala är så sjukt viktigt när man rider. Många säger att det är det som skiljer toppryttarna från de som är snäppet under och jag tror ärligt talat att det stämmer. Att tänka rätt är grymt viktigt vilket jag om något lärt mig under det senaste året. Jag har för en gång skull tänkt på mig själv, lagt ner lite tid på att peppa mig själv och liknande och vad gjorde det? Att jag har ridit mycket, mycket bättre!

Om vi inte inte kan hitta bra saker med oss själva, hur kan vi då tro på oss själva? Då har man ju inget självförtroende alls. Och hur sjutton ska vi kunna få en häst att lita på oss när vi inte ens tror på oss själva?

Ja, svaret är väl att vi inte kan få det. Vi sätter hästarna i en situation där det helt beror på dem - hur mycket de tror på sig själva. Har man en häst med mycket självförtroende kanske det funkar ändå men annars gör det antagligen inte det. För en osäker häst och en osäker ryttare säger ju sig självt, det är en dålig kombination.

Så kanske är det inte fel att hitta bra saker med sig själva ibland. Inte för att vi ska få alla andra att tycka att vi är bra utan för att vi själva ska tycka att vi är bra och höja vårat egna självförtroende.

Oj, kände att det blev aning rörigt. Haha, hoppas ni fattade något. Annars lärde jag nog mig själv bara genom att skriva detta och det är ju inte helt fel det heller haha.

Finaste lilla älskling






Tävlingen idag.

Man kan väl säga att dagen inte började så bra. Luckan på transporten hade fryst under natten så fick hålla på skitlänga innan den helt plötsligt lossade när jag drog hur hårt som helst, och det var ju inte jag med på precis, så den smällde ju ner rakt på mitt huvud... Haha, vem lyckas med det om inte jag? ;)

Sen gick det iaf bra att lasta båda hästarna och så, så inget annat krånglade iaf :D Hursomhelst så var Långben alldeles för överladdad för att ens sitta på typ haha ;) Men han var verkligen skitfin på framridningen, helt galet! :D Sen var tyvärr banan delad med vita presseningar som Långben blev rädd för när det skvätte upp sand mot, så allt som skulle göras mot den gick ju inte. Fick en 8 på en mellantrav mot andra hörnet, sen en 5 när man skulle mot presseningen, så aa, inte riktigt bra förutsättningar kanske, men det är ju inget att göra åt. Även ryggningen var åt det hållet, och klart att man inte vill backa mot det farliga. Däremot var den förvända galoppen oh enkla bytena överraskande bra :D

Blev iaf 58,6 % vilket man får vara nöjd med för en LA2 debut, och han kunde ju bara visa sitt rätta jag på halva programmet, det som inte var vid presseningarna ;)

Fick iaf en riktigt bra känsla, och det är faktiskt det enda jag vill ha, sen får procenten och placeringen bli som de blir :)

Bilder och film kommer imon :)


Fullt upp..

Precis som Ebba hade jag haft fullt upp igår. Och när jag väl skulle blogga kunde jag inte komma in på bloggen? Bra där blogg.se!

Men här ska ni får se vad vi har att göra i skolan denna veckan:
Måndag: Sv novell inlämning, data redovisning + engelska läxa
Tisdag: Inget, wohoo
Onsdag: Matteprov & "fysikförhör" (kind of prov)
Torsdag: I N G E T !
Fredag: Fetaste kemiprovet på 4 kapitel, världens häfte + mer.

Ja, vi har galet mycket i skolan denna veckan! Alltså kommer det nog bli ganska lite uppdatering från min sida denna veckan. Kommer även ha Emil vissa dagar och sådant. + Att jag nog ska hjälpa till och ha lite lektioner imon! Fast det är ju roliga saker :D

Det är tur att vårt schema är så grymt i alla fall!


Allt klart!

Äntligen hemma igen efter en lång dag! Taggar tävlingen imon, och håller på att lära mig programmet, varför skjuter jag alltid upp det till sista dagen, eller antar att jag kan det när jag inte har nån aning..? ;) Aja, imon ska jag iaf rida rätt vägar hade jag tänkt :)

Nu är det snart P3guld-galan. Hoppas verkligen att Håkan vinner allt han kan, husomhelst har jag vad jag kan för att han ska göra det, har röstat i allt han var nominerad i ;)  
Bästaste Håkan  


Mkt att göra...

Idag har jag sjukt mycket att göra. Ska åka till My One för att Lisa ska köpa nya Catagoboots. Sen vidare till stallet, fixa allt inför tävlingen imon (vilket brukar ta låång tid ;)), lastträna Hank, titta lite på löshoppning och till slut lära mig LA2an inför imon :) Hoppas att jag kan få till nåt tidsinställt innan jag åker, annars får jag uppdatera massa när jag kommer hem!

Lisa och Långben

Här kommer lite bilder ifrån i onsdags när jag var sjuk och Lisa fick rida Långben!








Visst är de snygga tillsammans? Såg riktigt fint ut för att vara typ tredje gången hon rider honom, plus att han är lika hög som Lisa är lång!

Lite kul att man får tjata jättemkt varje gång på att hon ska fatta galopp för att den är så stor, och så vågar hon inte skänkla för att han är för känslig haha ;)

Diss!


Dissar verkligen den här hjälmen från Hööks. Har testat den och tycker att det är gräslig. Känns som ett misslyckat försök av en hjälm som är grymt snygg. Det finns hjälmar som är betydligt billigare än denna och ändå dubbelt så snygga.





Igår & idag..

Red ju Emil igår, vilket gick sådär. Kände att jag red som en kratta verkligen. Jaja, så kan det vara! Lite bättre kändes det efter ett tag i alla fall. Och han var lika go som alltid!

Och idag fick Pelle vila. Var bara där och pysslade och promenerade med honom. Mysigt värre!

Mitt hjärta ♥




Hiss&Diss till tävlingsklubbar! del 1


Himledalens RK
+ : Har riktigt bra koll på allt! Fin anläggning med bra underlag på alla banor, och även fina priser! :) Även trevliga funktionärer!
- : Lite för långsamma med resultaten.
HISS


Askims Fältrittklubb
+ : Kunniga funktionärer som är på rätta platser, de som kan mkt står i insläppet, och de som kan mindre står i fiket t.ex. Trevliga! Snabba med resultat!
- : Dåligt underlag på alla banor på dressyrtävling (på hopptävling används gräsbanorna som tydligen har sjukt bra underlag!). Stumt i manegen och jättedjupt i paddocken. Hästarna får mjölksyra efter några minuters framridning.
HISS-DISS (mittemellan ;))


Olsegårdens Ridklubb
+ : Finns inget...
- : Har nästan inga funktionärer (överdriver inte). Inte ens nån som säger vem som ska hålla sig beredd, vem som ska in på banan eller någon som öppnar porten. Parkeringen är för liten för antal ekipage, så många fick ställa dig på en granngård en bit därifrån. Finns ingenstans att komma in och värma sig och äta. Inte trevlinga funktionärer.
JÄTTEDISS!

Eftersom detta är skrivet av mig, handlar det endast om dressyrtävlingar! Många kan ju vara bra på att anordna hopptävlingar men jättedåliga på dressyrtävlingar och tvärt om!

Himla knä..

Under simprovet igår hade jag rätt ont i knät men orkade inte bry mig så mycket, var bara att bita ihop och köra ändå. Men imorse när jag skulle gå i Kitas trappor (jag skojar inte när jag säger att den skolan nästan består av trappor) fick jag ont i knät igen. Och tror faktiskt att det är efter en sak som hände när jag praoade i 8an.

Då praoade jag på ett stall och skulle leda en häst till hagen från deras skrittmaskin. Jag gick med den och den var hur lugn som helst innan den helt plötsligt flög i luften, hoppade och ställde sig. Jag flög bokstavligt talat efter, landade på knät, ramlade och drogs med några meter innan jag släppte. Hästen fångade vi sen, haha var inte oroliga för det var inget fel på den inte. Fast undrar verkligen vad som hände, för det fanns inget att bli rädd för eller liknande. Riktigt konstigt.. Men ja, tror de är därför mitt knä är som de är. Och det suger verkligen.


Mamma ska ha Pelle idag, men det blir ridning för mig ändå då jag ska ha Linas fina Emil då hon (stackaren!) ska opereras. Så kommer ha honom lite till och från nu. I alla fall så rider både mamma & jag ikväll efter ridskolan så nu är jag hemma och chillar, gör ingenting. Gött! Får hoppas att mitt knä vill sammarbeta sedan bara :)
 
Bild från i söndags på mig & Pelle! Fotografen är Veronica, besök hennes blogg HÄR!


Här får ni filmen!


Bästa plutten ♥

Lite linjer och liknande som jag sa, inga höjder eller något. Men det hoppar man ju inte varje gång heller (:




Finaste ponnyn!

Hoppträningen idag gick fint och och både jag & Pelle vad nöjda efteråt. Vi tränade på lite olika linjer och liknande, jobbade med att kontrollera bogarna och så. Själva passet var inte jättehårt vilket var superbra då vi ju hoppade i söndags också. Sen så känns det som jag rider mycket bättre nu än vad jag gjort innan - jag har mer kontroll över hela Pelle. Härligt, härligt ;D Å måste även säga att Pelle hoppade urfint i sista språnget!  

Dessutom så filmade mamma
. Så imon tänkte jag slänga ihop några klipp så får ni se!

I mina ögon är du perfekt

Nu ska jag sätta mig och plugga fysik och matte. Underbart ;)





Sadel..

Berättade nog aldrig detta för er? Men när jag & mamma var på Svensk Ridsport på jullovet blev hon riktigt sugen på att köpa en ny dressyrsadel. Blev jätteförvånad faktiskt haha för alla våra sadlar vi har har jag köpt och betalat för själv. Den vi har nu funkar helt okej, den sitter helt okej men är rätt obekväm och hård.
När vi var på Sv. Ridsport så kollade vi i alla fall på lite olika sadlar och blev väldigt förtjusta i den här!

(Tror det är denna, inte bästa bilden precis..)
Finesse heter den och den är av Svenskt Ridsport egna märke. Tydligen har bl.a. Ingamaj Bylund ridit i den och gett tips på ändringar hon skulle vilja ha med den och så har Krister i affären sagt det sagt till sadelmakeriet där den görs och så har dem ändrat den. Låter ganska nice va? ;)

Sedan så är den rätt dyr men det känns riktigt kul nu när mamma också ville hjälpa till att spara till den. Så nu kan vi hoppas att den blir vår i sommar, eller i alla fall i höst! :)


Hoppning som gäller..

Idag står det hoppning på schemat för mig och Pelle. Det känns som att det har börjat lossna för oss på sistone så ska bli kul att se hur det går! Fast man vet ju aldrig, alla har vi bra & dåliga dagar.

Ska dessutom försöka få mamma att filma lite! Vi får se hur det går med det haha, men får hoppas att det går vägen.

Finaste plutten! ♥


Bling-outfit

Här kommer min första outfit här på bloggen! Hoppas att ni gillar den!
Tema svart-vit bling!

Och eftersom det är jag som gör den är det såklart en dressyroutfit!
Shabrak: Mia's med bling
Kavaj: Pikeur Diana
Stövlar: Cavallo Piaffe Plus
Skärp: Amerigo
Hjälm: John Whitaker med swarovski
Ridbyxor: Mountain Horse Jeanie
Plastrong: Equidesign
Hårnät: Equidesign

Detta är helt klart en outfit som jag mer än gärna skulle vilja ha! Älskar verkligen allt blinget, och säg inte att det är för mkt, för det kan det inte bli ;)


Stövelgalen..?

Hm, antar att 3 par stövlar är rätt många? Men haha, nu ska ni få en förklarning. För ja, det är inte riktigt som det låter tror jag ;) Eller jag vet inte, hehe ni får se.

1. "Vardagsstövlarna"
Ett par stövlar jag köpte för några år sedan (3-4 kanske?), begagnade. Varddagsstövlar som har flera skavanker om man säger så - fodret håller på att lossna, sömmarna där bak med och de är dessutom för alldeles för korta. Inte överdrivet snygga men sköna och superbra för vanliga dagar.

2. "Hoppstövlarna"
Mina pioneer! <3 Hade dem hela tiden förut, men slutade med det då dragkedjan pajade ett par gånger. Så nu har jag dem bara de när jag hoppar. Kan dock ha dem någon annan gång också om jag verkligen känner för att ha dem. De är jättesköna och mjuka att rida i! Liten diss till kvalitéen på dragkedjan dock.

3. "Dressyrstövlarna"
Ett par Cavallo Weltemeister som är rätt nya. Köpte de i somras fast de är inte använda många gånger - 15 gånger sammanlagt kanske? Har dem bara när jag tränar dressyr för tränare eller tävlar :) Är galet rädd om dem då de kostade en hel del och jag köpte dem nya. Är egentligen specialbeställda till någon annan som inte ville ha dem men när jag testade dem passade de perfekt. Som jag sa är de fortfarande ganska stela men helt underbara annars. Och helt galet snygga!


Ja, haha det var mina stövlar det. Lite många är de allt. Fast sen händer det ju att man rider i skor också såklart..

Ridskor..

.. Eller gympaskor..

Fast sen så finns det ju en variant till..

.. Att inte ha några skor alls ;)


Å N G E S T !

Gissa vad vi ska ha imorgon? SIMPROV! BLÄÄÄÄ. Kul att göra det när man är vit som ett lakan och inte har tränat sen i höstas. Jättekul, verkligen. Inte alls ångest eller så.

Bjuder på en bild från kroatien då jag inte var riktigt lika blek som nu. Bara nästan, haha.


Dressyrträning för hopphästen..

Japp, idag har jag och Pelle tränat dressyr för Ruth (min dressyrtränare). Riktigt bra gick det! Vi jobbade mycket med att få Pelle smidig i sidorna och lösgjord överhuvud taget. Så ja, att han skulle forma sig rätt och att jag kunde flytta in och ut honom på volten och verkligen hålla koll på hela honom. Pelle tyckte det var väldigt jobbigt, men stundtals var han urfin. På slutet var han helt underbar i galoppen verkligen, han kändes stadig och samtidigt jättelätt fram och bärig i galoppen. Jättenöjd med träningen! Och min fina lilla ponny såklart ♥

Finns väl ingen som sagt att hopphästar inte kan gå dressyr..? ;)


Sjuk igen :(

Blev ändrade planer igår för Långbens del, eftersom det är tävling på söndag kan han inte vila på fredag för då kommer han bli för taggad på tävlingen, så han fick vila igår ist ;)

Föresten så började jag känna mig lite sjuk igår, och idag kan jag väl inte säga att jag kände fel... När jag kom hem från skolan kändes det som halsen brann och huvudet skulle explodera, härligt! Så gick iaf och la mig, därför har inte uppdateringen varit den bästa :/

Älskade bästaste sötaste ponny


Inte så bra uppdatering från min sida igår..

Sorry alla för jag inte uppdaterade alls igår! Men efter skolan drog jag till stallet och hjälpte mamma med Pelle (vilket gick sådär, haha). Sedan påväg hem fick jag ont i huvudet så kände inte riktigt för att sätta mig vid en dator då. Men ska försöka uppdatera lite bättre idag istället! :)

Sötaste plutten! ♥





Äntligen ur bloggtorkan!!

Som ni kanske har märkt har jag haft lite bloggtorka ett tag, men nu har jag kommit på ganska många nya saker att skriva om! :D

Ska förresten snart åka till stallet och rida lilla älsklingen ♥


Ännu en diss!

Hoppas ni gillar när vi dissar, för här kommer en till!

Idag blir det en diss till dessa pannband:


Vet inte vad Elina tycker om dem, så inlägget får bli från mig bara ;)
Vet iaf inte riktigt vad jag tycker är fult med det, men det är galet dyrt, och inte ens fint! Känns som en sån där typisk sak man köper för att vissa att man har mycket pengar typ...

Tycker att det ser typ opropetioneligt ut. Ja, kan inte riktigt sätta fingret på de, men fint är det inte!

Lite spontan hoppning sisådär..

Idag blev det hoppning för mig och Pelle, även fast det inte var planerat haha. Kan säga att det inkluderades en lånad sadel bland annat ;) Kan ju även säga att ägarna till stallet där jag står måste vara de snällaste som finns! Så galet schyssta och som dessutom är bästa tränarna (y) I alla fall så hoppade vi en kombination med 5 hinder vilket var skitbra träning för mig och min sits. Kändes som jag verkligen fick till det bättre mot slutet, härligt!
Å Pelle var jätteduktig som alltid ♥

Hihi, sötisen.



BESÖKSREKORD!!!

Tack alla underbara besökare för ett nytt besöksrekord igår! Ni är bäst! ♥
Antar att vi har fått några nya besökare, om ni vill få en inblick över vilka vi och våra hästar är kan ni kolla under kategorin Presentationer! :)

Diss!


Idag blir det en diss till att inte ha plastrong i dressyr! Ser tomt och fult ut!

Bild från Google

Tävlingsplanering..

Har suttit och kollat på tävlingar ett tag nu och här kommer några som jag tänkt åka på! Kan nog komma några fler, men dessa vill jag i alla fall åka på. Och, när jag skriver ut dessa antar jag att Pelle fortsätter vara ponny.



Ska försöka hitta någon mer tävling i mars dock. Himledalen har jag för mig att nästan alla tycker är jättefint?
Bulycke är nästan ett måste då det är så nära och om jag tar kungsbacka 3/12 vore det ju bra att debutera regionalt där 8/5. Valsäng får vi se, men skulle vara kul med en regional till och tjörn är jag inte heller säker på då jag inte vet hur lång tid det tar att åka dit, men datumet passar ju perfekt! Askim är ju så grymt nära och dessutom vore det kul att få hoppa på gräsbana! Men vi får se, detta är bara preleminärt. Måste ju såklart kolla med mina parents också :)

Någon av er som ska på någon av dessa tävlingar?


Hur vill ni?

Nu har jag också skrivit om min f.d foderponny som ni kanske har sett? Tänkte bara höra med er om ni vill läsa om f.d medryttarhästar och sånt? Det är ju faktiskt ni som ska läsa och gilla våran blogg!

Ogilla..?

Om ni inte har märkt det så verkar det som att facebook skaffat en "dislike"-knapp? Är inte säker för den kommer och försvinner på min dator hehe. Men nu fattas det bara en "care"-knapp, haha! Asnice ju!


Fullt upp idag!

Idag ska jag först upp till stallet, fixa allt och rida, sen hem igen och fira pappas födelsedag. Fullt upp jao! Men har iaf förberett ett par tidsinställda till er, så ni har lite att läsa :)

Eevee

Allt började med att jag åkte på ett ridläger sommaren 2008. Sjöstjärnans ridläger hette det. Jag fick en D-ponny vid namn Eevee. Det började bra, ledarna tyckte att jag red henne riktigt bra, vilket gör att man blir väldigt glad såklart och gillar henne ännu mer. Sen var det ju bara det att han  var väldigt sur och tjurig när man hanterade henne. Eller hon var överlag väldigt stoig... Tror jag blev sparkad två gånger när jag kom med sadeln, och hon skulle alltid bita på den innan man fick lägga på den haha. Men sen när man väl red henne var hon riktigt fin, hade ändå lite gång och ville för det mesta arbera och så, vilket var väldigt roligt! :)

Dagen hon kom

Jag och en kompis, som hade henne på lägret efter, bestämmde oss hur som helst (efter många provridningar på andra hästar) att vi ville ha Eevee. Så hon kom hem till oss i september 2008 tror jag det var. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hade förväntat mig bara. Hon visade sig nämnligen vara en helt annan häst när hon inte var på Sjöis. Då kom arab och engelskt fullblod-korsningen fram, och hon var nervig som jag vet inte vad... Inte precis vad jag hade önskat kanske, men det var ju bara att göra det bästa av situationen.


Hursom helst var det en väldigt givande tid på henne. Jag lärde mig helt sjukt mycket! Vi tränade varannan vecka hoppning och varannan dressyr, och det gick verkligen framåt för oss. Till hösten var vi redo för att börja tävla dressyr egentligen, men det ville sig inte. Jag hade anmält oss på en klubbtävling hos en annan klubb (den jag tävlade för), men när vi några dagar innan lasttränade blev jag tvungen att stryka mig. Hon totalvägrade verkligen! Vet inte om det har hänt nåt som gjorde att hon var rädd, men man ju säga att rädd var hon verkligen, det var inte fjanterier!

Men tänkte att vi kunde ju ändå vara med på lite klubbtävlingar hemma över vintern, men det gick som det gick med det med. Våran första tävling var en hopptävling där jag ramlade av på första hindret för att hon vägrade och sen sköt iväg rakt upp och rakt ner, vilket jag inte var med på! Men fick sedan hoppa om banan, och då hoppade hon den klockrent, dumma ponny ♥ Det gick väl lite bättre sen, fick några stopp i tävlingarna därpå, men satt iaf kvar ;)

Till våren kom dressyrtävlingarna på klubben. Det inleddes med ett KM där vi vann båda klasserna. Det var då man märkte att vi verkligen hade gått framåt och utvecklats tillsammans! Inte bara för vinsterna, men också för känslan, proenten och framför allt filmen som mamma filmade, när man verkligen såg skillnad!

Efter två vinster i KM

Tyvärr så tror jag inte att hon tyckte det var så vidare roligt att tävla, hon dog alltid på banan, och hennes grymma travlängningar fanns inte då... Hon jobbade inte alls lika ärligt och hon lyssnade verkligen inte för mina skänklar, och det sänkte såklart procenten mycket och det gjorde mig så arg, för jag visste ju hur mycket hon kunde på träning!

Travlängningarna kunde hon iaf!

Vi bestämmde oss iaf för att vara med på Bohuscupen i dressyr (lokal tävling) som också gick på hemmaplan. Kommer fortfarande ihåg hur allt satt så bra på framridningen och bara försvann totalt på banan. Det var precis samma som på KM, att hon inte lyssnade det minsta lilla och jag satt där och gjorde allt, drev som en galning i varje steg för att få fram henne. Ändå hamnade vi i mitten, mycket bättre procent än vad jag förväntade mig!

Efter det kan man väl säga att jag inte hade någon riktig motivation. blev en del uteritter istället för träningar, kändes som om det ändå inte skulle gå, och jag undrade vad jag egentligen höll på med, varför jag la ner så mycket tid och fick så lite tillbaka. Blev istället en hel del galopprace på travbanan och lite andra bus, ingen riktig seriös ridning.

Hon kunde när hon ville!

Hoppade även lite Clearrounder på typ 50 cm, för hade kommit fram till att hon nog var höjdrädd. Och vi nollade varje gång! Man märkte verkligen då att hon tyckte att det var kul då, för hon fick tillbaka självförtoendet på dom lägre höjderna och bjöd riktigt! :)

Framskrittning inför en hoppclearround

Jag lärde mig verkligen sjukt mycket på Eevee, kanske inte minst hur man ska tackla motgångar? Men också förbättrades min ridning jättemycket, och måste säga att hon blev finare och finare på träning och satte muskler på rätt ställen! Även min balans förbättrades, haha, hon kunde hoppa åt sidan närsomhelst!

Söta lilla ponny

Eevee gjorde att mitt självförtoende sänktes mycket, jag ifrågasatte allt jag gjorde och blev ganka osäker på vad jag överhuvudtaget höll på med. Som tur var hade jag bra tränare som hela tiden stöttade mig! När vi sedan lämnade tillbaka Eevee var jag till och med osäker på om jag ville fortsätta hålla på med hästar, men bestämmde mig trots allt för att köpa en, vilket blev Långben.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men vad blir det? Vi gjorde vårat bästa för att det skulle gå bra på träning iaf. Sanningen var nog att vi inte var gjorda för varann...


Skriver...

Skriver för fullt, blir ett önskeinlägg från en läsare, nämnligen ett inlägg om min f.d foderponny Eevee. Hoppas att den blir klar imorgon!

Dagens stora bedrift!

Just nu sitter jag och min hund och äter lördagsgodis, och ja, han älskar människogodis, särskilt kolabönor haha ;)

Jag och Lisa har gjort två namnskyltar till Långben och Hank precis, blev riktigt bra! Förutom att hank skulle ha en rosa och datorn lurades så det blev myyycket ljusare än vad som var tänkt... Jaja, sånt är livet, vi gör ett nytt försök nästa vecka ;) Men annars blev det väldigt bra, Långben fick sin i grått, alltså tog vi våra tävlingsfärger, snyggt :)

Imorgon ska våran gran ut, och den ska faktiskt till Långbens och Hanks hage, så dom kan sysselsätta sig med något annat än bita söner varandra grimmor ;) Får se hur Hank reagerar på det, liten fegis är han ju ;)


Ibland undrar man...

I princip varenda dag springer jag till bussen för att hinna. Funderade precis på vad våra grannar tycker egentligen? De måste ärligt talat tycka att jag är en aning efterbliven haha.

Men det spelar ju ingen roll hur tidigt jag ställer in klockan på, jag snoozar ju ändå? Så då blir jag lika sen som alltid och får springa till bussen i vilket fall. Men man kan ju inte låta bli att undra vad människorna runt om en tycker, haha.




Nu vet ni..

Asså nej, jag har helt enkelt ingen idé om vad jag ska blogga om. Så, nu vet ni det. För övrigt så är jag jätteglad för tillfället och vet inte varför. Nu vet ni det också. Hejdå.

Älsklingen




VILL HAAA!


Hur snyggt är inte detta?! Har ju redan brochen och plastrongen, och hur sjukt snyggt är inte pannbandet!? Måste verkligen ha ett sånt, så kan man ju variera det och ett swarovski och ha när man tävlar! :)

Årets första tävling...

Nu har jag anmält mig till årets första tävling, den 23/1, Seriedressyr omg 1 på GFRK. Startar bara en klass för att bara få känna lite på honom efter tävlingsuppehållet på vintern, blir iaf LA2 (debut). TAGGA!!

Hoppas bara att det inte är för mkt snö eller för halt så vi inte kan åka! :/


Lite shopping..

Helt inte hästrelaterat inlägg men whatever. Ni får stå ut, och annars kan ni faktiskt strunta i att läsa :)

Såhär kan det tydligen sluta när man går några timmar med en kompis på stan..

2 (långa) linnen, mjukisbyxor + tröja (gaaalet mysiga), skärp, armband + lite smink (dock inte allt med på bilden).
Mina stackars pengar haha.. Har verkligen varit duktig nu i det senaste och sparat pengar istället för att slänga det på kläder, men failade visst lite nu. Lite shopaholic-varning där kanske, heheh.


Älskade ponnyn!

Det gick verkligen super igår på träningen! Eller först red jag som en kratte, men sen bättrade jag mig faktiskt. Och jäklar vad fin Pelle var! Han bjöd och var så galet fin! Hihi ♥

Pelle & jag i fredags! Klaras bild :)

Hoppade även en trippelbar på typ 105cm, fy sjutton! Har aldrig hoppat en stor trippelbar innan, vet inte ens om jag har hoppat trippelbar alls? Tyckte det var en aning läskigt kan jag ju säga, haha. Men över kom vi och sista gången kom vi helt perfekt. Underbar känsla! :D



Old pictures

När ni läser detta hopptränar jag antagligen! Haha men satt vid vår dator hemma som jag inte brukar sitta vid (brukar ha min lilla bärbara) och när jag gjorde det hittade jag lite bilder som jag bara tvungen att slänga in!







(Haha, ignorera mig..)

Alla bilder är kanske inte fina "fotomässigt", men han är ju så söt plutten, hihi.


Nya Höökskatalogen!

Riktigt roligt när den nya Höökskatalogen kom i brevlådan för några dagar sen, många hästar man kände igen! Både släktingar till både Långben och Pelle, och några andra från gården. Det är där Elina står och dit vi åker och tränar (Ruth och Tord Börjesson), riktigt snygga hästar har dom!

Citizen Arden
e: Bocaccio Arden RP 149
u: Carina
ue: Brilliant
Citizen har samma farmor som både Pelle och Långben har mamma.

Casentino Arden
e: Casio RP 141
u: Quinie Arden
ue: King's Bonus xx
Alltså Långbens helbror/kopia ;)

Cartier RP 164
e: Deinhard B
u: Carina
ue: Brilliant
En av deras finaste avelshingstar



Bocaccio Arden RP 149
e: Verona's Bo-Gi
u: Quinie Arden
ue: King's Bonus xx
Även han en av deras finaste avelshingstar. Gått MSV på riktigt fina procent! Ett bra exempel att övervuxna ponnyer kan tävla som storhäst!

Plaiseir RP 171
e. FS Pour L`amour
u . Vanessa
ue. Vagabund
En riktigt snygg aveshingst, ägs för tillfället av en person i Tyskland.



Carmelle
e: Casio RP 141
u: Gadrilla
ue: Gassendi
Alltså samma pappa som Långben.

Detta blev ju bara ännu roligare när en av Sveriges största hästbloggar, TeamSL hissade att det var med snygga hästar i Höökskatalogen iår! Fast det visste ju jag och Elina redan... ;)

Outfit!

Fixade ihop en liten outfit som jag tror att Pelle skulle vara grymt fräck i!

Ja, om jag någon gång ska sluta ha grönt skulle ju inte detta vara helt fel.
Eller vad säger ni?


Skillnad?

Tog en gammal bild på Pelle och en som togs nyligen för att visa skillnaden på hans hals!


Visst har han blivit fin? ♥

Skolan...

Sitter i skolan och försöker komma på något att skriva en novell om, går sådär... Tips är mer än gärna välkommet! ;)

Iaf så belv det ingen uppdatering från min sida igår, förlåt för det! Får bli lite extra mkt idag istället, fast när jag kommer hem! :) Tänkte även börja på ett inlägg om min f.d foderponny!

Jag & bloggandet är inte bästa vänner för tillfället..

Sitter och skriver med nymålade naglar, haha. Hoppas verkligen att jag inte lyckas förstöra dem på något sätt, som jag alltid brukar göra.

Men i alla fall så vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om för tillfället. Har ett tips från coachen som jag ska försöka fixa imon, men annars är det rätt.. dött. 
Var i skolan idag, åt, åkte hem, stack till Pelle, åt, duscha, och här är jag. Inte speciellt händelserikt nej.
Kan ju nämna att Pelle kändes fin idag, vilket såklart var kul! Han har börjat gå bättre på sista tiden, även om han blir lite stark stundtals då jag kräver mer och mer av honom och han tycker att det är jobbigt. Men riktigt fin har han börjat kännas nu!

I would catch a grenade for ya, 
Throw my hand on a blade for ya
I would jump in front of a train for ya,
You know I'd do anything for ya



Kunde väl haft en bättre morgon...

Även om detta är en hästblogg måste jag ändå dela med mig av min rent ut sagt förjävliga morgon!

När jag skulle åka till busshållplatsen (får skjuts av pappa eftersom det är 3 km till närmsta busshållplats) åkte bussen precis, men det var som tur var inte den bussen som jag skulle med, tur tänkte jag! Men sen skulle min buss komma 5 min senare, tror ni den kom? NEJ! Sen kom det en buss 20 min senare, inte så roligt att stå och vänta i minusgrader... Hoppade iaf på den, och när den kom till Frölunda torg ska den ju byta linje, och ställde sig i 50ans och 186an läge, och trodde att den skulle bli 50 helt klart. Men tror ni den blev det? NEJ! Den började istället köra åt andra hållet, där fick jag hopppa av på första hållplatsen och hittade en buss tillbaka till torget, men som gick världens omväg! Tog typ en halvtimma att komma tillbaka, hade tagit 5 min att komma dit... Sen fick jag stå där och vänta på 50-bussen, och efter 20 var jag på min skola, gaaaanska sen ;)


Har faktiskt en riktigt bra orsak den här gången..

Ja som rubriken säger så har jag faktiskt en riktigt bra orsak till min dåliga uppdatering den här gången!

Hade planerat att inte åka till stallet alls och hinna uppdatera en hel del här. Men det blev det ändring på. Någon gång vid fyra ringde min mamma och kollade om jag kunde ha lektionerna på ridskolan då jättemånga där är sjuka/upptagna och de som "sköter" ridskolan undrade om jag kunde ha det. Så det blev att dra till stallet ändå, och hålla i ridlektionerna!

Superkul var det - har aldrig undervisat så innan men det var jättekul! Blev 2 teoripass och tillsist ett ridpass. Jättegoa och pratsamma(!) tjejer dessutom, haha.

Imorgon blir det som jag tror Ebba sa innan första skoldagen då vi var på hockey idag. Längtar inte alls till skolan, men det ska bli skönt att komma igång som vanligt igen. Och lite vårväder snart hade inte varit helt fel!
Fick bli en sommarbild på Pelle! Som förresten mamma red idag.


HAHAHAHAHAHA!!!!

Hahaha, shit, hittade min gamla "träningsdagbok" från 2002, alltså var jag 8 år då. Red på ridskola en gång i veckan och ÄLSKADE det! Detta är vad som stog i den:

2 Mars 2002
I dag har det varit dålikt väder. men istelet för att sita ine och lära sig om hästar fick vi tränsla och sadla hästarna. och sedan fick vi gå ut med de i padoken. och trava och skrita.

Vad hette hästen?
Pysen

9 Mars 2002
I dag har det varit gette fint väder. och derför fick vi trava över sona som mann hoppar över när mann ska hoppa över hinder. Och det var gäte svårt att koma i miten. och mamma blev helt slut

Vad hette hästen?
Pysen

16 Mars 2002
Idag har vi ridit i skogen. Sedan tog stigen slut och då fick vi rida i melan träd. när vi kom tillbaka fick vi göra jorden runt.

Vad hette hästen?
Pysen

23 Mars 2002
I dag har vi mest travat. Vi fick rida snet igenom mamma villde gå före men då höll Pysen på att gå på hene. och alla dom andra freldrana gapskratade.

Vad hette hästen?
Pysen

30 Mars 2002
Idag har morfar varit med. Det var bara tre hästar ute. så vi fick sadla och trensa Pysen.  När rid-skolan var slut villde jag leda en häst men det jick inte.

Vad hette hästen?
Pysen

6 April 2002
Idag har jag inte ridit för jag är ny opererad. Jag ville rida. men mamma sa att jag inte fick lov att rida

20 April 2002
Idag har det varit jätte rolikt. Men när jag skulle leda in Zazzi i stalet trampade hon mig.

Vad hette hästen?
Zazzi

27 April 2002
Idag har det varit dålikt väder så vi fick vara i stalet. Vi fick göra en rykt tävling och jag kom tvåa.

Vad hette hästen?
Major

4 Maj 2002
I dag har jag fått Major. Han ville bara beta gräs och då fick jag dra så hårt i tyglarna att jag fick skav-sår.

Vad hette hästen?
Major

11 maj 2002
Idag har jag fått Kate. Kate är rädd av sig. Mamma var rädd att Kate skulle bli rädd när ett barn kom springandes mot häne.

Vad hette hästen?
Kate

18 maj 2002
Idag har vi nestan bara skritat. När vi skulle trava blev jag glad. Vi har lärt oss vad alla linjer heter men jag kom bara i håg tre: Hörnlinjen, Diagonalt och Medellinjen.

Vad hette hästen?
Kate

25 maj 2002
Idag har jag fått Kate hon kan bli rädd oh idag blev hon det. Så jag höll på att ramla av.

Vad hette hästen?
Kate

1 Juni 2002
Idag var grupen före mig 20 minuter försernade. Män nästa gong ska vi rida 20 minuter extra.

Vad hette hästen?
Gregor

8 Juni 2002
Idag får vi rida 20 minuter extra. Jag och en till var det. Vi red ut. Vi tog en längre sväng. Och vi travade mycket. Och det var gette kul. Och Gregor var jette pigg.

Vad hette hästen?
Gregor

29 Juli 2002
Idag har jag varit på endagsridläger. Det var jette skoj. Vi grilade korv. Vi red jätte lenge i skogen. Jag höll på att ramla av 5 gånger.

Vad hette hästen?
Beauty

21 September 2002
Idag har jag fot en shetlands-ponny. Han var jätte lydig och mjuk som ett godedjur. Idag skulle vi skritta 10 steg sen byta till trav 10 steg och fortseta så. Han var jätte duktig. Men han vilde nafsa mamma i jackan.

Vad hette hästen?
Tootsie

28 September 2002
Idag har vi fått hoppa över hinder i trav. fast som var bara i 3:ans hål. Jag hade en liten shetlands-ponny så hon hoppade värkligen över hindret. Jag rev inte en gong. En gong hamnade jag på hennes hals men jag ramlade inte av.

Vad hette hästen?
Tootsie

2002 November
Idag är det den sista gongen innan jullåvet. Och då fick vi prova på gymkana. Min favorit gren jick till så här: man travade till staketet nuddade det och travade tillbaka. Den svåraste jick till så här: man satte sig baklänges i sadeln och

Ja, sen är det slut. Haha, man blev ju iaf bättre och bättre på att skriva ;)

Ang. min operation btw. Jag har genomgått 3 operationer, alla runt mitt vänstra öga, vilket ni säkert kan se ärr efter om ni kollar på kort som jag har lagt ut! Så nu vet ni det, känner inte att jag behöver gå ännu djupare in på det...

Sen har jag ju även skrivit att det var dåligt väder och att vi fick vara i stallet ist, det berodde på att vi bara hade en paddock och ingen manege :)

Haha, sjukt glad att jag skrev denna när jag var liten, verkligen jätteroligt att läsa nu i efterhand! Inte trodde man väl då att man nån gång skulle ha 2 hästar och satsa på nationellt? ;)


Jag och Beauty 2005 (enda bilden från ridskolan jag hittade)

Fixar och donar..

Håller på att flytta över alla inläggen från Allmänt till Ebbas inlägg, Elinas inlägg och Ebbas & Elinas inlägg. Bara 69 inlägg kvar att flytta nu, haha ;)
 


Nya kategorier!

Har skapat 4 nya ketegorier, Filmer, Elinas inlägg, Ebbas inlägg och Ebbas & Elinas inlägg. Tanken är att de 3 sistnämnda ska ersätta kategorin Allmänt. Hoppas att ni tycker det blir bra! Tror att det kommer bli lättare att leta upp ett äldre inlägg, kommentera gärna och skriv vad ni tycker! :)


Början av dagen

Har ju börjat skolan idag, eller vi kollade på hockeymatch. Bör väl nämnas att påväg dit halkar jag i en vattenpöl för man såg inte isen under, ramlade såklart och benen och fötterna blev SKITKALLA!!! Bra start på dagen... :/
Nu sitter jag iaf hemma igen och äter kladdkaka brevid min lilla hund :) ♥

Orkar inte..

Som att det inte är deppigt nog med att skolan börjar imon så har ju även alla våra bilder försvunnit. Kul. Så nu har jag suttit i kanske 1h och laddat upp ca 1/11 av alla bilder. JAG PALLAR INTE, BLÄÄÄÄ.

Ungefär så glad är jag just nu. Hähä.


Ni har väl inte missat..

Ni har väl inte missat att Ponnyakuten är tillbaka!?
Klicka HÄR om ni vill kolla på det första avsnittet på SVT play nu!

Bild från förra säsongen.

Fixar..

Håller på för fullt med alla bilder, seriöst det jobbigaste jag har gjort typ, känns verkligen som ett eviighetsjobb med över 200 inlägg :/ Aja, smällar man får ta helt enkelt...

Tack alla som besöker, kollar och kommenterar våran blogg, ni är underbara! ♥

BILDBOMB!!!!!

Äntligen kommer bildbomben, enjoy!








Helvete!

Ni kanske ser att alla bilder är borta, ja vi rensade ur bilderna vi inte använder och fick sedan se att de bilderna vi hade tagit bort inte längre visas på bloggen heller! Vadå blogg.se, är det meningen att vi ska ha 100 sidor med bilder och inte kunna ta bort några?! Vi håller iaf på att ladda över alla igen, men det kommer nog ta ett tag ;)

Aja, hoppas att ni har haft en bättre morgon än oss :)

Bildbomben kommer om ca en timma! :D

Kväll á la Ebba & Elina




Wallanderfilm + choklad = så har man fixat en kväll enligt Ebba och Elina.

Hoppas ni står ut med vår dåliga uppdate, bästa läsarna som finns! ♥


Lite försenad bildbomd...

Det blev att åka hem till Elina för några timmar sen, så bildbomben försenas till imorgon. Men får gottgöra det med extra många bilder =gaaaaalet mkt bilder haha ;)

Har även en "hästfri" dag imon, så kan uppdatera en massa :D


NY HEADER!

ÄR VI INTE GRYMMA!? Ebba sitter brevid mig (hhehehehe) just nu, och vi har fixat en ny header?

Vad tycker ni, är den inte fin? :D


Regn..?

Snö är en sak, men regn..? Jag hatar regn. Alla grejer blir blöta, smustiga och äckliga. Och hur kan det ens regna nu, det är ju januari? Det borde snöa.


Kanske ska man ta ett sådant här till stallet idag? Haha nja, tror Pelle hade blivit ganska rädd för mig då faktiskt.


Gårdagen..

Igår då ja. Först var det hoppträning för mig och Pelle som gällde och min kompis Klara var där och peppade mig ;) Hoppningen gick rätt bra faktiskt, Pelle kändes fin och bjöd bra. Vi hoppade lite kombinationer och liknande! Blev dock ett lite konstigt hopp åt sidan när Pelle helt plötslig skulle vara rädd för ett par tunnor under ett hinder? Haha, knasponnyn. Men sedan hoppade han verkligen super!

Klara var supersnäll och tog bilder. Hoppas att det var okej att jag tog bilden? :)

Efteråt träningen fixade vi i stallet och efter det åkte jag och Klara hem till mig och tittade på gamla bilder/filmer. Det är verkligen galet hur fin hennes ponny har blivit, efter att hon jobbat med honom! Slänger in en bild på henne och hennes fina Edvin här, hoppas att det är okej för dig klara! :D

Klara & Edvin.

Senare fick vi besök av familjen Broander som kvällen tillbringandes med. Ni borde verkligen kolla in Ellas blogg! Pratades endel och så kollade vi (såklart) på Let's Dance med Helena Lundbäck som var med. Blev även lite tittande på OC, haha bara jag som saknar det programmet?

Ella och hennes fina Clifden. Haha, hoppas att det var okej att jag tog denna bilden med? ;)

Och tillsist så sov jag. Haha, vet inte om detta var intressant alls, men nu fick ni veta vad jag sysslade med igår även om ni inte ville veta!


Hiss!

Haha, till skillnad från Ebba försöker jag inte ens vända på dygnet längre, det går ju inte. Menmen! Har varit upptagen i princip hela dagen och det enda från mig har faktiskt varit tidinställt. Så slänger in en hiss nu!

Vi hissar att Helena Lundbäck är med i Let's Dance! Hur nice är inte det? Nog en av de första gångerna vi sett en ryttare i liknande program. Det gillar vi!



Smakprov!

Tänkte börja vända tillbaka dygnet lite, eftersom skolan börjar på måndag :/ Så bildbomben får bli imorgon istället, men här kommer iaf ett smakprov! :)





Fler kommer alltså imorgon! :)

Film..

Ja, om ni undrar varför jag var så seg med det inlägget om Millan var det för att jag dels kollade igenom gamla bilder och filmer, men framförallt för att jag sysslade med den här:

Gott att jag knappt kan titta på den utan att tårarna rinner. Saknar henne något sjukt mycket verkligen..
Finaste tjejen ♥

Drar till stallet...

Åker snart till stallet och fotar, så ni är väl berädda på en bildbomb sen? :)

HISS!



Jag vet inte om Ebba håller med om detta, men jag tycker att dessa stövlarna är sjukt coola!


De är från De Niro och får en stooor hiss av mig!


Kvällsmänniska?

Ja, jag är verkligen en kvällsmänniska. Klockan är 00:24 och gissa hur pigg jag är? Såhääääääääääär pigg, haha. Tänkte i alla fall berätta om hur det gått med de fina killar igår och idag.

Igår red jag bara Emil och mamma hade Pelle. Emil kändes finfin. Red lite allt möjligt lösgörande och liknande för att få honom mjuk i sidorna. Har inte fått till det i galoppen innan, men igår fick jag till det! Han slutade springa ifrån mig som han gjort lite (inte springa ifrån mig så, utan mer att han inte väntade på mig) och jobbade på jättebra!

Idag fick Emil sig ett lättare joggingpass. Red honom rund och låg i början, supergo var han. Galoppen kändes bra idag med, vilket var härligt! Red även lite skänkelvikningar vilket gick bra.
Pelle kändes ganska fin idag han med. Eller så är det bara så att han gick så himla bra sist och det därför inte kändes jättebra, haha. Men jobbade med övergångar för att få igång honom bak och enkla byten för att få honom att lyssna och vara uppmärksam. Gick rätt bra, som jag sa!


Finaste pojkarna ♥


TAAAAGGA EUROHORSE!

Kommit på massa nya saker! :)




Nu har jag skrivit en inköpslita till Eurohorse som hålls på Svenska Mässan samtidigt som Göteborg Horse Show. Både jag och Elina har ju redan börjat tagga och idag har jag tillochmed gjort en inköpslista ;) Detta har jag kommit på än så länge:
  • Nya stigbyglar
  • Nytt tävlingset (d.v.s nytt swarovskipannband och schabrak)
  • ett rosa swarovskipannband till Hank
  • Skimmelschampoo (har ett, men behöver ett bättre;) )
  • vinrött schabrak (fick i julklapp!)
  • turkosa lindor och schabrak
  • nya knoppsnoddar och vanliga (måste ladda upp inför vårsäsongen ;) )
  • vita skydd till tävling (framridning
  • vita boots till tävling (framridning)
  • boxgardin *
  • broderat tävlingstäcke
  • tävlingsskjorta
  • kavaj *

* betyder att jag redan har hittat det på internet, men om det dyker upp något snyggare på mässan köper jag det där istället :)

Det är det jag har kommit på än så länge. Hur mycket pengar ska detta sluta med? hahah ;)


Millan ♥

Här kommer ett inlägg om en ponny jag hyrde i 3 år, och som helt klart är den ponny som jag lärt mig mest av. Vi hade våra duster och hon gjorde inget lätt för mig, men gud vad jag lärde mig!

Jag provred Millan den 14 juni 2006 tror jag att det var. Provred även 3 andra hästar men det var henne jag fastnade för. Varför jag fastnade för just henne vet jag inte egentligen, hon kunde inget annat än svänga, gå framåt och stanna. Det jag kommer ihåg bäst den dagen då jag provred var att hon var den enda ponnyn som var glad. Det var sjukt varmt och de andra var sega som jag vet inte vad. Men hon var pigg, nyfiken, glad och sjukt söt. Kanske var det därför jag fastnade för henne också. Mamma tyckte absolut att vi skulle ha en äldre häst som kunde mer, men efter en hel del övertalning så gick mamma med på att hyra henne!

Bild från provridningen.

Den sommaren var jag på ridläger på Sjöstjärnan och hade (såklart) henne. Kommer inte ihåg så mycket förutom att vi hade kul. Hon kunde ju i princip ingenting och jag kunde inte mycket jag heller. Tror dock att jag flög av när vi hoppade någon gång om jag inte har fel? Jo, det gjorde jag nog. Och det gjorde jag ett antal fler gånger på den ponnyn kan jag ju säga. Trots detta kunde jag inte låta bli att tycka om henne!

Bild från ridlägret.

I augusti fick vi i alla fall hem henne. Första ridpasset kommer jag ihåg ganska väl faktiskt, hon vägrade nämligen att hålla höger galopp i mer än ett halvt varv på volten, haha. 
Eftersom hon aldrig blivit "rätt riden" innan så red jag med Pellham (?) några enstaka gånger. Så att jag skulle kunna visa henne hur hon skulle gå utan att behöva slita henne i munnen då hon var ungefär som en sten där. Och som många säger ”hellre ett skarpt bett och mjuk hand än ett milt bett och en skarp hand”. Hade det dock bara någon enstaka gång och hade sedan det vanliga igen,
I hoppningen gick det dock sämre än i dressyren. Flög av x antal gånger, haha. Hon bockade, stegrade eller stannade. Men när hon hoppade så hoppade hon fint kan jag lova, spänstig var hon verkligen. Vi började jobba mer med dressyren och vet inte riktigt varför men kanske för det ändå aldrig gick bra att hoppa haha. Vi hade verkligen olika åsikter vi två. Vissa gånger kom jag in till stallet storgrinandes för jag var så jäkla arg och frustrerad över den ponnyn. Och vissa dagar kom jag in med världens leende och tyckte att hon var den bästa som fanns! Ett riktigt egensinnigt sto det där om ni inte fattat det, som verkligen hade en egen vilja. Vi hade dessutom gymkana någon gång och tror jag flög av 3 gånger? Haha, som sagt..

När vi precis fått hem henne. 

Haha, vi skulle vara med i någon Polluxdressyr någon gång första hösten. Sammanbiten ryttare minst sagt, haha.

Men vi jobbade på hela hösten och var faktiskt ute på 2 tävlingar under våren 2007. Den första kommer jag ihåg att det gick bra på, tror jag red LB:1 och fick runt 62%! Nöjd var jag verkligen, haha. Den andra gick dock inte lika bra, tror vi fick strax under 60%. Hon spände sig som sjutton och ville inte samarbeta alls. Men så var hon, ville hon inte så ville hon inte och då lyssnade hon inte alls på mig. Sedan i slutet av våren lämnade vi tillbaka henne igen, då var det dags för henne att gå på läger. Vi räknade även ut hur mycket hon gick ner i vikt haha. Hela 20kg lyckades vi få ner henne! Då förstår ni nog hur otroligt tjock hon var när vi fick hem henne. Och att vi faktiskt kommit en hel del framåt.


Första "riktiga" tävlingen.

Samma här..

Och så andra tävlingen..

Också andra tävlingen..

Andra tävlingen detta med.

Även den sommaren var jag på läger på Sjöis. Man kan säga att det gick bättre än sist haha! Min ledare blev förvånad över att någon kunde rida henne som jag, och hoppningen gick faktiskt bra den också (hur det nu kunde komma sig? Hon kunde när hon ville alltså..). Fick faktiskt hoppa på avslutningen, som endast de som det gått bäst för får göra. Blev ett stopp på första som var mitt fel då jag var supernervös, men sen så kom vi faktiskt runt.

Avslutningen på Sjöis.

När sommaren var slut hämtade vi henne igen, och hon var inte riktigt som när vi lämnade henne kan jag ju säga. Inget ont om ridlägret alls – men hon blev riden av flera olika ryttare och ja.. Haha smällfet var hon också efter allt bete. Nu satte vi efter bara någon månad på Pellham igen, och hade det några månader den hösten. Sedan vande vi hyffsat långsamt av henne vilket gick helt ok. Tror vi var ute på två tävlingar den hösten också? Kommer inte riktigt ihåg. Men det gick inte alls bra, hon spände till sig och ja det funkade inte alls. Inga bra resultat alltså. Efter att vi kollat hennes tänder någon gång så testade vi hackamore. Vilket hon trivdes super på! Blev en hel del ridning på det den våren, de funkade super. Tror dock inte vi var ute på någon tävling den våren om jag minns rätt? Eller någon enstaka kanske. I början när jag hade hackamoret skulle hon dock protestera, hon tyckte det var jättejobbigt att jobba när hon var van vid att få göra lite som hon ville. Hoppade inte så mycket detta år utan försökte mest jobba med dressyren. Millan hade verkligen egna åsikter och gjorde inte gärna som jag sa men när jag fick till det – jäklar vad fin hon var då! Någon hoppning blev det nog, men den gick antagligen inte så bra, haha.

Mamma och Millan.

Sjukt söta Millan!

På sommaren lämnade vi henne igen och när vi fick tillbaka henne började vi med en gång rida på hackamore – vilket var ganska smart av oss faktiskt. Hennes mun fick vila helt enkelt. Efter ett tag började vi ha bett igen och det funkade helt okej. Vi var inte ute på någon tävling den hösten (tror jag?) och bara en på våren. Men på varje tävling skulle hon ju spänna till sig, hitta spöken och inte samarbeta något alls. Därför blev det helt enkelt inte så många tävlingar. Det sista året började vi dock hoppa mycket mer. Hon stannade inte alls lika mycket (nästan aldrig) och började bjuda! Så det blev lite hoppning då och vi fick till och med någon CR i slutet av våren.

Tror denna bilden är från sista gången jag hoppade henne.. Vi småhoppade bara lite.

Även om våra tävlingsprestationer kanske inte var de bästa lärde jag ändå mig sjukt mycket av Millan. Jag kämpade, slet och jobbade verkligen med den ponnyn alltså, även om hon inte gav mig mycket alls tillbaka. Och även om hon inte gjorde det så älskade jag henne ändå, jag kunde inte låta bli. Och de gångerna då allt funkade, jäklar alltså. Jag lärde mig verkligen något enormt på henne!

Millan var också mer än "bara en häst" på den tiden. Hon var min bästa vän, som jag alltid kunde lita på. Kan nog inte ens beskriva vad hon betydde för mig..

Har såklart även tränat för vissa tränare med henne. Flera av dem har sagt att hon är fruktansvärt fin och det är synd att hon inte vill. Hade hon velat det hade hon haft så grymt mycket kapacitet. Och jag, som har suttit på den ponnyn när hon faktiskt vill, vet att det är sant. För hon kan, bara hon vill.


Travlängningar är hon verkligen grym på!

Även om det nu låter som att vi inte alltid var överens så var vi faktiskt det för det mesta. Vi hade verkligen hur kul som helst ihop och vi har flera underbara minnen tillsammans. Dessutom lärde hon mig så himla, himla mycket. Hon kunde vara världens bitch ärligt talat, men hon var aldrig riktigt elak. Hon gjorde bara det hon kände för, det hon ville.

Samtidigt som hon kunde vara världens envisaste när man red henne var hon världens goaste i stallet. Hon gnäggade i princip hela tiden haha och var jättemysig. Dessutom lärde hon sig pussas, haha så himla go var hon.


När jag "jobbade" på sjöis i somras så hälsade jag såklart på henne och pussade massor på henne. Trots att det är länge sedan vi lämnade henne nu, 1,5 år sedan så saknar jag henne fortfarande. I början var det helt hemskt verkligen, men som tur var hyrde vi ju Danse. Vet inte vad jag hade gjort annars. Men jag tror aldrig att saknaden kommer försvinna heller, men jag har lärt mig leva med den.


Millan i somras.

Busfasonerna sitter i fortfarande haha.


En sak är säker i alla fall: Jag kommer aldrig sluta sakna och älska den ponnyn. ♥









Min fina, fina prinsessa ♥




Litet inlägg i sista sekund.

Får bli ett kort litet inlägg för att det inte ska se helt dött ut här haha ;) Åker iaf snart till stallet, ska rida i manegen idag. Blev lite styrketräning i paddocken igår, typ 3 dm hög snö :O Men han tyckte det var sjukt roligt ;)

Hörs sen!

Uppe med tuppen! Haha..

Gick upp för kanske 10 minuter sedan. Jag försöker verkligen vända tillbaka dygnet men det går ju inte. Jaja.

Inlägget jag började skriva igår är faktiskt inte klart än men ska försöka få upp det ikväll istället! :)


Filmen! :)

Här kommer äntligen filmen!

Bör nämnas att det är för ca ett och ett halvt år sedan, och vi har utvecklats väldigt mkt båda två! Men ja, så här såg det ut då, och man får väl vara glad för att det går framåt haha ;)

Hiss!


Idag blir det en hiss till Eskadrons damasker! Riktigt hållbara, har bra passform och är snygga, lätta att sätta på och kardborret håller hur länge som helst! :) Finns som både fram- och bakskydd, vilket gör att det är gjorda så de passar på benen! Finns i både vitt, grått och svart.




Skriver..

Suttit och skrivit och hållt på hur länge som helst, med ett inlägg. Kommer ta ett tag innan det blir klart - men förhoppningsvis kommer det upp imorgon morgon. Så ni kan se det lite som kompensation för min dåliga uppdatering, haha.

Med denna bilden kan ni ju gissa vad det kommer handla om.. Hehe.


Om detta lyckas är jag typ.. Bäst.


Om jag gjort rätt ser ni nu en liten snutt från när mamma hoppade Pelle för första gången. Blir detta rätt borde jag nog bli dataspecialist eller något! Haha, not. Men ja, hoppas attt det funkar :D

Pallade inte ta bort ljudet heller haha, så det får ni stå ut med!



Videofyme?

Någon som är bra på videofyme? Har fixat ett konto och sånt men fattar inte hur man laddar upp filmer. Eller så är vårat internet/min dator för dålig bara? Blä.

Nu funkar det!

Sorry för den dåliga uppdateringen också, har helt enkelt inte hunnit blogga! Och inte Ebba heller verkar det som ;)


Hjälp? (a)

Någon som vet hur man lägger in en film? Har youtube konto och så, men vet inte hur man liksom får det till bloggen? ;) Skulle vara jättesnällt om nån som visste säger! Isf kommer det en gammal film på mig och Långben (a)


Fina killarna!

Både Emil och Pelle har gått riktigt bra idag, finisarna. 

Började med att rida Emil och jobbade med fattningar och avbrott till och från skritt. Jobbade även med slutor för att jobba honom lite i sidorna. Pigg som sjutton var han haha, han pinnade på fortare och fortare. På slutet gick det dock bättre när han blivit av med sin överskottsenergi, och då var han så fin så. Snutten! ♥

Efter det var det träning för Ruth som gällde för mig och Pelle. Pelle var helt underbar! Det gick super verkligen, han jobbade på hur fint som helst. Blev en hel del träning på att få igång honom bak, mycket igångsättningar och avbrott. Han tyckte att det var jobbigt men jobbade på ändå och kom igång riktigt bra efter ett tag. Plutten! ♥

Bara för att han är så gaaalet söt!


Världens bästa!

Här kommer resten av bilderna på min lilla älskling, hihi.




Min snygging!

Haha, och sen tyckte ponnyn att det var dags för en puss :D

Pelle var lite springig, men tyckte ändå vi fick några fina bilder! Sedan så blev det inga galoppbilder då det var hårt och ganska upptrampat på ängen och jag inte ville riskera något genom att galopperna där.

Men visst är han fin? ♥


Så kan det gå... ;)

För mig brukar det väl ta typ en vecka på lovet innan jag helt har tappat bort vilken dag det är. Kan väl säga att jag helt gjorde det igår när jag skrev att jag och Lisa skulle fota varandra idag. Vi skulle igentligen göra det imorgon, med det får bli på fredag istället, såg att det skulle bli fint väder då, så det låter ju bra! :)

Har iaf bestämt vilken outfit vi ska ha, Långben ska ha sitt vinröda schabrak som jag fick av Lisa i julkapp och sina vinröda lindor. Hank ska ha rosa schabrak och lindor. Gud vad gulliga dom kommer vara!

Var beredda på en riktig bildbomb på fredag! :)


Min fina ♥

Här kommer lite bilder från när jag skrittade/joggade fram Pelle. Resten av bilderna kommer nog ikväll :)










Blir inte snyggaste sitsen när man rider lätt heller, haha.


Saker som måste fixas

Börjar få lite panik just nu. Det känns som att det är så himla mycket som måste fixas inför tävlingssäsongen!

För det första måste Pelle slutmätas. Jag måste kolla på Åby när de har mätningar och fixa. Tydligen har de mätning imorgon, vilket jag såklart missat.. Men det måste fixas i alla fall!
För det andra måste jag fixa en klubb att tävla för. Om det jag har hört stämmer så kommer jag inte kunna tävla för min klubb, Årekärr, längre då de inte ska hålla några tävlingar iår (?). Bra jobbat.. Önskar jag var över 18 år så jag kunde hålla i det, men nepp. Har dock en idé om en klubb jag kan tänka mig att tävla för nu, men får kolla med dem.
För det tredje måste jag alltså fixa en licens. Men då behöver jag ju en klubb att tävla för..
Och för det fjärde måste vi fixa Pelles licens. Hans gamla ägare står på den så den måste ju bytas.

Ja, det var nog det. Får försöka ta tag i detta nu!

Sötisbild på Pelle från igår. Jag hade tänkt lägga in bilderna imon, då jag faktiskt ägt Pelle i 7 månader då, hihi ♥

 


Saker man inte säger

Vi har tillsammans skrivit ner lite saker som vi tycker att man absolut inte ska säga. Så, här får ni se!

  • Säg aldrig att det är din hästs fel.
    Hästarna är det vi gör dem till. 
  •  Att någon som vunnit en tävling inte var värd det.
    Det bara skriker dålig förlorare om det.
  • Att det är domarens fel att man inte vann
    Dålig förlorare. Det kanske är så, men håll det för dig själv i så fall.
  • Att man skulle vunnit en tävling som man missade.
    Hur fasen kan man säga så? Vad som helst kan hända. Sjukaste vi hört. Det kan man inte veta? Nästan samma sak som att säga ”om jag köpt den trisslotten skulle jag vunnit”. Hur kan man veta det?
  •  Att någons utrustning är ful, eller att man ”ogillar” något med den, precis innan de ska tävla.
    Så himla lågt. Sådant måste man göra bara för att förstöra? Så ryttaren blir på dåligt humör och inte kan prestera max. Galet fult att göra!
  • Kommentera inte negativt om en ryttare om du inte suttit på hästen hon/han sitter på.
    Du kan säkert inte göra det bättre själv ändå.



Godmorgon!

Gomorgon alla underbara läsare! :) Sitter här och kollar på tv, gud vad jag älskar lov! :D Ska iaf snart ut med hunden, får se om det kanske kommer en presentation om honom snart :) Jaja, kommer ett tidsinställt också kl 14 :)

Jag och Lisa ska antagligen fota varann imorgon, så då får ni äntligen se lite nya bilder! :)

Du är det finaste jag vet ♥


En bild säger mer än tusen ord.


Dubbelt upp

Har lite dubbla denna veckan fram till torsdag då jag har utöver Pelle även har Emil eftersom hans ägare Lina är bortrest. Har inte skrivit så mycket om hur det gått på sistone men Pelle känns riktigt fin för tillfället! För Emils del blev det en mysig skogstur med Ebba & Fancy. Härligt var det och Fancy var ju en aning taggad, haha.
 
Söta Emil!


Tävlingar planerade våren 2011!

Har kollat upp lite tävlingar, tyvärr fanns det inte så många regionala som jag hade hoppats på, men vi får väl satsa ordentligt på de som finns istället! ;)

23/1 Seriedressyr omg 1, Göteborgs FRK
6/2 Seriedressyr omg 2 Göteborgs FRK
6/3 Seriedressyr omg 3, Göteborgs FRK eller Lokal dressyr, Kungsbacka RK (beror nog på hur jag ligger till i seriedressyren ;))
27/3 Reg. dressyr på Trollhättans FRK
9/4 Reg. dressyr, Skultagårdens RF eller Reg. dressyr på Spekeröds RK
30/4 Reg dressyr, Himledalens RK
21/5 reg. dressyr, Ulricehamnsbygdens RK
28/5 Reg. dressyr, Särö RF
eller
29/5 Reg. dressyr, Orust RK
11/6 Reg/Nat dressyr, Lilla Edets RK

Får se om jag kanske klämmer in en lokal tävling här och var, men jag satsar såklart mest på de regionala!

TAAGGAAAA VÅREN 2011, HÄR KOMMER VI!

Vet att ni har sett bilden förr, men han är ju så underbar ♥

Kan det vara möjligt!?


Snyggingen

Är det sant!? Kan det vara möjligt? Ärligt talat?
JA, det är sant. Idag fotade min otroligt snälla mamma mig och vi har nya bilder på Pelle! :D
Dock kommer inte bilderna in just nu utan kanske imorgon eller något eftersom det känns som jag lagt in rätt mycket bilder nu på sistone. Men ni ska få se, snart! :)


Stalldag & hiss

Ni blir antagligen inte förvånade när ni får dålig uppdatering från mig då det känns som ni får det ganska ofta - men idag har jag faktiskt stalldag. Har även en hel del att göra utöver att det är stalldag. Detta är faktiskt tidsinställt också haha, men uppdatering kommer ikväll helt enkelt.
Hoppas ni får en bra dag alla fina läsare! :)

Ska passa på att hissa en sak när jag ändå håller på förresten..



Hissar "SM-handsken", vantarna jag köpte för någon dag sedan. De är egentligen för travmänniskor tror jag? I alla fall så är de verkligen grymt bra, man kan mocka, rida, ha dem i vatten (HAHA, typiskt mig att testa), men jaa, man kan ha dem till nästan allt helt enkelt. Billiga är de också, fick mina för 200kr, och då är de ju riktigt bra vantar vi snackar om!

En stor hiss till dessa rid- och stallvantar!


Mål för våren 2011

Mina mål våren 2011:

Tävlingsmässigt:
-Få felfria rundor i LC & LB
-Ge alla andra en match i omhoppningarna
-Kanske starta någon LA mot slutet av våren
-Kanske starta någon lokal LB:1 och få över 60%

Träningsmässigt
Alltså lite vad vi behöver träna på för att lyckas med mina mål:
- Liksidigheten
Ska bli träning på att få Pelle jämn i sidorna, och få koll på bogarna ordentligt. Ska bli lösgörande övningar som öppnor och skänkelvikningar för att verkligen få loss honom i sidorna.
-Galoppen
Först och främst ska vi forsätta jobba med bjudningen. Måste kunna rida på, och även ta tillbaka honom (lydigheten!). Sen ska vi träna förvänd galopp och liknande för att stärka hans galopp. Rida på raka spår och ha honom utåtställd så han verkligen kommer igång bak.
-Min sits
Måste verkligen fortsätta jobba på min sits i dressyren! Min jobbiga, hemska sits. Och i hoppningen har jag faktiskt fått en bättre sits, men måste bli träning på att hänga med i Pelles megasprång. Så tror jag även att hans teknik kommer utvecklas ännu mer, när han slipper tänka på vad jag gör där på hans rygg.

Att se distanser ska jag också försöka bli bättre på, men det är ju inget som kommer bara "så". Mängdträning alltså, ska försöka ha bomövningar och så för att båda se distanser och få till en bra rytm när jag rider.

Ja, hur tycker ni detta låter då? Realistiskt, eller helt orealistiskt?
 
LC & LB-nivå tränar vi redan på, vi tränar även över det, så jag tror inte att det blir några problem. Ska bara försöka behålla flytet som vi fått nu och framförallt fortsätta ha så kul som vi haft denna hösten!


Är verkligen grymt taggad inför våren, nu kör vi killen! :D ♥





Mitt 2010

Ja, 2010 var verkligen ett händelserikt år för mig. Det har hänt massor av saker, både bra och dåligt.

För det första så började jag på gymnasiet. Inte bara det att det är ett svårt val, utan jag och min bästa kompis/min andra halva (haha) valde olika skolor. Det var verkligen inte kul och i början undrade vi om vi faktiskt skulle orka hålla kontakten, även om vi började gå på olika skolor. Men det har vi gjort, vilket jag är så sjukt glad över!

Bästa Linnea! ♥

Valde ju även gymnasium och det blev Kitas som även Ebba och en till kompis, Magda, valde. Har verkligen aldrig ångrat att jag valde Kitas, trivs grymt bra där. Passar perfekt när man har häst och sen så är det faktiskt en bra skola helt enkelt.

Sedan kanske det som ni är mer intresserade av - hästarna. Hela våren hyrde jag fina Dancerman, som jag sedan lämnade tillbaka i slutet av våren. Och sedan, för första gången i mitt liv, blev jag hästägare.


Men ska försöka beskriva det lite mer detaljerat :)

Våren bestod av en hel det träning och träning med Dancerman som vi hyrde då. Under vår tid tillsammans åkte vi inte på en tävling utan att få med minst en rosett hem! Målet var att kunna starta LA i slutet av våren och få över 60%, vilket vi klarade :') Danse är en väldigt speciell ponny, han hade verkligen sina dagar, men ibland, då var han så jäkla fin. Fick flera gånger på träningar känslan att det var exakt så det skulle kännas, att allt stämde. Fick ett ganska speciellt band med honom och att lämna honom var bland det värsta jag varit med om. Har aldrig känt mig så hemsk innan, som att jag svek honom. Saknar honom helt sjukt mycket verkligen.. :(










Den 31/5 lämnade vi tillbaka Dancerman. Som jag sa innan - en av de värsta dagarna i mitt liv.

Startade även en till ponny under våren - nämnligen fina Emil! Hans ägare Lina är 18 år = alltså får hon inte tävla honom längre. ÅRK, min hemmaklubb, hade tävling den våren och då startade jag honom (och Danse då). Hade ridit Emil ca 5 gånger eller något innan tävlingen, haha. Fick hjälp en gång av Lina och på framridningen till LB. Måste säga att det var sjukt hur fin Emil var på tävlingen. Galet fin, vilket resulterade i dubbelvinst med honom och runt 65% i både LB:1 och LA:1 som jag startade. I somras fick jag fortsätta ha honom då Lina jobbade och i höstas lärde jag känna honom ännu mer när Lina var sjuk och jag fick ha honom. Han är verkligen en sjukt mysig ponny är och med grymt mycket personlighet.

Och jag trivs verkligen så grymt bra med honom
, fina Emilsson!

Kan även nämna att denna sjukt fina ponny är tillsalu. Vill ni ha en toppenponny, världens snällaste och som dessutom är superfin bör ni passa på.
Helt underbar är han!

Hade även ett svårt val inför sommaren, att åka till Sjöis och "jobba" som stallelev eller stanna och vara med på min skolavslutning. Då min tidigare hyrponny Millan står på Sjöis och jag älskar stället bestämde jag mig för att åka och jag missade min egen skolavslutning i 9an. Men jag har faktiskt inte ångrat mig alls, hade en helt underbar vecka på Sjöis. Var där den 12 - 19 juni.

Men 4/6 hände det som jag tror har ändrat mitt liv mest, nånsin. Vi köpte Pelle och jag blev hästägare, för första gången.
Under våren hade vi provridit honom några gånger och sedan bestämde vi oss för att köpa hoonm. Hela sommaren jobbade vi och i början gick det rent ut sagt förjävligt i dressyren. Har sett filmer när jag provred - hemskt. Men jag kämpade, jobbade och var konsekvent, konsevent, konsekvent. Förvånansvärt snabbt gav det reslutat och det började gå bättre och bättre för oss. Hela hösten har det gått upp och ner, men framförallt så har det faktiskt gått upp. Jag kommer fortfarande ihåg i somras när jag undrade hur lång tid det skulle ta att få honom stadig i formen, att få honom sluta älga iväg, bita emot och slänga med huvudet. Men vi tog steg för steg och ja, nu tror jag faktiskt att jag kan säga att han är relativt stadig i formen. Öppnor, skänkelvikningar, enkla byten är saker som vi har börjat jobba med och jämför man med att överhuvud taget kunna få hästen att sakta av till trav efter en galopp har vi ju kommit lite framåt, hihi.

Såhär såg det ut då det gick bra i början.

Och såhär såg det ut några månader senare..

Galoppbild men ja haha, den gick faktiskt ännu sämre i galoppen än traven i början haha.

Ska inte skriva så mycket om hur det gick i hoppningen i början och hur han har blivit nu för det har jag redan skrivit om. Men kan säga att i alla fall jag tycker att han har utvecklats enormt, min fina kille! ♥



Vi har gått från runt 8 fel i LC till 4 fel och tillsist dubbelnollor. Vi har även kommit ännu längre än så, på träningarna. Vilket vi kommer visa nu i vår!

Även om träning och tävling har gått framåt är nog ändå det roligaste att jag fått lära känna just Pelle. Min fina älskade lilla plutt ♥ Ärligt talat så vet ni nog inte hur glad han gör mig. Bara att hämta honom i hagen och se hur han gnäggar och kommer till grinden kan göra att jag går med ett leende på läpparna resten av dan. Har också fått kommentarer om att vi verkligen passar ihop, att vi blivit ett riktigt ekipage och att det verkligen syns hur mycket vi tycker om varandra!
Ni anar inte hur sådana kommentarer värmer!

Har även lärt känna mig själv bättre och lärt mig vilka vänner jag kan lita på. Har fått mycket bättre självförtroende och gjort saker jag aldrig skulle vågat göra innan. Har också lärt känna många helt underbara människor iår, vilket jag är fruktansvärt glad över. 

Haha jaa, det blev ju en kort sammanfattning av 2010. Not. Men som jag sa innan, det har varit både sorgligt och roligt. Speciellt hösten har verkligen varit helt underbar!

Nu ska vi fortsätta lika bra som vi avslutade 2010 och ha ett helt underbart 2011!

Bildbomb!

Nu får ni se bilderna jag tog i förrgår! Tog runt 300 bilder så nu försökte jag att inte lägga in alldeles för många bilder, men det gick ju inte så bra haha.



Hehe, vädret jao..

































Visst är de fina? :)


Prestationer 2010

Nu är ju 2010 slut, och oj vad vi har hunnit med!

Tävlingssässongen började med 57 % i en LB-clearround. Verkligen inget jag skulle vara nöjd med nu, haha, men eftersom det var första tävlingen för oss på bortaplan var jag så stolt ändå, blev ju ändå en rosett haha ;)

Efter det var det dags för en lokal LB:1, blev 61 %, och där tyckte jag att han gick så galet bra, haha ;) Lite kul när man ser tillbaks på det! Var besviken när jag inte blev placerad, kändes ju så bra! ;)

Sen var det dags för tävlingen jag sent glömmer, och inte för att det gick bra, nej precis tvärtom! Jag var sjuk och orkade verkligen inte anstränga mig, Långben var inte alls lika taggad som han brukar vara, och vi var inte ett... Kan egentligen inte riktigt sätta fingret på vad det var som gick så dåligt, men jobbade inte tillsammans, utan var för sig.. Det var iaf en LB på Frillesås som slutade på 59%.

Två veckor efter det fick vi våran riktiga revanch! Debuterade LA:1 på 64%! 3:e placerad och överlycklig! Det jag så länge kämpat för gav äntligen lite resultat, och Långben gick verkligen bra! Kommer fortfarande ihåg den underbara känslan vi hade på banan!

Efter våran första placering

Den 22/8 debuterade vi våran första regionala på Nordhalland. LAn gick i regional och LB i lokal. Blev lite konstigt eftersom dom hade dubbla banor, och jag fick starta LA före LB... Då blev han liksom lösgjord till LBn ist, så gick ganska dåligt i LA:n. Fick iaf 64%, vilket man får vara nöjd med på sin första reg och ett kval till nationell utan öppna, sluta och enkla byten! :)
I LBn gick han gaaaalet bra!! Shit vilken känsla alltså! Slutade på 71% och vinst!

Efter våran första vinst

Man kan väl säga att det var efter Nordhalland som allt släppte! Den 10/10 fick vi våra första poäng. Var en regional dressyrtävling på Orust, där han kändes galet fin!! Blev 68% i LBn och 65,5% i LAn! Blev 2 andraplatser, och det andra kvalet till Nationell tävling! :D Men det bästa med dagen var såklart den otroliga känslan, att vi jobbade tillsammans och var ett! Så himla fin var han! ♥

Efter två andraplatser på Orust

Tävlingssässongen avslutades med en lokal LC2 och LB1 på hemmaplan. Vinst i båda klasserna, dock inte någon superkänsla, men det kändes helt okej! :)

(Har inte skrivit om tävlingar som inte har haft någon direkt betydelse eller någon speciell känsla)

Vi gick alltså från att få 57% i en Clearround, till att sex månader senare vara kvalad nationellt! Galet vad snabbt det har gått! Och vad mycket man har gått igenom på vägen, både motgångar och framgångar, men vilket resultat det till slut gav!

ÄLSKADE CARDUCCI ARDEN ♥

GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA GOA LÄSARE! ♥









Bilderna är tagna av Elina så ja, ni får absolut inte kopiera dem, hehe

Inlägget har inte kommit upp innan, det skulle kommit in redan inatt faktiskt.. Men här får ni det :)





Bilder

Fotade Lina & Emil i förrgår och la precis in bilderna på datorn. Vädret var tråkigt nog inte det bästa, det var ganska dimmigt och höll på att bli mörkt men några bilder ska ni få se ändå. Tyvärr hinner jag inte lägga in bilderna nu, men ska lägga in dem ikväll. Nu ska jag nämnligen till min lilla Pelleplutt! <3

Bjuder på ett litet smakprov i alla fall!



RSS 2.0