Pelle nu i helgen

Det har gått helt okej med Pelle nu i helgen! Kom på i lördags att jag bara ridit honom 2 gånger efter lovet, och bara en gång dressyr! Så nu har han fått jobba lite :) I lördags så gick det väldigt bra, förutom att han skulle spänna sig och vägra att gå i ett hörn. Fick jobba minst 20min med att få honom att gå någolunda normalt förbi hörnet. Helknasig var han! Men annars väldigt fin som sagt! Jobbade mycket med galoppen och fattningar för att stärka honom.

Igår försökte jag mest fokusera på bogarna, att jag skulle kunna flytta honom och ha full kontroll. Först var han ganska stel, så jag jobbade på med att flytta bogen helt enkelt. Jobbade ganska mycket i skritt med det först innan jag började med att jogga fram honom och fortsatte likadant där. I v.galoppen var han helt underbar och efter ett tag var han riktigt fin i höger också. Jag har det svårare för att få till rytmen där, men tycker jag lyckades riktigt bra! Dessutom gjorde han en urfin fattning! Jobbade med lite övergångar mellan galopp-skritt också, vilket funkade helt okej! Avslutade sedan med att rida skänkelvikningar, fast variera ställningen lite så jag verkligen kommer åt honom och kan ha 100% kontroll. Überduktig var han!

En av mina favoritbilder på min favorithäst ♥


Mål inför kommande tävling

Tänkte börja sätta upp mål för varje tävling nu också, känns som att det kan vara bra att göra :)

Mina mål för denna tävlingen blir:

  • Över 66% i LBn och över 64%i LAn
  • Få den där känslan som inte händer ofta
  • Inte få någon negativ kommentar på min sits i "Allmänna intrycket"

Hoppas på en bra start på tävlingssässongnen!

Känslan efter denna klassen, oslagbar!


Älskade lilla ponnyn ♥

Långben har gåt så stört bra nu på sistone! Han har verkligen varit jättelätt fram och burit sig själv i princip! Högergaloppen har även den blivit hur bra som helst, rund, mycket bättre takt och rinner inte iväg ofta alls! Så himla fin! Ruth har alltid sagt att höger kommer bli han bra varv sen när han orkar bära sig i det varvet, och det kanske faktiskt har hänt nu? Blev bara så chockad, för bråkade med honom i onsdags, och sen när jag red i torsdags så bara hände det! Galoppen var som en ny häst!

Han får gå ännu ett dressyrpass i manegen idag, ganska kravlöst, bara rulla på lite. Sen imorgon blir det en uteritt, det han han verkligen förtjänat! :)

Galet taggad inför Kungsbacka på söndag nu också! :D

Tillägg till min shopping!

Glömde skriva att jag hittade en jättefin brosch igår också! Den var nog egentligen till för ha som plastrongnål, men jag tänkte sätta den på min hårnätsrosett! Fint va? Får väl ta kort på den på söndag när den ska invigas på tävlingen! :)

Dåligt med uppdatering

Fick precis veta att jag har två saker som jag måste fixa till skolan imon. Var ju sjuk förra tisdagen, och så fick jag veta det först nu.. Kul. Ska dessutom ha lektionerna idag, så det blir fullt upp för mig! Ska se om jag inte hinner slänga ihop något tidsinställt i alla fall!



Ännu mer shopping...

Jag åkte ju in till mässan för sista gången igar, och vet ni vad jag hittade? En Pikeurkavaj, precis som jag ville ha den! Extra lång (str. 72, som är extra lång i ärmar och längd, men samma bredd som en 34), passade perfekt! Sen hade den inte sammetskrage, vilket inte gjorde det sämre och var dessutom svart för bara 1900 kr!! :D Hittade den precis när jag hade tänkt ge upp, för alla 72or fanns bara i blått...


Blev även ett par nya skydd som jag ska rida fram med på tävling tänkte jag. Vita såklart! :) De passade perfekt verkligen! Hoppas att de passar på Citizen också :)

Inte precis dom på bilden, men nästan!

Blev även lite hästgodis i vanilj och banansmak, hoppas att dom små hästarna gillar det :)

Nu kommer vi iaf vara snyggast på tävlingarna! ;)
 

Svar på fråga


Tackar ;D Jag köpte dem på Skara hästsport! Det fanns ett erbjudande som var att man kunde köpa 2 par för 1400kr, så 700kr blev det för mina. Jag köpte ett par och en kompis ett par. Dock kostade de 719:- annars, om man bara köpte ett par. De finns även på Svensk ridsport då de hade samma erbjudande i deras monter. Fast köpte man ett enskilt par var de faktiskt dyrare där. Hade mina idag och jag kan lova att de är sjukt sköna! Tyget är precis lagom stretchigt, och så är de ju såklart sjukt snygga!

Du fick lite reklam också, för frågor gillar i alla fall jag!



Måste bara berätta..

I tordags var Pelle så himla söt! Jag hade tänkt att jag bara skulle promenera med honom, men när jag kom ner till manegen så märkte jag att jag hade ett jättelångt grimskaft så jag kom på idén att testa longera honom lite i skritt. Först gick det inte så bra, han skulle gå efter mig och in i mitten hela tiden. Så fick jobba med att bara få ut honom först haha. Efter ett tag gick det helt okej, men när han var påväg in igen en gång så smackade jag och viftade till lite med grimskaftet, och då tjuter han till och hoppar på stället? Haha, så galet söt. Efter det skötte han sig i alla fall exemplariskt!

Efter ett tag kom mamma och då släppte vi honom lös istället. Först sprang/busade han lite å sen "löslongerade" vi honom. Han var så himla duktig! Han travade runt mig, på en volt och lyssnade för minsta lilla smackning. Stannade jag och slutade gå med så stannade han också. Sötisen! Han har dock lättare i ena varvet så han ville mest vara i det, och när vi bytte försökte han byta varv igen. Då ställde jag mig ivägen för honom när han skulle byta och smackade på honom vilket gjorde att han började bralla igen, haha. Men på slutet var han urduktig, höll sig i rätt varv och travade lös, på en volt runt mig. Älskade Pelle ♥

Haha, lite charmig bild ändå!


Sötaste!

Såhär snygg blev min älskade lilla plutt i sitt nya pannband & rosa igår..



Visst blev han söt?



Inköp ghs 2011!

Älskar verkligen alla saker som jag köpt iår, hihi. Eller ja, haha man brukar väl alltid gilla sina inköp med tanke på att man själv köpt dem? Man vill ju knappast köpa något som man tycker är fult liksom. Haha aja, är grymt nöjd med mina inköp i alla fall!

Men här får ni lite bättre info om vad det är jag köpt, och när!

I Torsdags började jag med att köpa detta:

Rosa lindor..

..Och ljusblå lindor!

Fredagens shopping började sedan på morgonen med att jag köpte..

Ett silvrigt swarovskipannband..

.. Och ett gult BR schabrak!

Hittade ganska snabbt efter det dessa grymt söta, gröna rosetter, som jag bara var tvungen att ha, haha.

En Pikeur skjorta hittade jag också, för bara 250:-!

Och detta galet snygga gröna spö var det sista jag handlade innan vi kollade på dressyren.

Och efter dressyren köpte jag en sista sak, som jag är sjukt nöjd med!
Nämligen ett par..

JW byxor! De sitter som gjutna verkligen, helt klart de skönaste ridbyxor jag haft nånsin! Älskart!

Jao, detta var vad jag köpte på hs iår! Vad tycker ni? Fina eller fula saker?
Jag är som sagt sjukt nöjd!


DETTA gjorde min dag!


Aaw :'D Så himla härligt att få höra att fina lilla prinsessan har det bra ♥
Sånt här gör det verkligen ännu roligare att blogga!

(Yes, vårt internet funkar mycket bättre nu!)







Åker snart...

Nu drar jag snart in till mässan för sista gången. Var på Sv. Ridsport igår och då hittade jag faktiskt kavajen jag vill ha i rätt storlek, men fanns bara i blått. Men nu vet jag ju iaf vilken storlek jag har, och kan ju hoppas att dom rear ut lite nu sista dagen på mässan! :)

Sen drar jag vidare till stallet, så uppdateringen här kommer inte vara så bra om man säger så... Tänkte faktiskt göra ett tidsinställt, men blogg.se är inte på min sida direkt så det gick inte...

Ha en bra dag!

Kommer ärligt talat kasta min dator i golvet snart

Blir så jävla less på vårat internet ibland. Det hoppar hit & dit och vägrar samarbeta. Hade tänkt bjuda på bilder från HS men pallar inte det nu. Vet inte ens om ni kommer få detta?

Imorgon hoppas jag att det funkar bättre i alla fall! Dock har jag stalldag så kommer inte vara hemma mycket.. Kan ju inte fixa något tidinställt till imon nu heller. Underbart.. Får se, kanske hinner fixa på morgonen imon annars? Om det funkar bättre då. Tog nämligen lunchen idag åt en annan i mitt stall då hon inte kunde och därför tar hon vår morgon. Så får se, men tyvärr kan ni inte räkna med någon bra uppdatering från mig. Sorry!

/Elina

N Y P O N N Y ! ! !

Nu får ni äntligen veta det jag så länge har hållt på och kanske gjort er lite nyfikna om? Jag ska faktiskt hämta en ny ponny om en vecka! Vi kommer ha honom på ett speciellt kontrakt som i stora drag innebär att jag ska tävla och utbilda honom, även om det inte är jag som äger honom. Men innan jag kunde tacka ja, var det mycket som skulle falla på plats, stallplats, manegekort osv och därför kunde jag inte säga det innan det var säkert. Men nu har vi iaf löst det! :D
 
Iaf, ponnyn heter Citizen Arden. Jag ska ha honom till att börja med en månad på prov, och sedan fortsätta om det funkar mellan oss, vilket jag hoppas! :) Jag ska utbilda och tävla honom, och han ägs av min tränare Ruth Börjesson, som även har fött upp honom. Kul att man får det förtroendet från sin tränare!

Han kommer antagligen komma den 5e mars.



Citizen är en Sv. Ridponny e. Bocaccio Arden RP 149, ue. Brilliant, f. 2006.
Om man ska jämföra honom med Långben kan man säga att de är rena motsatserna. Citizen är kort i ryggen och har därför lätt för att samla sig, svårt att gå i låg och lång form. Han är också lite spänd av sig ibland, vilket inte är så vanligt när man rider Långben haha ;)



Om ni vill läsa mer om Citizen kan ni kolla här.


Om ni vill se mer bilder på honom kan ni ju kolla i Höökskatalogen :)

Köpta saker!

Här kommer dom sakerna som jag köpte igår på mässan!

Uppifrån från vänster:
Bogskydd, stigbyglar, shampoo, vit pikeurskjorta, spö från Globus, träns med lackad nosgrimma och det nya swarovskipannbandet, vitt Mia's-schabrak med svart och grått kantband, pälsglans från Foxfire, tävlingsstrumpor, tre nya grimmor.

Lisas saker:

Uppifrån från vänster:
svettäcke, pälsglans från Foxfire, spö från Globus, grimma, svarta knoppsnoddar, rosa swarovskipannband, rosa sporremmar, ljusgula lindor.

Visst har vi köpt snygga saker? :)

Hemma från Horse Show!

Nu är även jag, efter nästan 12 timmar på mässan/showen tillbaka hemma. Var jättekul verkligen, men är helt slut i benen nu haha ;) Ni kanske vill veta vad jag har köpt idag? För er som inte vill, ni får veta ändå ;)

  • Nytt tävlingsschabrak från Mia's med svart och grått kantband (vit "grundfärg" såklart!).
  • Silvrigt swarovskipannband
  • Träns med lackad nosgrimma och vitt foder (sjuuuuukt fint!!!)
  • Tävlingsspö
  • Tävlingsskjorta från Pikeur
  • Stigbyglar
  • Pälsglans
  • Skimmelschampoo
  • Ryktsten
  • Snoddar
  • Bogskydd
  • 3 grimmor eftersom de blir sönderbitna hela tiden ;)
  • Säkert nåt mer som jag har glömt av... ;)

Det var fantastiska mässpriser, så det blev inte alls mycket pengar för allt det! Det betyder ju att jag kan köpa en Pikeur Diana-kavaj på söndag om det finns några i min storlek kvar! Hoppas! :D

Jag kan ju också passa på att berätta att jag ska byta tävlingsfärg, från mörkblå till svart/silver/vitt! Fint va, och visst kommer det passa bra till Långben? Och vet ni vem som ska få det blå? En ny utbildningsponny! :) Nu blev ni allt nyfikna va? (a)

Mitt snygga blåa pannband!


Så himla dåligt..


Kom på en till sak jag bara måste säga.. Såg ni GP idag? Roffe vann TVÅ klasser igår, TVÅ. Men stod det något alls om honom eller? Nej, skulle inte tro det! Istället står det om Douglas Linderlöw, som visst, han är väl duktig, men vann han något igår? Inte precis! Så jäkla dåligt. En enda liten sak om ridsport står det i tidningen när det faktiskt är horseshow i stan, och då är det inte ens rätt sak de skriver om?

Nä, det är verkligen riktigt dåligt gjort av GP. Dissar helt klart GP!

Vad sjutton tänkte de som skrev det liksom? Helt sjukt.




Underbar dag!

Dagen idag har varit helt underbar. Började med shopping, sedan kollade vi på dressyren och så avslutades dagen med mer shopping. Grymt kul! Träffade även massor med roliga människor. Får beskriva det mer imon då jag är sjukt trött nu och så ska jag såklart ta kort & visa upp mina inköp! Kan erkänna att plånboken är rätt tom just nu..

Förresten, här är dagens besvikelse:

De Niro stövlarna som ser sjukt snygga ut på bild var gräsliga i verkligheten! De var liksom.. luddiga? Helt klart dagens besvikelse, trodde att de skulle vara jättefina. En FET diss till dem!

Kan ju nämna det som i alla fall jag såg som dagens höjdpunkt också..
Nämligen att vi var ca 1m ifrån självaste ROFFE! Skitcoolt, han är ju faktiskt min största förebild inom ridsporten. Bäst är han! Han promenerade förbi oss när vi satt och chillade på en ramp vid en transport (haha..), gick förbi bara sådär och både jag & Ebba höll på att tappa hakan och kunde inte få fram ett ord, haha. Fett nice var det!




Fjällenbilder, del 2!









Lasse & einar ♥


FJÄLLENBILDBOMB, del 1

Här får ni lite bilder från fjällen, när jag, min familj och massa andra var i Vemdalen och åkte skidor!









Jag & min andra halva ♥

Hästblogg men whatever, detta är ju ändå vad jag gjorde förra veckan! Fortsättningen kommer upp ikväll!



Grymt!

Älska, älska, ÄLSKA horseshow!
Igår var som Ebba sa riktigt kul! Vi såg en hel del på 140-hoppningen, gick sedan på mässan och såg sedan 150-hoppningen, fast bara grunden. Omhoppningen missade vi, och så vann Roffe, kungen himself! Surt, men vår parkeringsbiljett gick ut (bra där!). Jaja, fick se honom rida grunden i alla fall, och det var riktigt nice bara det! Annars så träffade vi människor överallt typ, det var helt sjukt. Kändes som vart man än vände sig så var det något man kände, haha. På mässan var vi rätt många, så det blev helt hysteriskt om jag ska vara ärlig. Hehe men två saker blev det inshoppade ändå och vad det var får ni veta först senare. Ni kan i alla fall få veta att jag hittade ett träns jag tänker köpa på Sv. Ridsport, då mamma lovat mig att åka dit nästa helg. GÖÖÖÖTT!


Roffe i 150-klassen!

Fotade även en del, så när jag får lite mer tid nu i helgen ska ni såklart få se!

Idag kanske jag ska kolla på dressyren fick jag veta för ett tag sedan då jag kanske får en biljett av Lina! Galet snällt och roligt, så vi får se hur det blir! :D Annars blir det i alla fall shopping hela dagen, och det är ju grymt det med!






Hemma igen!

Nu är jag hemma från Gbg HS. Riktigt roligt var det, även om vi spenderade den mesta tiden på mässan haha (a)

Långben gick sukt bra idag! Verkligen jätterund, fic och taktmässig högergalopp som brukar vara tvärtom haha ;) Så himla fin var han verkligen! Bråkade lite med honom igår, han bara stack och höll på, och verkar ju sig som att det lönade iaf. Tur det, för det är verkligen det ärsta ag vet att bråka med sin häst!

Världens finaste ponny ♥ 

Film 4..

Nu när vi sitter på horseshow och njuter fick jag fixa något som jag tycker att ni också kan få njuta av! Skämt åsido, men här kommer den fjärde filmen!



Min nya kärlek..


Tänk er detta tränset (fast i svart) på Pelle! Åååh... Geeee miiiiiiiig!
Kostar ju bara runt 2800:- sådär, hehe. Men ändå värt det! Efter mässan blir det till att fortsätta med sparandet, både till ny sadel & nytt träns!


TAGGA, TAGGA, TAGGA!


Äntligen drar det igång! Bilden är på dagens GP!

Vad gör vi? Nu kör vi! :D Ikväll sticker vi dit och kollar, kanske ses vi?
KOMMER BLI SÅ GRYMT KUL!



Så sjukt SNYGGA!

Dog lite när jag såg dessa stövlar i svart. Har sett dem i brunt innan och tycker dock att de bruna är snäppet vassare, men dessa är också galet snygga. Älskar verkligen De Niros stövlar! 


Vill ha!



Hiss!



Tycker att detta pannbandet är ett bra alternativ om man inte vill ha för mycket bling! Dock passar det bara på vissa hästar, men när det gör det är det urläckert! Det är jättesnyggt om man rider akademiskt eller liknande också, lite mer "gammaldags" stil liksom.

Så det blir en hiss till detta pannbandet från GG!


Sakta men säkert..

.. Får vi mer & mer besökare! Ni är underbara allihopa! ♥






Åh, vad jag älskar att hoppa!

Träningen idag gick riktigt bra! Förutom några gånger (typ 2 eller 3?) då jag klantade till allt red jag faktiskt bra idag (är jag sjuk eller kan jag vara nöjd med mig själv för en gång skull..?)! Problemet är att jag tappar rytmen i handen ibland & blir stum, vilket gör att vi helt enkelt inte får någon rytm och jag inte kan se några bra avstånd. Men det var kanske 3 gånger eller något sådant som det blev så, så är ändå nöjd med mig själv. 3 gånger på en träning är ju faktiskt inte så mycket! Tror felet sitter i min hjärta förresten (haha, detta lät ju bra), att jag undermedvetet förbereder mig på att han ska antagligen ska sticka eller bocka. Sen så vet jag att det inte är Pelle jag fått det från, utan efter en annan liten busponny (om det nu är så).. Men jao, bara jag tänkte på min hand gick det grymt bra. Fast det är sjukt frustrerande när jag känner att jag gör fel men jag tänker på det för sent och inte hinner rätta mig. Något skitkul är i alla fall att jag känner hur jag utvecklas, och rider bättre och bättre hela tiden! Och som Tord så är detta ett väldigt "bra" problem då det är väldigt okomplicerat. På hela passet var det dåliga kanske 5% och det bra 95%, så känner att jag gott & väl kan vara nöjd!

Å Pelle kändes helt underbar idag verkligen. Han hoppade titthinder utan några problem och det kändes verkligen som att han hoppade med ryggen och hoppade snyggt hela tiden. Grymt fin var han!

You are fucking perfect, to me



Film nummer 3!






Hoppträning!

Jag mår lite bättre idag, vilket gör att jag & ponnyn ska hoppträna idag! Det gillar vi! Kan gissa att han är på bushumör, men hellre att han är glad och lite busig än att han inte är glad alls.

Finaste plutten!


ÄNDRADE PLANER! :D

DET BLIR GBGHS FÖR OSS BÅDA TVÅ ÄNDÅ! På torsdag kväll åker vi in och kollar på kvällen. Galet kul ska det bli! Och så mässan på fredag, tror inte att det kan bli bättre!



Gör som Ebba..

..Och skriver en lista med konstiga saker om Pelle!

  • När han äter havre äter han den inte från krubban utan han puttar ut den på marken och äter därifrån. Lina berättade det och jag trodde inte att det var så överdrivet eller vad man ska säga, men det är det! Han tar verkligen hela mulen och knuffar ut havren så den flyger iväg! Måste filma någon gång, haha.
  • Han tycker om att äta sopkvastar. Eller ja, vissa av dem. Det är rätt kul att sopa brevdid honom då han försöker äta hela tiden, hehe.
  • Om han är på bushumör så går han och slänger och kastar med huvudet när man skrittar fram.

  • Han hatar när man håller handen på hans mule eller nosrygg. Eller han hatade det, nu går helt okej, oftast. Fast när han blir irriterad kastar han alltid med huvudet och slutar inte förrän handen försvinner!
  • Han är även extremt buffig! Går man framför Pelle får man se upp, annars flyger man oftast iväg som en liten vante då han puttar till en.
  • I skogen är han väldigt rolig, han älskar att springa och busa. Han blir jättetaggad!

  • När Pelle kommer till ett nytt ställe tittar han runt i kanske 5 minuter innan han börjar leta efter mat.
  • Om man kommer med en hink måste han stoppa ner huvudet och kolla så det inte är något i.
  • Han gör ofta saker för att vara duktig. Går man till hans vattenhink t.ex. dricker han alltid lite för att man ska bli glad.
  • Han gillar att äta "päls". Jag har ju en tröja med armbågslappar som är luddiga, och dem ska han alltid försöka tugga på. Sedan har jag haft en dunjacka med "päls" på luvan, och den åt han också på.
  • Om han tycker att det är jobbigt när man rider ska han antingen slingra och vingla som en orm eller "älga iväg". 
  • När det regnar eller blåser står han alltid och spänner sig. Vilket man märker då man tar in honom och han är spänd som en fiolsträng!


Och sist men inte minst så pussas han hela tiden och tycker att han själv är jätteduktig som gör det. Hihi, knasponnyn ♥

 


Det var ju faktiskt snyggt!

Är ändå sjuk så hade inget att göra. Det ser lite tråkigt ut på bilden då blinget inte syns lika mycket, men kan lova att det var väldigt fint! Lätt något jag ska fixa. Tror jag syr till en egen krage och sedan limmar på stenar på den, som jag sedan kan sy på på kavajen. Grymt!

Guldkant & silverstenar kanske inte var det snyggaste, men det tänker jag ju ändå inte ha! Var som sagt bara tvungen att testa.





Vet att jag har sagt det förr...

Förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida, tur att Elina har kommit hem nu iaf! :D Har hänt mycket, och ni kommer snart få veta allt (det är det jag har hållt hemligt länge)!

Långben gick iaf jättebra idag, fina skolor och helt okej enkla byten! :) Kändes faktiskt riktigt bra idag! :)


TAGGA MÄSSAN OM 3 DAGAR!!


Sjuk..

Har varit hemma hela dagen då jag är sjuk. Skittrist verkligen. Har sovit och annars pluggat, pluggat och.. Pluggat! Var riktigt efter i matten innan så det var skönt att komma ikapp. Speciellt med tanke på att vi har prov på torsdag ;)

Så tyvärr ska jag inte till Pelle idag heller, blöö.. Mamma är också halvkrasslig men fick henne att åka dit och rida lite ändå. Om jag blir bättre och ska hoppa imon är det bra om han får gå lite idag åtminstone. Han är ju så sjukt pigg nu! Busponnyn. Haha så vi får se, blir jag bättre blir det kanske tårtkalas som gäller sen?

Riktigt gammal bild på oss!





ÄNTLIGEN!

Ni kan inte gissa vad jag gjorde igår! Eller jo, det kan ni ju haha. Fast nä, berättar istället! Har bokat mättid på Åby och den 8/3 ska vi slutmäta Pelle! Det blir riktigt spännande att se om han är ponny eller häst. Fy sjutton, så himla nervöst! Dock ser han mer ponnyaktig ut nu än innan med tanke på att han var så gänglig förut och ser mycket mer proportionerlig ut nu. Men det betyder ju tyvärr inte att han är mindre för det. Hoppas, hoppas, hoppas!
Sååå, någon go människa som kan hålla tummarna för oss den 8 mars? Skulle inte skada!

Min fina ponnyplutt ♥


Inte långt kvar nu!


Min andra sånhär blev så failad att jag var tvungen att göra en ny! Har även ändrat lite!
Inköpslista:
Ljusblå lindor
Rosa lindor
Tävlingsskjorta
Gult schabrak (om jag hittar)
Hästgodis
"Kanske" köpa/vill ha:
Veredus benskydd
Silvrigt swarovskipannband
Ny kavaj

Jao, det var nog allt!


Film nummer 2!


Behöver nog inte ens säga att jag älskar den..? ;)


Hade det inte varit fett coolt..

.. Att blinga kragen på sin kavaj? Sätta stenar längst ut på den liksom. Det måste jag testa någon gång!

Typ såhär liksom, fast mycket snyggare och proffsigare! Detta gjorde jag liksom i paint.. ;) Såklart skulle jag ju ha gröna stenar också, haha.
Men låter det inte rätt fräckt ändå?


Uppe i sadeln igen!

Trots att det egentligen är mammas dag att ha Pelle idag fick jag rida då hon är förkyld! Nice för mig! Först och främst kan jag ju säga att det var jättekul att träffa plutten igen, hihi. Man blir alltid lika glad av honom! Först verkade han dock lite sur, men det gick över efter ett tag. Vara sur passar inte honom alls, haha. Efter massa borstning, klappar, pussar & kramar blev det lite ridning också! Det var verkligen jättekul att få komma upp i sadeln igen! Kan väl säga att det gick helt okej också. Pelle var überpigg och lite spändis, men annars jättefin. Själv kände jag mig dock rätt dålig, red inte särskilt bra. Men fick till det i högergaloppen faktiskt, en riktig fin rytm, vilket jag typ aldrig fått innan! HÄRLIGT! Så ja, jag kom väl ändå in i det och red bättre och bättre ju längre det gick. Tar ju ett litet tag att komma igång när man inte suttit på en häst på 8 dagar och brukar rida näst intill varje dag. Sedan så hade jag & Pelle lite delade åsikter om ett hörn som han skulle låtsas vara rädd för. Knasponnyn, han brukar inte vara sådan, men å andra sidan blir han helknäpp när det är kallt. Fick honom att gå förbi det någolunda nära och avspänd men det tog ett tag kan man ju säga. Allt som allt är jag ändå nöjd med passet, supernöjd med ponnyn och lite halvnöjd med mig själv!



BLOGGTIPS!

Bloggen som jag tipsar om är ganska nystartad och det är min kompis, Klara Dahlstedt, som har den. I den skriver hon om sin hyrponny, Megastar (mer känd som Edvin), som hon har gjort ett sjukt fint jobb med! Tidigare tävlade vi mot varandra, men nu har hon blivit över 18år och tävlar därför bland storhästar. Deras senaste tävling kom de 2a i (95 cm), bland storhästar! Som ni nog förstår är de grymma, för Edvin är inte precis stor! Hon har/tar jättefina bilder, skriver väldigt tänkvärda saker och har jättemånga bra tips och tankar.
Tycker absolut ni ska kolla in hennes blogg!
Klicka HÄR för att komma till den!

Klara & Edvin!


Skutt!

Jättekort film på mig & Pelle för någon vecka sedan på en hoppträning. Vi hoppar fram och det är väl inte så överdrivet fint haha, men här får ni se i vilket fall! Om någon undrar varför det inte finns mer filmer från denna träningen så hade faktiskt jag glömt att rensa minnet på kameran så det blev fullt.. Typiskt slarviga mig! 



Ny grej!

Har hittat en hel drös med filmer som jag älskar. Peppande, helt grymma filmer. Så de närmsta dagarna kommer det poppa upp lite filmer då & då. Börjar med denna, som är helt amazing!




Det där med tränare..

Ebba fick ju en fråga om vem hon tränar för och där skrev hon ju även att jag också dressyrtränar för Ruth Börjesson, och att jag hoppar för Tord Börjesson.

Tänkte bara utveckla det lite mer. För jag tycker vekligen att de är de bästa tränarna som finns!

Jag har tränat dressyr för Ruth i lite mer en 1 ½ år och är sjukt nöjd. Man lär sig inte bara vad man ska göra för att det ska gå bättre utan även varför man själv, eller hästen, gör som man/den gör. Hon är grym på att förklara helt enkelt. Alla hästar har ju sina svagheter, saker som de har svårare för och då kan hon se att hästen ändå gör sitt bästa, även om den tycker att de är jobbigt. Alltså även om hästen inte gör det som man tränar på perfekt gör den ändå sitt bästa och det är inte något som t.ex. "han gör inte rätt, bli sur på honom, han ska flytta sig mer", utan hon kan se när hästen har svårt och därför säga till en att berömma hästen och kanske mer "peppa" hästen för att den ska försöka ännu mer. Vilket jag tycker är asgrymt! Hon är även C-tränare och även massa mer grejer som t.ex. hästmassör.

Hoppat för Tord har jag inte gjort lika länge som jag tränat för Ruth då jag inte hoppade så mycket med Danse, bara någon gång då & då. Men sen i somras har jag hoppat lite mer regelbundet. Precis som Ruth är även Tord grym på att förklara och se varför det går som det går. Har lärt mig galet mycket av hans träningar verkligen, och bara av att lyssna på när han instruerar andra i gruppen lär man sig jättemycket. Sjukt grym tränare! Han är B-tränare och även han är mer grejer som bl.a. löshoppningsdomare.

Har även ridit för deras dotter Alexandra några gånger, som är jätteduktig hon med! Red för henne i början då vi precis köpt Pelle och hon hjälpte oss att komma igång då hon ridit honom när han var yngre. Det gav jättemycket och gjorde att jag kom på honom på ett helt annat sätt! Sedan fortsatte jag dock med Ruth-träningarna igen då jag tränade för henne med Danse och så. Men mamma har ridit för henne en hel del i höst och är väldigt nöjd!

Jao, det är verkligen en galet duktig hästfamilj. Och förutom att de är duktiga tränare är de även sjukt snälla, trevliga och roliga! Haha, ni förstår nog hur nöjd jag är, både med att träna för dem och stå på deras gård?

Vill ni läsa mer om dem är det bara att klicka HÄR!



Ödmjukhet.

Hehe, här kommer ett långt och invecklat inlägg från mig! Hoppas att ni förstår något av det i alla fall.

Detta är bara ett exempel. Men om en häst verkligen är rädd för ett hinder och stannar, vad skulle du göra då? Vissa väljer att använda spöt, vilket jag (beroende på situation) tycker kan vara väldigt onödigt. Sure, man måste visa att hästen gör fel, men hästen är ju (i detta fall) verkligen rädd. Ska man verkligen bestraffa en häst för att den är rädd? Dessutom när den redan står still, vad hjälper det egentligen?

Men något som jag tycker är ännu värre är när hästen får en smäll och nästa gång sedan hoppar över hindret. När den hoppar är den fortfarande rädd, och hoppar högt vilket gör att ryttaren inte hänger med = hästen får ett ryck i munnen. Man bestraffar alltså hästen och sedan när den ändå gör rätt får den en "bestraffning" till genom ett ryck i munnen. Samma ryttare kan styra mot ett hinder till och sedan bli förbanand över att hästen inte vill hoppa över det. Jag blir lika chockad varje gång jag ser något sådant! Förstår inte ryttaren att det är den själv som gör att hästen förknippar hoppning med något dåligt?

Det är lite samma sak som om man själv skulle lägga handen på en spis. Man skulle inte vilja göra det, och när man väl gjorde det skulle man bränna sig och aldrig vilja göra det igen.

Såklart beror det från häst till häst. Men jag hade antagligen valt att inte "bestraffa" hästen. Jag skulle ta på mig själv skulden då jag skulle varit mer beredd från början och känt att hästen spänt sig. Så jag hade kunnat smacka och driva lite extra. Hade hästen ändå stannat hade jag bara tagit det igen, varit lite tuffare med drivningen och försökt igen.

Det ovan var bara ett exempel, och det är ganska överdrivet.
Men det är lite svårt att få fram vad jag vill säga annars.

Kan ta mig och Pelle som exempel istället. Om jag tycker att jag förtjänar Pelle? På ett sätt nej, och på ett annat ja. Jag tycker själv att Pelle är för bra för mig. Han skulle kunna ha en jätteduktig ryttare och kunna komma mycket mer framåt. Men samtidigt så hade han fortfarande gått på ridskola om vi inte köpt honom. Och då är det ändå jag som gjort att han utvecklats. Fast om någon skulle fråga mig om jag tyckte att jag var bra nog åt honom "potentionellt" (kan man säga så?) skulle jag absolut säga nej.

Nu menar jag inte att alla ska gå omkring och tycka att de är dåliga. Men däremot tycker jag att vi borde tycka att våra hästar är bra.

"Hästar är vad vi gör dem till", "En ryttare är inget utan sin häst" och "Man ska aldrig skylla på sin häst" är några kända citat som jag älskar. De som tänker så visar verkligen ödmjukhet till sin häst, skyller inte på dem eller liknande.

För sanningen är ju att det inte är hästens fel om det går dåligt. Såklart har vi alla olika förutsättningar då vi sitter på olika hästar men det är fortfarande vårat ansvar att få det att gå bra, tycker jag. För jag tycker faktiskt att vi ryttare har ett ansvar, vi ska vara förberedda och göra vårat bästa, det är det minsta våra hästar förtjänar som så ofta ställer upp för oss. Sedan så betyder inte det att allt måste vara perfekt varje gång - men man måste faktiskt försöka. Skulle det gå dåligt är det inte hela världen, men man kan inte skylla på sin häst i så fall!

Om man tar sitt ansvar och inser att det i många fall är ens eget fel tror jag även att man får en bättre relation till sin häst. Det är samma sak som att spela en fotbollsmatch som man förlorar och bara skyller på en person. Men hur kan det bara vara en persons fel, när man ska jobba som ett lag?

Dessutom är det inte något dåligt med att göra fel. "Man lär sig av sina misstag" är ett annat vanligt citat. Det är inte fel att erkänna att man själv gjort fel och kanske red dåligt någon gång. Gör man det så lär man ju sig något av det i alla fall.

Däremot är det dåligt att skylla på någon annan. Den personen, eller i detta fall hästen, känner ju sig såklart dålig när den får skulden på sig. Den kommer även att fasa inför nästa gång, tycka att det är tråkigt och förknippa ryttaren och även hoppningen med något tråkigt eftersom det är denne som lägger skulden på den.

Vet inte riktigt om ni förstår vad jag menar då detta blev väldigt långt och komplicerat. Det jag menar är i alla fall att jag tycker att många ska vara mer ödmjuka mot sina hästar. Visa respekt för dem och förstå att det i många fall är just vårt eget fel när det går dåligt. För som det är nu finns det ju så många hästar som blir orättvist behandlade och får skulden för saker som inte är deras fel. Och vem vill bli behandlad så egentligen?



Borta bra men hemma bäst?

Så var man hemma igen! Skönt på ett sätt, men ändå väldigt tråkigt. Tyvärr blir det inte ens något stall för mig idag då både jag & hela min familj känner sig en aning trötta efter en biltur på 8h, men imon ska jag äntligen träffa min lilla plutt igen! Som jag saknar honom! ♥

Har förresten fixat lite och hållt på med ett inlägg som jag skrev för länge sen nu och det kommer antagligen upp lite senare ikväll!





5 D A G A R K V A R !

Nu är det bara 5 dagar kvar till min och Elinas första dag på mässan! Vi ska dit på fredagen och söndagen och shoppa loss!! :D Gud vad kul det ska bli! :D


Tävling på gång!

Förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida, men har tappat lusten lite... Hoppas att den kommer tillbaka snart, vilket jag tror! :)

Nu har jag iaf anmält mig till årets första "riktiga" tävling, en lokal på Kungsbacka RK den 6/3. LB1 och LA1, vi kör en mjukstart till att börja med :)

Go och glad, som kexchoklad!

Dagen har varit great! Vädret har varit grymt hela dagen verkligen. På förmiddagen gjorde vi en, hm vad ska man säga, "skattjakt" typ. Några från kexchoklad var här i vemdalen och ja, man fick en karta och skulle sedan leta efter bokstäver i olika backar och svara på frågor. Nice var det, och alla som var med fick en "buff"! Goodie.

Sedan blev de lunch & tvtittande hemma. Kollade på när Sverige fick ett brons i slalom, gott! Efter det stack vi ut lite i backen igen och kollade om vi vunnit på kexchokladsaken (vilket vi inte gjorde). Dock hade de vi bor med faktiskt kommit 3a, men de var inte där! Vi hade tagit priset till dem om vi inte hade varit säkra på att de var där, haha. Menmen, sen tog vi några åk och satte oss och fikade. Och tillsist tog vi vägen hem och nu har/håller vi på med att packa och fixa mat och liknande. Riktigt go dag helt enkelt.

Jag har börjat få jättemycket ångest inför måndag, vilket känns lite halvkul. Jag kan inte fatta vart denna veckan tog vägen, allt har gått så himla, himla fort. Dessutom känns det fett segt att det antagligen är 1 år kvar till nästa gång jag står på en bräda.. Hemska tanke :(

Det är tur att du finns där när jag kommer hem i alla fall, finaste plutten ♥



Sista skiddagen..

Ska snart ge mig ut i backarna och åka! Det är strålande sol och -18, underbart! Lite kallt kanske, men så himla fint. Tråkigt nog är det dock sista skiddagen här.. Kommer verkligen sakna detta, som alltid. Men samtidigt blir det rätt skönt att få komma hem och träffa alla, och så längtar jag halvt ihjäl mig efter Pelle!

Dessutom är det ju horseshow/eurohorse som gäller veckan som kommer! Ska bli fett kul! Mässan kommer bli aaawesome.




Förresten..

Glömde säga att förutom att jag har det grymt kul, så saknar jag såklart Pelle något enormt.. Min fina prins ♥



Tillbaka! För tillfället..

Hehe, det var ju länge vi hade internet. Eller inte. Vi hade det i söndags men redan i måndags slutade det funka. Så det blev ju lite svårt för mig att blogga, vilket ni nog kan förstå. Nu har vi fått tillbaka internet i alla fall, men vet inte för hur länge och vi åker ju ändå hem på söndag.

Veckan har gått sjukt fort och jag kan ärligt talat inte förstå att den snart är slut. Att åka snowboard är ju alltid lika kul och roligt har vi haft det! Det har blåst lite och varit kallt, men vi är ju i fjällen, så vad kan man förvänta sig? Idag har värdet dock varit helt underbart!

Att ta en paus från detta var nog rätt bra för mig om jag ska vara ärlig. Sjukt skönt, men samtidigt har jag såklart saknat det. Nu har jag halvt blogg-abstinens och är fylld av idéer, men det tar jag sedan när jag kommer hem! Har fått ta lite nya krafter helt enkelt, vilket jag nog behövde.



Lina & Sofie är dem som har hand om Pelle nu när jag är borta förresten, och framförallt Lina. Pelle har skött sig bra, förutom att han hade busat med en oförberedd Lina så hon ramlade av när de hoppade i onsdags. Knas! Men sen hade det gått asbra för dem i alla fall! Skönt, fast hade inte väntat mig något annat heller.. ;D

Nu är det mat som gäller för mig! Hoppas det är bra med alla, och att ni får ett bra fortsatt lov!

Träningen idag!

För det första ska jag hälsa från Elina att hennes internet tyvärr har slutat funka, så hon kan inte uppdatera nåt som ni kanske har märkt ;)

Sen gick Långben ganska dåligt idag tyvärr på träningen. Eller han hade en dålig dag helt enkelt. Och med tanke på det gick han väl bra haha ;)

Aja, hoppas att ni har det bra därhemma bakom datorskärmarna, nu ska jag gå och lära mig LA:P1an

Gästbloggning!!!

Chacha alla Ebbas och Elinas läsare! Nu ska jag gästblogga efter att Ebba tvingade mig. Okej vart ska jag börja... Jag är ebbas underbara syster, jag har en väldigt söt ponny vid namn Stenbroåsens Hank B Marvin, även kallad Hank. Han är snart 17 år fast beter sig som en 4 åring! Väldigt pigg, spänd och glad. Han älskar att tävla och visa upp sig. Hank hade bara tävlat typ 3 tävlingar innan jag tog över honom han hade inga placeringar och hade aldrig fått över 60% han var alldeles för spänd! Min och Hanks första tävling var i april förra året på Frillesås RK. Hank var super taggad han slängde sig ut ur transporten och kunde inte stå stilla när vi skulle sadla. Vi skulle tävla LC:1 och LB:1 Hank var VÄLDIGT taggad och sprang igenom nästan hela programmet! Fast när vi kom ut från banan var både jag och Hank jätteglada, i LB:1 var han väl kanske liiite lugnare, fast inte mycket. Slutade på 58% i båda klasserna.



Min bästa tävling var helt klart en lokal på Himledalen. Startade LC2 och LB1, Hank var riktigt fin, allt satt perfekt och han litade verkligen på mig! Blev vinst i båda klasserna, med bl.a 70% i LC2.

Jag har haft hank i 3 år först var jag medryttare på honom sen fick jag honom på helfoder och sen köpte vi honom. Nu har jag tävlat 8 tävligar på Hank varav 3 vinster (bl.a en på 70%), 3 2a placeringar och två clearrounder. Vi ska precis börja tävla regional LB-LA till våren. Vi ska faktiskt göra våran LA-debut på fredag på en programridning hos våran tränare! Skulle aldrig ha gått så bra som det har gjort utan våran underbara tränare Ruth Börjesson.

Efter 3 års tid har Hank äntligen börjat lita på mig, och kan till och med hoppa lite småhinder om man ber honom om det, och har börjat förstå att det faktiskt är roligt! När Hank stod på ridskola hände det nämnligen att han fick ett hinder över sig och jaa han har inga bra minnen från hoppningen.




Börjar nästan gråta av att tänka på att det inte ens är 2 år kvar med dig älskling...
/Lisa

Lite bilder...

Lite bilder från provridningen för 2 år sen!





Han var ju fin för att vara 5, lilla bebisen :) Men om man får säga det själv tycker jag ju att an har musklat på sig lite (a)

Btw, filmen ville sig inte riktigt, så den får ni en annan dag :)

Fixar!

Håller på med en film från provridningen! Håll ut, kommer snart :)

Lite insperation?

Någon som vill att jag skriver om ngt speciellt? Mitt bästa hästminne, vad jag fastnade för med Långben, film och bilder från provridningen. Jag kan skriva om vad som helst, bara ni ger lite förslag! :) Annars sitter ju aldrig frågor fel heller, som jag kan svara på så gott jag kan :)

Ännu ett svar på en fråga


Först, tack så mkt! :D Och tack ni som frågar saker, så jag får lite att göra på bloggen haha ;)

Min skötare har skrittat honom en gång i skogen men det är allt, men jag kommer säkert att låta henne rida honom. Hon rider mjukt och följsamt med fina hjälper, så det kommer nog passa Långben bra :)

Jag tycker att om du har sett din skötare rida och du tror att hon kommer passa med din häst kan du låta henne prova att rida din häst. Bara hon är mjuk i handen och inte sparkar på hästen brukar det ju inte göra någon skada för hästen att ridas av någon annan en gång. Sen tycker jag att du ska vara med första gången, för det är ju ändå du som känner hästen bäst, och om den reagerar på något konstigt sätt kanske du vet vad det beror på? :)

Sen ska man ju inte göra en jättegrej av det hela, för de flesta hästar är det inget speciellt alls att bli riden av en annan person!

Hoppas du är nöjd med svaret, och glöm inte att allt varierar från häst till häst! :)


Mål 2011

Mina mål med Långben 2011 är...

  • Kvala nationellt

          - Starta reg. med öppna, sluta och enkla byten
          - Få över 62% i det

  • Förbättra min sits (Vill ha 8a på sitsen)

          - Sänka händerna
          - In med armbågarna
          - Inte trampa ner hälarna så mycket

  • Få honom mer lösgjord (Vill få en 7a på lösgjordhet)

          - mer öppnor -> förvänd sluta
          - skänkelvikningar
          - volter och serpentiner

  • Starta en reg. FEI. (Vill se var vi ligger/om vi platsar)   

Den kursiva texten är det som ska hjälpa mig att uppnå det stora målet (den understrukna). Tycker ni det låter rimligt?


Ang. skötare!

Fick en fråga om vilken skötare jag hade, och det ledde mig in på just det ämnet!

Det är nämnligen så att jag har en skötare för att ha tid för annat också, som att t.ex träffa kompisar, blogga oh framför allt plugga. Tjejen som hjälper mig heter Louise och vi träffades genom stallet. Hon har hon hand om Långben på hans vilodag så jag slipper åka till stallet :)

Hursomhelst så valde jag att inte ha medryttare, trots att det drar in pengar, men jag är så otroligt noggrann med mina hästar att jag inte skulle kunna ha det haha. Skulle hela tiden tyckt att hon gjorde fel, red honom fel osv. Detta har nog förstärkts efter att min förra skötare fick rida honom i 3 dagar när jag var bortrest, och han var inte densamma när jag red honom efter som han var innan om man säger så...

Dock anser jag ändå att det är bra för särskilt unghästar att variera sin ryttare ibland och få en ny. Det kommmer ju ändå inte vara jag som rider honom hela hans liv liksom ;) Därför brukar en person som jag litar på mycket och jag tycker att hon rider riktigt bra med ett sunt hästtänk få rida Långben ibland när jag är sjuk/inte kan/tycker att Långben kan få en ny ryttare. Personen i fråga är min syster, Lisa. Hur många dagar hon än har hand om honom är han alltid den samma när jag får tillbaka honom :) Och planen är ju att hon ska ta över honom sen när jag blir överårig!

Lisa och Långben

Jag vet att jag är väldigt överbeskyddande över både Långben och Hank. Men i längden kanske det är bra?

Hästfri idag

Idag händer det inte särskilt mycket för mig, jobbar lite (har fått jobb på min pappas jobb, hur chill som helst för kan jobba hemifrån! Ska typ fixa hemsidan :) ) passar bra med lite extrapengar till mässan :) Lyssnar på Håkan Hellström på Spotify och äter sockerkaka, jobbigt värre va? :)

Ska faktiskt inte till stallet idag heller, min skötare tar honom idag eftersom han vilar. Bakade även lite hästgodis igår, kan göra ett inlägg med receptet sen om ni vill? :) Vet inte om hästarna gillar det än, eftersom jag inte ska dit idag, men det återstår att se.

Är det något speciellt ni vill läsa om förresten? Har ju mycket tid så kan skriva ett stort inlägg om något, bara ni ger mig lite insperation om vad det ska handla om ;)


En till diss!


En stor diss till folk som dressyrtävlar i färgade schabrak! Tycker att det ser ut som att ryttaren inte bryr sig. Om det är för att man vill sticka ut kan man faktiskt göra andra saker, som att ha någon snygg och utstickande färg och matcha på ALLT. Mycket snyggare!

Nä, färgade schabrak hör inte hemma på dressyrtävlingar!


Svar


Kom på att jag nog inte har sagt detta i något inlägg, och såklart är det intressant att veta!

Jag har provat många tränare efter över 10 år med hästar, men tror verkligen att jag har hittat den bästa nu! Hon heter Ruth Börjesson och är även uppfödare till Långben. Hennes dotter, Alexandra Börjesson har ridit in honom och även tävlat honom på både 5-års- och 6-årschampionatet. Personligen tycker jag att hon rider helt sjukt bra verkligen! Även Elina tränar för Ruth i dressyr och hennes man Tord i hoppningen. En riktig hästfamilj alltså! Även Pelle är en av deras uppfödningar och Elina står kvar på gården med honom!

I vanliga fall brukar vi åka till Ruth och träna varje/varannan vecka, beror lite på. Nu har vi inte tränat på hela vintern iaf, för mamma vill inte köra när det är så halt, vilket jag kan förstå. Men ska verkligen bli galet kul att åka dit och träna lite! :D

Ni kan besöka deras hemsida på Stall Phem.se

Stor diss!!


En riktigt stor, fet diss går till ryttare som ändrar sin uppfattning om hur det gick när de fått se procenten. Man kan faktiskt ha fått en riktigt bra känsla, men kanske bara 50%. Jag tycker att om man går ut ifrån banan med en känsla ska inte domaren få påverka den! Vet många ryttare som har gått ut ifrån banan och varit överlyckliga för att det gick så bra, men börjat gråta och sagt att det gick jättedåligt när de har fått protokollet. Även tvärtom, att de har varit jätteledsna när de kommer ut, och sen blivit glada när de har fått protokollet.

Domaren kan faktiskt ligga högt/lågt, så lita på din känsla. Oavsett vilket resultat det gav!

Ny header?

Vad tycker ni, är det dags för en ny header? Jag älskar ju att göra det, så det blir säkert en ny snart, varesig ni vill det eller inte ;)

Blogg.se, gå och dö!

Hade förberett några tidsinställda inlägg, men de hade inte publicerats såg jag nu, därav den dåliga uppdateringen! Varför är det alltid så med just blogg.se?!

Godmorgon!

Igår gick Långben jättebra verkligen! Tur, vill inte ha en svacka nu, typ en månad innan tävlingssässongen. Öppnorna satt som han inte gjort annat, slutorna var helt okej! :) Kan ju även nämna att jag åker på ett välbehövlingt träningsläger hos min tränare på torsdag och fredag. En av dagarna ska vi ha programridning, vilket passar perfekt för då kanske det blir en LA:P1a för mig, vill veta lite var jag ligger och vad jag behöver träna mer på innan jag åker ut och debuterar det :)



Snart åker jag till stallet, och ikväll ska vi äta tårta för min moster ska flytta till Kina (brukar man inte äta tårta för att fira nåt?). Som ni ser kanske det inte blir så mkt uppdatering, men ska iaf försöka förbereda några tidsinställda :)


Det var inte länge jag var borta..

Gissa vem som har hittat internet!? Hihi. Dock har vi endast en sladd som man behöver för att det ska funka och det är inte precis bara jag som vill ha internet. Men jag kommer nog hinna blogga lite i alla fall! Idag har jag dock bara suttit i en bil hela dagen, så har inte så mycket att berätta. + Att jag känner mig en aning stel också, haha. Men nu är vi äntligen framme och har ätit och allt! Är sjukt taggad inför att komma ut till backen imon, det ska verkligen bli galet kul!



Saker ni inte visste om Hank

  • Han lär sig aldrig att han inte gillar hästgodis utan tigger, smakar och spottar ut igen.
  • Han gör alltid "vacker hov" när han vill något, vad det än är. Kan vara att galoppera, få mat eller komma ut ur tranporten!

  • Han biter sönder alla Långbens grimmor genom att stå och dra dom i nosgrimman.
  • Han äter inte höet som han har trampat på.
  • Han slickas aldrig, Lisa har råkat få känna på hans tunga en gång när han egentligen skulle slicka sig runt munnen.

  • Han äter inte betfor.
  • Han är en galet bra ledarhäst som alltid skyddar den svaga hästen. Som när t.ex. Långben hade ont i hovarna stog Hank och skyddade honom.
  • Han blir alltid överladdad på ängar och sticker och bockar

  • Han är väldigt lättövertalad. Tur det, med tanke på hur feg han är.
  • Han har väldigt svårt för att lita på människor.
  • Han skelar och blinkar med ena ögat när han är trött.

  • Han slänger alltid med huvudet så att ena tygeln kommer över på andra sidan när han är klar efter ett ridpass för att han är stolt över sig själv.
  • Han rullar sig alltid när han kommer ut i hagen efter en tävlingsdag, men är väldigt renlig av sig under natten innan tävlingen.
  • Han är ganska galen på ärevarven och tycker alltid att vinnaren galopperar för långsamt.

  • Han slickar sig alltid runt munnen när han går på transporten.
  • Han är rädd för att hoppa, vilket är synd med hans teknink! (Men nu har han iaf börjat hoppa lite bommar/småhinder).


All by myself...

Ja nu har ju Elina åkt, och jag ska försöka hålla bloggen vid liv alldeles ensam... Hoppas att det kommer gå bra! Har gjort ett tidsinställt som kommer upp kl 16, det inlägget vill ni inte missa ;)

Gårdagen

Det blev att åka till en tjejmiddag igårkväll, därför hörde ni inte av mig så mkt (hade iaf förberett ett tidsinställt åt er!). Goa tjejer där, riktigt trevligt, vilket jag kände att jag behövde efter mitt ridpass den dagen. Ingenting stämde, kändes verkligen skit! Iof har han vilat/skrittats ut i 2 dagar p.g.a vädret (typ snö/regnstorm). Vet inte om det kanske var det, eller om han bara gick dåligt. Hoppas verkligen inte att vi är påväg in i en svacka bara...

Hatar att du är för söt för att bli arg på ♥

Förövrigt taggar jag galet mycket till Eurohorse-mässan!! Bara 12 dagar kvar ju! :D :D

Det sista ni hör från mig på ett tag...

Vid denna tidpunkten är det planerat att vi ska sitta i bilen och vara påväg mot Vemdalen. Tror dessutom inte att vi kommer ha något internet i fjällen, så får passa på att önska er alla ett underbart lov! ♥

Själv kommer man ju då spöa skiten ur alla i backarna.. Haha, nja vi får se hur det blir med det, men riktigt kul ska vi ha i alla fall!



Saker ni inte visste om Långben

  • Han är beroende av att slickas, och slutar aldrig förrän man själv tar bort handen eller vad det nu är han slickar på. Kan verkligen inte sluta själv!
  • Han blir alltid överladdad när han kommer ur transprten på tävling, hur lugn han än var där inne.
  • Han har ingen respekt för folk förutom mig, han kan gå rakt igenom någon utan att i princip bry sig.
  • Han föddes brun, vilket man kan se på några ställen i ansiktet.


Bild från stallphem.se

  • Han går alltid och typ grymtar när han rids i skogen eller går ärevarv för att han är glad!
  • Han kan inte skrapa normalt med hoven, som vanliga hästar som skrapar med tån. Långben har inte fattat det än och försöker skrapa med hela sulan. Det går inte så bra, han trycker så hårt neråt att benet bara står och skakar haha ;)
  • Han är långt ifrån en hopponny, men försöker ändå. Han hoppar som en älg typ ;)

  • Han blir alltid galen när det blåser/har blåst under dagen.
  • Han går inte att rida barbacka på, han stegrar, bockar och vill verkligen få av en!
  • Han är livrädd för vatten så som vattenpölar, att spolas osv
  • När han släpps på sommarbete ställer han sig bara och äter direkt, till skillnad från alla andra hästar som springer som galningar.

  • Han är överkänslig för spöet.
  • Han försöker ibland ta av sig sina lindor när man precis har lindat.
  • Han brukar vara med på affischer på Göteborg Horseshowmässan och Falsterbo, i Sv. Ridponny-montern.
  • Han är för snäll för att bocka, men gör det lite halvt ibland när han är glad.



Sjukt stressigt...

Hela min familj har flugit runt som galna jagvetintevad idag! Allt ska packas och fixas inför imon = stressigt! Fick ta en paus och sätta mig här i sådär.. 15 min kanske, haha. Så ni kanske förstår varför jag inte hunnit uppdatera mer idag? ;)

Btw så var Pelle väldigt fin idag! Skänkelvikningar som vi jobbat på mycket i det senaste funkade riktigt bra vilket var jättekul! Duktiga plutten ♥






Saker ni inte visste om mig

10 saker ni inte visste om mig!

  • Ibland får jag anfall och måste krama någon.
  • När jag håller på att bli sjuk och bli frisk kliar det alltid på mina revben innanför skinnet. Ingen annan jag känner har så, jättejobbigt! Är som att ha myggbett som man inte kan klia på...
  • Jag är beroende av nagellack och känner mig ganska naken utan det
  • Dagens höjdpunkt blir alltid när någon ramlar. OTROLIGT roligt!!
  • Jag är helt godisgalen och alltid sötsugen.
  • Jag hatar att åka skidor
  • Jag hatar att vara med på kort
  • Jag är överkänslig mot myggbett, de blir alltid jättestora och kliar 100 gånger så mkt som vanliga!
  • Jag hade egentligen ingen lust att köpa häst efter min foderhäst Eevee var tillbakalämnad. (Ångrar det såklart inte nu i efterhand!)
  • Jag får panik när jag är för varm och måste slänga av mig kläderna!


roliga inlägg på gång!

Håller på med tre nya inlägg, "Saker ni inte visste om mig, Långben och Hank" :) Kommer upp under kvällen och imorgon!

Denna skulle ju inte sitta fel...

För er som inte redan har listat ut det kan jag ju säga att jag är ett stort fan av glitter och bling-bling! Därför skulle ju inte denna grimman sitta helt fel i transporten på tävling?

Kanske blir en på GBG Horseshow-mässan? :)

Ut & iväg

Det blev lite barbackaridning idag som jag sa, och Pelle var fin! Tog ett ordentligt skrittpass i början vilket jag tror var ganska bra. Enligt mig är det verkligen många ryttare som jobbar för lite med skritten! Så massor med skrittjobb i början och sedan lite annat kul. Avslutade med lite skänkelvikningar där jag jobbade med att kunna ställa om honom om jag ville - som vi gjorde på träningen i onsdags. Pelle var så duktig så!


Nu ska jag iväg till min farmor som fyllt år i veckan och fira henne! Hoppas att ni läsare får en riktigt go kväll! ♥



Dagens vill ha!


Skulle mer än gärna vilja ha detta schabraket från Lamicell. Verkligen sjukt snyggt!


Myspys.

Funderar på att rida barbacka på Pelle idag. Det är ju sjukt mysigt och dessutom inte helt fel för balansen. + Att Pelle har fått något konstigt skav så det kanske skulle vara bra. Så det blir nog det. Japp, barbacka it is!





Helt okej liksom..

Fett jobbig dag idag! Började 10.30 och slutade 12. Fy asså..



Hehehe oseriöst inlägg, men whatever.


Ingen kan allt, men alla kan något

Tjo på er! Som Ebba skrev innan var det öppet hus som gällde för oss idag. Någon som var där kanske? Det var rätt trevligt ändå, speciellt när vi fick ansvaret över köket där fikat stod.. Hehehe.

Har skrattat något sjukt mycket idag så för övrigt så funderar även på om man kan få träningsvärk av att skratta? Haha för i så fall har jag tränat fett mycket nu!

Mamma både har och rider Pelleplutt idag, så inget stall för mig inte. Men imorgon ska det bli lite dressyrjobbande med Pelle, härligt! På söndag bär det som jag sagt innan av till fjällen, så vi får se hur det blir med min uppdatering på lovet. Å även fast jag kommer sakna Pelle grymt mycket ska det faktiskt bli sjukt kul att få åka lite bräda igen!

"Att skiljas är att dö en smula"  ♥



Nu drar vi!

Nu åker vi in till skolan igen, för vi är lite överambitiösa och älskar skolan! Eller näe, vi ska in dit och vara med när de har öppet hus och mingla runt typ haha ;) Aja, kommer hem igen vid 7!

Långbens man...

För någon månad sedan köpte jag ett halstäcke till Långben, nivet när det var så himla kallt, typ -15 grader? Han var ju rakad och ville inte att han skulle frysa om halsen. Men det som hände var att han tappade typ en decimeter man (om man mäter längs med mankammen). Ser inte alls snyggt ut, men har inte brytt mig så mkt, men nu har jag lite ångest. Det har växt ut lite, men inte så långt så man kan knoppa den, och första tävlingen är om en månad typ, haha, snyggt ;)

Ni ser vad jag menar va? Inte jättesnyggt när man knoppar heller...
Någon som vet hur man får manen att växa snabbare? Haha

Lädergrimma i transport?

Jag har hört att man inte får ut något på försäkringen om det skulle hända hästen något om den står i transporten utan lädergrimma (alltså i vanlig grimma). Sedan om det stämmer vet jag inte? Så nu undrar jag om det finns någon som vet om det är så eller inte?



Det är ju väldigt snyggt med lädergrimma ändå, men det skulle vara kul att veta!


Äntligen!

Nu fick jag upp filmen, så här kommer den!

Min fina ♥

Vi är långt ifrån perfekta men det är ju därför vi tränar, eller hur?



Fina Pelle! ♥

Hoppträningen idag gick riktigt bra! Pelle var grym, som alltid, hihi. Först blev det lite lösgörande jobb och sedan jobb med rakställning och lite banhoppning. Vi var inte många heller, vilket var asnice. Mycket hoppning blev det minsann! Blev dock ett litet stopp på slutet då Pelle blev rädd för något? Så vi fick jobba lite med en kombination då han spände sig rejält över sista hindret i den. Fast vet inte varför han spände sig för vi hade hoppat den innan, fast lägre. Jaja, så kan det vara! Vi tog det några gånger till och sista gången fick vi till det riktigt bra, skönt! Det kändes verkligen som att Pelle hoppade väldigt fint när vi hoppade bana också, så är jättenöjd. Sedan har jag fått lite saker som jag verkligen ska tänka på. Det är ju bara för skönt när ens tränare sätter fingret på exakt det som man behöver jobba med. Det gillar vi! 
 




PALLAR INTE.

JAG BLIR GALEN PÅ VIDEOFYME SOM VÄGRAR LADDA UPP MIN VIDEO. ORKAR INTE, ORKAR INTE, ORKAR INTE. HÄR FÖRSÖKER MAN VARA DUKTIG MEN SÅ SABBAR DE ALLT. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.




Gal1 mycket på G!

Det händer stört mycket i mitt liv nu, eller iaf mitt hästliv (om man kan dela upp sitt liv...? ;)). Igår hade vi iaf en föreläsning i stallet om foder, mycket givande! :) Sen har Långben gått lika bra som vanligt, om man vågar säga så? ;) Nämen, det känns verkligen som vi kommer framåt! :D

Busbild

Hoppla..

Hoppträning är det som gäller för mig Pelle idag. Red ju ändå ganska hårt igår så hoppas att han inte är alltför pigg (=busig). Satsar på att sitta kvar i alla fall ;) Fast haha, vi får väl se hur det går med det.

Jag har klippt ihop filmen nu så det enda som är kvar är musiken till den. Ska be min brother skicka en låt till mig när han kommer hem, och sedan får ni se!

Hehe, btw så överlevde både jag & Ebba simprovet! Hämta docka, simma 800m och livrädda. Grymt!

Gulligaste ♥




B o x s k y l t !

Jag har nog glömt skriva att jag funderar på att köpa en boxskylt på mässan? Får se om jag hittar någon fin där, men annars så har en i mitt stall en som är hur läcker som helst. Så jag skulle ju kunna beställa från det stället annars. Handmålad är den och verkligen sjukt fin. Men ska kolla på mässan först!

Någon som vet om det brukar finnas snygga boxskyltar på Eurohorse?


Bild från google.




Simmar!

När detta inlägg kommer upp har vi simprov (igen)! Fy sjutton. Hoppas verkligen att ni har något roligare för er!

Tyckte att bilden var lite fin.. Haha!


Pelle igår & idag...

Igår blev det inget stall för mig alls utan massvis med plugg. Inte jättekul, men nödvändigt! Nästan inget kvar alls innan lovet nu, sjukt skönt! Mamma hade Pelle och red honom, vilket hon tyckte gick helt okej.

Idag red jag då ja. Det blev ett ganska hårt pass, eller hyffsat, och jobbade med att Pelle skulle "växa" i galoppen utan att bli springig. Riktigt fin var han stundtals! Sedan blev det lite jobb med skänkelvikningar också. I början var det lite motigt då han inte ville få med bogarna men på slutet kändes det mycket bättre!

Pelle tog dessutom en lite runda i stallet också, haha. Jag hämtade hans mat och ropade på honom (han gnäggar då) och så sprang han ut i stallgången (boxdörren var öppen). Blev en hel del baxande med att få in honom då han märkte att det låg höpåsar vid alla boxar ;) Knashästen ♥



Ber om ursäkt!!

Fy vad dåliga vi är just nu! Igår kom vi inte in på bloggen, eller vi kom in men kunde inte blogga, och idag har ingen av oss hunnit blogga. Dåligt värre. Förlåt, förlåt, förlåt.

Men eftersom det var någon som ville se filmen på mig & pelle ska jag klippa ihop den imorgon! Så får ni se.
Nu ska jag försöka hitta något lite roligare att skriva om!

Glad chey!


Det går bra nu!

Långben gick helt galet bra idag verkligen! Ibland verkar det ju som att de bara mår bra av en veckas vila ;) Allting satt verkligen, skolorna och enkla byterna! :) Funderar på att åka på en reg. tävling på Nordhalland den 6 mars och starta LA:P1, och idag kändes det som om det inte var omöjligt alls! Riktigt härligt :D
Förövrigt kan jag säga att livet går bra nu! ;)

Positiv text blev det idag, haha ;)

Gammal bild på mig och Långben

Hur gör de?

Vet inte hur HV polo gör, men jag tycker verkligen att deras saker alltid är så galet snygga! Kolla på dessa schabraken liksom, är de inte sjukt snygga?

Vet inte riktigt hur de gör, men de lyckas alltid!


Varför ska allt jag vill ha vara så dyrt?

Gått omkring i x antal sportaffärer och letat efter skidjacka idag. Det har gått skit ärligt talat.. Hittade tre fett snygga, men de kostade 3999:-, 2300:- & 2200:-. Känns ju något ovärt att köpa en jacka för 2000kr om man ska ha den typ en vecka. Istället blev det en tröstsak - en pälsmössa (fast den var inte var den billig den heller)! Känns som en mössa kan vara rätt användbar överhuvud taget just nu. Å med tanke på hur varm den är blir den fett najs att ha i fjällen!

Ccccchhhhhaaaarrrrrmmmmiiiiiigggggtttttt.....

Men till det som jag antar att ni är mer intresserade av, Pelle & Emil! Red Emil imorse och han var galet fin! Helt underbar var han verkligen! Efter att ha joggat honom i början red jag sedan lite öppnor & slutor. Superfin var han!
Det blev ingen ridning för min lilla plutt idag men han fick springa av sig i manegen istället! Det behövdes verkligen haha han var så galet pigg! Gulleee ♥

Haha, lite söt bild ändå.



Hejdå!

Nu drar jag till GFRK och kollar på Seriedressyren! Hörs sen!

Tips från coachen!

Här får ni ett väldigt simpelt tips, men det är faktiskt en väldigt bra sak att göra!

Saken är att man ska be någon filma när man rider. Och sedan ska man såklart kolla på det! Det är grymt nyttigt att se sig själv rida och man lär sig jättemycket av det. Man kan t.ex. se om man rider hästen lite överböjd, sitter snett eller något liknnde och sedan tänka på det när man rider nästa gång. Man kan även i många fall se varför hästen eller man själv gör som man gör. Jättenyttigt som sagt! Dock måste man komma ihåg att även se det bra när man rider. Så man letar efter både bra och dåliga saker saker och kan ge sig själv konstruktiv kritik. Så man inte bara ser sina fel och förstör sitt självförtroende. Så glöm inte att även se det som faktiskt är bra.


Sportlovet...

Nästa söndag åker jag, min familj, min andra halva (hähä) och massa andra famljer/kompisar/kompisars kompisar till fjällen! Vi kommer vara runt 40 personer som ska till Vemdalen och åka skidor. Eller i mitt fall, BRÄDA! Har kanske inte sagt det innan, men jag älskar att åka snowboard! I alla fall så funderar jag på hur jag ska göra med bloggningen..? Strunta i den? Vet ärligt talat inte om vi kommer ha internet där. Fast om vi nu skulle ha det det tror jag att jag inte kommer blogga om hästar utan om hur vi har det där istället. Låter det okej? Antar att ni ändå inte kommer svara då ni inte brukar göra det haha, men jag får väl ta det som ett ja i så fall ;)

Detta är en skidjacka som jag funderar på att köpa. När jag ändå inte skriver om hästar för en gångs skull kan jag ju lika väl nämna det också? Haha.


Nähä...

Eftersom ingen är intresserad av att se när jag och pelle dressyrar så lägger jag väl inte ut något klipp då.. :)

Idag kom de som provred Emil för någon vecka sedan och provred honom igen och Lina som har blivit frisk nu visade honom i hoppning. Så jag fick agera lite hinderpersonal! Finfint gick det.
Efter detta jobbade jag Pelle en sväng i manegen. Jobbade lite öppnor och att flytta bogen vilket gick riktigt fint på slutet.

Du får mig att tro på ödet. ♥


Tips från Coachen!

Särskilt i dressyren är det ju många som vill göra ett bra intryck av ögon och mule. Istället för att köpa någon "riktig" olja som är för sånt, går det lika bra att använda Natusan Babyolja. Själv tycker jag också att det känns bättre än dom vanliga, eftersom man vet att Natusan är skonsamt för huden och så! :)


Rekommenderar detta starkt! Bara att ta lite på en svamp och stryka på!

Långben när han har Natusan Babyolja runt ögon och mule


Mellanlandning hemma

Hemma i en timma nu typ, har varit iväg och gjort det jag inte kan berätta om, men nu lutar det nog åt att jan kan berätta om ett tag iaf! :D Snart ska jag iväg till stallet igen, så blir inte jättebra uppdatering från min sida. Men när jag kommer hem igen blir det ett Tips från Coachen! :)

Äntligen lite uppdatering..

Var väldigt trött igår när jag kom hem så orkade faktiskt inte blogga. Ebba hade ju redan skrivit att vi skulle bort, så hoppas att det gick bra ändå! Vaknade sedan vid 12 idag, så har sovit ut, vilket var välbehövligt haha.

Men till lite intressantare saker: Mamma filmade lite när jag red igår! Ska se om jag inte kan klippa ihop det till en liten film. Om det nu skulle vara intressant att se..?


Hiss!


Dagens hiss går till Schockemöhle-schabraken! Dom är riktigt snygga och stilrena! Går lika bra att ha på träning som på tävling! :) snygga färger finns de i också!


Fullspäckad helg!

Denna helgen verkar det som att det kommer bli en hel del som blir gjort. Idag sticker både jag och Elina på tjejmiddag hos en gemensam kompis, sen imon ska jag iväg och göra en hemlig grej, haha ;) Men den är galet bra, och det är det ni har läst om i tidigare inlägg. På sändag ska jag tjata på min mamma att köra mig till GFRK där det är en dressyrtävling (omg. 2 på seriedressyren) och kolla på några från klubben som är med :) Förutom detta blir det ju såklart att rida och pyssla med Långben också :D Ska även försöka få lite tid till att plugga, inte lika kul kanske... Fullspäckad men rolig helg alltså! :)

Ska försöka fixa förinställda åt er under helgen, så ni får lite att läsa iaf! :)

Syrran och Hank får stå för bilden!

Citat!

"Sikta mot stjärnorna, så kommer du åtminstone till månen."

Helt klart det bästa jag hört på länge!




God morgon...

Har sovmorgon till 10 idag, vilket inte är helt fel! Gick dessutom upp tidigare än vad jag behövde (fast ändå en timme senare än vanligt) för att fixa inför en redovisning vi ska ha nu. Ambitiöst va? Men det är rätt skönt att börja 10 och speciellt när man dessutom slutar 13.20. Gött! Efter det bär det av till stallet med en gång så ni får nog tyvärr ingen superbra uppdatering från mig förräns senare i eftermiddag/ikväll.
Jag får helt enkelt hoppas att ni står ut ändå! ♥



Äntligen lite ridning!

Idag skulle jag prova att rida lite för att se hur han var i hovarna. Det kändes riktigt bra, lite stelare än vanligt, men vad kan man förvänta sig efter nästan en veckas vila? ;) Red inte alls länge, ville bara känna lite på honom och så, men ja, det kändes ju bra! :) Så himla glad över att han är bra igen! :D

För övrigt har jag spanskaprov imon, vilket jag verkligen suger på, så ska nog sätta igång och plugga lite nu... Gonatt, hörs imon! :)

Underbar bild på en underbar häst ♥

Deppad..


Jag brukar alltid gå på GBG HS, men ska antagligen inte göra det iår. Eller ska såklart på mässan, men inte på showen.. Fy, så himla tråkigt är det. Det är ju verkligen sjukt kul att se på showen, och dessutom väldigt lärorikt! Jag vill ju se Roffe rida också :( Han är ju bäst!
Deppad? JA!



AJ.

Jag har klarat mig hela vintern utan att ramla fram tills nu. Jag har verkligen varit jättestolt haha, man blir ju det när man hört hur många andra som har ramlat. Dessutom brukar jag ramla, eller det är liksom ingen ovanlighet om jag halkar när det inte ens är halt, så det är konstigt att jag inte gjort det, innan nu då.
Det töntiga är att jag var nästan hemma.. Jag hade kanske 10m kvar till dörren, var på väg hem från skolan, och gick och lyssnade på musik när jag halkade på en "buckla" i isen och ramlade. Smidigt värre! Kommer få ett fett blåmärke på sidan av mitt lår.

Idag blir det inget stall alls för mig. Fast mamma ska dit och dressyrträna med Pelle ikväll! Själv ska jag framförallt.. CHILLA!

Mamma & Pelle hoppar!


Hiss & Diss

Får bli både en hiss och diss nu..



Blir en hiss till Horze benskydd för att de finns i så många olika färger och är snygga. Men tyvärr blir det en diss till kvalitén! Jag har själv de gröna som jag använt ett fåtal gånger och som redan blivit repiga och fula.
 
Så ja, det blir både en hiss och en diss till dem!



Matchning fux!


Detta är de matchningar och färger som vi tycker passar bäst till en fux.
Vad tycker ni?


Hoppsan..


Vi gjorde visst fel.. Vi hade 452 besökare i förrgår, inte 429! Bilden togs innan dagen tog slut. Och bara så att ni vet så är ni underbara allihopa! ♥


Nära skjuter ingen hare..

Ni vill inte veta hur nära det var att jag flög av idag på träningen! Pelle stack iväg och la en fin bockserie och jag satt på sniskan kanske 4 gånger och trodde jag skulle ramla av. Men inte det inte! På något mysko sätt lyckades jag hålla mig kvar trots allt. Pelle var väldigt laddad i början och väldigt olydig också för den delen. Han busade och sprang. Vi jobbade med olika linjer, lite byten och formningen i hela hästen och framförallt i bogarna. Ju längre träningen gick, desto bättre gick det faktiskt. Fast jag var inte jätteglad på Pelle i början kan jag ju erkänna, haha. Himla bushäst! Men på slutet hoppade vi såhär..

.. Vilket gick grymt bra! Så är ändå väldigt nöjd med träningen. Det är ju så himla skönt när man får igenom något och får ett pass som börjar dåligt att gå bra! Dessutom var det titthinder, tunnor och vattenmatta under, men min fina lilla plutt brydde sig inte alls!

Puss på bästa ponnyn ♥


Visste ni att...

... Nästan alla inlägg jag skriver är tidsinställda? Skulle tro att 90% av mina inlägg är det. Helt enkelt för att jag inte vill lägga in flera inlägg samtidigt. Då tycker jag att det är bättre att sprida ut dem över dagen istället. Haha nu vet ni det!

När ni läser detta är jag faktiskt i stallet och hopptränar. Ska se om mamma vill filma lite idag, men annars kommer det ändå ett inlägg om hur det gått senare ikväll. Vi får se!

Litet skutt med stora ponnyn!




BESÖKSREKORD!!!!!

Underbara är ni alla läsare! Ännu ett nytt besöksrekord igår! :D


Nyss hemkommen..

Kom precis hem från stallet, Långben fick vila idag för han var inte hundra bra i fötterna igår. Jag skulle bara prova att rida honom, men han var jättetjafsig i munnen, höll på och drog skitmkt och det gör han aldrig annars. Men tror att det kan vara för att han fortfarande hade lite ont och då vill han ju inte jobba igenom hela kroppen, vilket leder till tjaffs i munnen. Aja, han gick iaf bra när jag tog in honom från hagen idag, så tror inte han har ont längre, lite öm bara kanske. Hoppas att han blir bra snart

Sakna sommaren...

:'D

Är han inte helt underbart söt!? Haha, ignorera gärna mig också..

If time is all we got,
I will waste it all on you.♥



Gud vad jag blir trött på mig själv..

Min dator var inte i skåpet.. Men den är ändå återfunnen, som tur är! Johan, vår rektor som vi även har i kemi & biologi/NK, kom upp till oss förut och kom fram med min datamus och undrade om någon kände igen den. Vilket jag såklart gjorde, haha den är ju min! Hon som städar i skolan hade hittat datorn igår i en sal som vi inte ens var i. Väldigt konstigt.. Jaja, nu är den tillbaka i alla fall! Min lilla dator. Blir bara så sjukt trött på att jag aldrig kan hålla koll på mina saker!

 

Lika slarvig som alltid..

Lyckades glömma min dator i skolan idag. Eller förhoppningvis, för hemma är den inte. Får verkligen hoppas att den ligger i skåpet imorgon när jag kommer! Min lilla bäbisdator! Haha. Visste ni förresten att vi på Kitas får datorer från skolan? Det hade vi inte någon aning om när vi började! Eller ja, vi får dem när vi tar studenten, om vi nu gör det. Än så länge är det alltså skolan som äger dem, men vi har ju dem. Sjukt nice i vilket fall!

Filmade även världens gulligaste film på Pelle idag, men kan ju inte lägga in den nu.. Sitter vid vår gamla stationära dator och känns som den kommer klappa ihop helt om jag lägger över filmen. Nä nu överdrev jag lite, men den är ungefär lika seg som.. ett tuggummi? Något sånt.

Imorgon kan ni vänta er en urgullig film på min lilla plutt i alla fall! Jag lovar att den är skitsöt! Mer säger jag inte, hihi. Ni får se helt enkelt!

Bjuder på en bild på Emil & Lina. Visst är de grymma?

Emil fick nya skor idag btw, så blev bara lite pyssel med honom. Så himla charmig är han, snutten! ♥


Träningen!

Träningen idag gick rätt bra! I början var Pelle lite motsträvig, vilket inte var så konstigt med tanke på att han vilade igår och hoppade i söndags. Men efter hand så lossnade han och kändes bättre och bättre. Det blev lite träning på öppnor och även övergångar mellan skritt och galopp. Pelle kändes verkligen fin mot slutet! ♥

Sommarbild på plutten. Den solen skulle gärna få titta fram nu med!


Hahaha

Haha, igår kväll när pappa kom hem från jobbet (för er som inte visste det är min pappa allergisk och hästrädd, så han umgås inte så mkt med hästar;)) satte han sig och läste Häst & Ryttare - tidningen som hade kommit i posten och låg framme. Haha, han är ju iaf intresserad av att lära sig om vad hans döttrar lägger typ 4 timmar om dagen på :) Har lärt honom lite, så nu vet han iaf vem Totilas är, vilket är ett måste att veta! ;)


Träning!

När ni läser detta tränar jag och Pelle antagligen dressyr för fullt! Idag är det nämnligen dressyrträning som gäller. Väl behövligt och riktigt roligt. Hörs senare med hur det gått!
Ska även rida Emil en stund innan om jag hinner. Vi får se hur det blir! Jag är ju tyvärr inte så snabb som jag skulle vilja vara, haha.

Söta Långis och Pelle på julshowen i december!


Lite synd..


Hade lätt velat ha bling-bling sporrar med gröna stenar på! Hittade dessa på Horze.se, men det finns tråkigt nog bara i 25mm. Ni vet möjligtvis inte var det finns liknande, fast som man kan ha om man tävlar ponny?



Veckans outfit!

Såg precis att jag & Pelle låg uppe på dressyrmupparnas blogg, som veckans outfit! Asballt ju! Haha, men man kan ju inte tycka att han är något annat än ursnygg i grönt!? ♥



Hej, jag älskar GRÖNT!

Drömoutfit, helt klart!

Schabrak - Eskadron (är dock lite ljusare IRL)
Benskydd - Veredus
Pannband - Swarovski
Stigbyglar - JIN
Kavaj - GPA
Hjälm - JW
Ridbyxor - Mountain horse

Ridbyxorna och bekskydden tror jag ska inhandlas på mässan. Tror jag struntar i gröna bekskydd faktiskt. Virrig som alltid.. Såklart!



RSS 2.0