Utveckling, ja tack!

Ett citat från Nils Ankarcrona 1965. Är ju glad att den svenska ridsporten har utvecklats lite sedan dess..

"När man bestraffar en häst, är det lämpligt att fatta tyglarna i ena handen, så avpassade att man kan hindra hästen från att vända eller ge sig iväg. Den andra handen med spöet ger hästen ett eller ett par rapp på sidan intill skänkeln, där det är minst risk att skada honom. Så snart hästen fått sitt straff, fattar ryttaren åter tyglarna med båda händerna och rider fram hästen på bettet. Om det visar sig, att han tagit lärdom av tillrättavisningen, skall han belönas på lämpligt sätt. Spöet skall vara så stadigt, att det träffar, där ryttaren avser att det skall träffa."

"Man skall inte heller använda grova käppar utan en vanlig rotting av sådan mjukhet att den böjer sig obetydligt, när man lätt stödjer sig på den, är mest ändamålsenlig."


Kommentarer
Postat av: Jennifer Forsberg

Hej Ebba,



Hittade hit av en slump och såg ett inlägg som var bekant. Om du citerar ur min blogg, så skulle jag önska att du ber om lov, samt hänvisar till mig som källa. OK? :-)



Vilken fin ponny du har, för övrigt.



Fortsatt trevlig dag,



Med vänliga hälsningar

Jennifer Forsberg

2011-02-01 @ 11:06:26
URL: http://www.dressyrbloggen.se
Postat av: Ebba

Det var väldigt konstigt för jag hittade detta citatet av en slump på internet, så vet inte om hon/han som har den sidan kanske har tagit det från dig..? För känner inte igen din blogg eller så... :O Iaf, förlåt om det var taget från dig, men som sagt måste det ha gått någon väg runt... :/

MVH Ebba

2011-02-01 @ 12:18:51
URL: http://hopplaponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0