Uppdateringen..

Okej, det kanske inte blev så mycket bättre uppdatering idag.. Men ja, snart är det nytt år = nya möjligheter!
Ska börja blogga mer snart igen, haha fast vågar inte ha det som nyårslöfte tyvärr. Fast ska verkligen försöka bättra mig, lovar! (a)


Red i alla fall min plutt en stund på ängen i snön idag! Jättemysigt var det, haha så söt var han, tyckte verkligen det var superkul. Busen ♥


Nyår!

Om några timmar drar jag till Elina och firar nyår!

Ska ni göra något roligt ikväll? :)

The shining...

Hej på er :) Sorry för bad update, men det blir nog bättre imon. Jag är hos Ebba (hehehe, hon sitter bredvid hihi) så ja, har inte blivit mycket bloggande. Dessutom försökte vi fixa en ny header men haha, typiskt oss så slutade det fungera när vi nästan var klara. Haha, vi får fixa det imon istället!

För övrigt har vi tittat på hela (!!) The Shining. Vi båda två är en aaaaning lättskrämda så faktiskt ganska grymt jobbat av oss! Duktiga cheeeeeyer.


Ute och fotar

När ni läser detta är jag antagligen ute i kylan och fotar. Så förhoppningsvis, om jag inte frusit ihjäl, får ni se lite bilder senare! ;)

Sötis Pelle!


Schabraket?

Sa ju att jag tänkte köpa detta schabraket om jag hittade det igår, men jag köpte aldrig det. Schabraket fanns faktiskt kvar, men valde att inte köpa det ändå. Den stora missen var att jag aldrig tittade på prislappen när jag var där första gången - haha det galet dyrt. Visste att det skulle vara dyrt, men inte SÅ dyrt.

Så tyvärr, detta otroligt snygga schabrak föjlde aldrig med mig hem.. Även om jag gärna hade velat det!



Ett mejl..

Skickade iväg ett mejl precis, och det ska bli spännande att se vad som händer med det.

Ingen aning om hur detta kommer sluta, men man får alltid hoppas på det bästa! Blir det som jag vill och önskar kommer jag bli grymt glad i alla fall.
Nu fattar ni ingenting haha, och ja ni får veta någon gång i framtiden - men inte nu.

Gud, jag måste verkligen vara jobbig? Sån är jag, haha.



Galet trött

Okej, om det är något jag hatar är det när bloggare snackar om hur dåligt mår och hur dåligt det går för dem och blabla, så det ska verkligen försöka att inte göra.

Jag kan säga att jag inte är nöjd med hur hoppningen gick, eller det gick ok. Men nej, jag är inte nöjd med hur jag red och inte nöjd med mig själv, är bara allmänt frustrerad och irriterad. Bara för jag är sådan himla perfektionist, måste alltid lyckas perfekt. Jaja, alla har vi bra och dåliga dagar. Om man dessutom tränar på sådant som ens ponny faktiskt har svårt för kan man ju inte räkna med att det ska gå perfekt. Vi är väl helt enkelt inte perfekta och det är ju därför vi tränar :) Peppning till mig själv, haha. Hoppas verkligen att jag inte låter som någon gnällig och allmänt jobbig människa nu, försökte verkligen skriva det kortfattat, hehe.

Vi får ta det nästa vecka, lillen ♥


Ingen Gal utan Totilas?

Ja, rubriken talar väl för sig själv. Har hört väldigt många som bara tycker att Edward Gal hade tur som fick fina Totilas, och det är ju inte så konstigt att man vinner allt då?

Kan verkligen inte hålla med om detta, har man tur om man får rida en sån fin häst? Eller är man såpass duktig att man får det förtoendet, och kan rida fram gångarterna? Jag tror mer på det sistnämnda och nu får man väl säga att jag inte hade fel... ;)

Edward Gal vann ju 2 klasser i måndags och tisdags, Grand Prixer i Belgien. Och inte var det med Totilas! Nej det var med Sisther de Jeu. Inte precis lika känd och fin som Totilas, fast det är klart, Man kanske inte borde jämföra någon med Totilas?!


Vad tycker ni, tur eller skicklighet?

En till busponny...

Haha, red ut på Långis idag, själv. Men han tycker att det är lika kul som att rida ut tsm med nåågon annan, så brukar variera för att han ska vänja sig vid både och! När vi iaf nästan var hemma igen blev han skiiiträdd för nåt och tvärvände och där satt jag på långa tyglar haha ;) Men fick iaf stopp på honom efter typ 100 meter, ganska bra ändå? :) Vet inte vad det var han blev rädd för, verkade inte som han själv visste det heller... Men kanske var en älg eller nåt han kände? Efter lite om och men kom vi iaf tillbaka till stallet igen, utan några skador vilket var ganska bra jobbat haha ;)

Busbild från förra året

Dagens inköp!

Detta är då vad jag köpte idag!


 Antar att ni fattar allt, hehe? Nä haha, det kommer faktiskt bättre bilder..


Stalltäcke - Eskadron (detta jag hade tänkt köpa! LOVE IT!)


Schabrak - Eskadron (sånt kan man också lyckas snubbla över, haha)


Rid/stallvantar


Ridstrumpor - Jacson


Ridspö, hehe. Måste ju såklart ha ett grönt? Såg i och för sig ett grönt/silvrigt aaasblingat - men lämnar nog blingandet till Ebba, haha.

Jao, detta var då vad jag köpte idag. Inte billigt kan jag lova, men lätt värt det. Världens bästa ponny förtjänar ju fin utrustning? Hihi ♥

Nu ska jag först byta om och sedan åka till stallet och hoppträna med ponnyn, ska bli grymt kul! :D


Vad tänkte de här egentligen..?


Hur sjutton tänkte de som designade dessa schabrak? 
Ränderna kommer ju komma under sadeln? Man hade ju aldrig kunnat ha gröna lindor till det blå & gröna schabraket liksom, det gröna hade ju ändå bara varit under sadeln.
Nej, det blir en fet diss på dessa!

Vad säger ni, hiss eller diss?


Varit och shoppat.. IGEN.

Har precis tryckt i mig en hamburgare från Donken då jag & mamma varit ute och handlat hela förmiddagen. Jag gick faktiskt upp 09.20 idag, duktigt va? Vi har i alla fall varit på bl.a. Sv Ridsport & Börjes. Blev inget shoppat på Börjes alls, men en hel del på Sv Ridsport. Älskar verkligen den affären! Kunnig & trevlig personal + sjukt snygga saker (dock dyra) gör det helt klart till en grymt bra affär.

En stor hiss till Svensk Ridsport!

Kommer bilder antagligen i eftermiddag, eller ikväll på mina inköp! Så håll utkik, haha.


Ebba, om du någon ska bli hoppryttare..

Blev inte nöjd med outfiten som jag gjorde till Ebba & Långis igår, så här kommer en som i alla fall jag tycker är snyggare!


Schabrak - Shockemöhle (finns i allround med)
Benskydd - Veredus
Stigbyglar - JIN
Pannband - Swarovski
Kavaj - GPA
Hjälm - GPA
Stövlar - De Niro boots
Ridbyxor - Mountain Horse

Haha Ebba, om ni någon gång ska byta gren och satsa på hoppning istället kan du väl lova att köra på detta? (a) Haha.



Överladdad busponny?

Red ju ut en sväng idag och kan säga att Pelle minst sagt var pigg, haha. Att gå i skogen är ju bland det roligaste han vet! Vi var fyra stycken, jag på Pelle, Amanda på Penny, Sofie på Bruno och Maja på Valentino. I början när vi gick först gick det bra, men då skulle Penny busa så hon fick gå först. I skritten gick det okej, men när vi skulle trava blev det inte riktigt någon trav, haha. Han skulle galoppera = jag försöker ta tillbaka honom = vi kommer efter = han börjar galoppera på stället = han blir sur = han bockar = vi kommer ännu mer efter - något sådär såg det ut haha. Dock gick det lite bättre sen, fick honom faktiskt att trava ikapp! Tur att Penny är så liten att det går att komma ikapp på någon sekund. Sedan tog jag en trav då jag var först och då var han minsann lugnet själv. Men så vände vi och Penny gick först, och vad gör ponnyn då igen? Exakt samma sak, galopperar på stället, kickar och lite allt möjligt. Haha, buuuus. Tror min häst föredrar att gå först? Typ så ja.

Det är tur för honom att han är så söt så att man inte kan bli sur på honom!



Godmorgon på er!

Godmorgon! Fast för er kanske det är lunch redan? Haha, själv vaknade man för en halvtimma sen och sitter och äter frukost nu. Men det är bättre än igår måste jag säga! Då jag vaknade 12.15.. Har redan lyckat vända på dygnet - duktigt! Eller inte, för jag försöker faktiskt somna tidigt som möjligt för att inte hela förmiddagen ska försvinna. Men ja, ni kan ju gissa hur bra det går?

Idag ska jag rida ut min lilla plutt i snön, med Amanda & Penny och kanske Maja & Valentino. Ser grymt fint ut ute faktiskt! Fast kallt som sjutton, -9°! Så inte okej. Blir nog till att ha runt 5 lager kläder på sig.

 Fast börjar få lite panik över hur jag ska komma till stallet nu. Buss funkar ju, men att gå från lyckhem till stallet i det här vädret (kallt & halt) är lite lagom kul. Jaja, vi får väl se hur det blir!

Försökte ta ett kort för att visa hur fint det är, men det gick ju sådär haha. Men ni ser antagligen att det är sol ute? Det är klart och verkligen jättefint.




Mina julklappar!


Eftersom det kostar en del med två hästar brukar jag inte få så mkt i julklapp, men det är det såklart värt! :)
I år fick jag iaf jättebra saker!

  • Vita ridbyxor (mina gamla kliade hela tiden ;))
  • Sadelgjord
  • Hösegel till transporten
  • 8 nummerlappar, slarvar alltid bort mina!
  • 1100 kr, vilket jag verkligen ska försöka spara till mässan!
  • Smink, kläder, smycken och nagelgrejer
  • Vinrött schabrak
  • KL-pannband

Fick säkert nåt mer också som jag har glömt bort just nu ;)


Svart & Silver


Eftersom Ebba vill ha svart/silver på sin nya tävlingsoutfit gjorde jag en hoppoutfit till henne & Långis också, haha.


Schabrak - Exklusive horse Wear
Benskydd - Veredus
Pannband - Swarovski
Stigbyglar & Sporrar - Jin
Hjälm - GPA
Kavaj - GPA
Stövlar - Pioneer Crocodile

Visst hade de varit snygga i detta? ;)




Visst är det roligt med lite matte på lovet?

Sitter här och försöker räkna ut en foderstat. Eller ja, så långt har jag inte kommit än, räknar än så länge ut underhållsbehovet... ;) Men ja, när man för en gångs skull inte har någon matteläxa, visst ska man väl ta och räkna lite annat då, eller hur? Haha.

Långben gick iaf jättebra idag! :) Fina skolor, bakdelsvändningar och skänkelvikningar! Känns som vi verkligen börjar få koll på allt nu! :)

Grym övning!

Har ni en häst som behöver jobba med sin galopp rekommederar jag verkligen denna övningen:

Prickarna är konor, egentligen behövs de kanske inte men det kan vara bra att ha så man verkligen håller sig till linjerna man sätter ut. Sedan är målet att kunna rida på den bågen i galopp, hålla rytmen och formningen in mot mitten (vilket jag inte kunde måla på bilden, haha). Men man ska alltså inte rida hästen utåtställd, utan ha den inåtställd. Man måste alltså rida hästen inåtställd samtidigt som rider den inåt, sedan rida lite rakt fram och sedan flytta ut hästen på spåret igen, hela tiden formad mot mitten. Det kanske låter lätt, men har man en häst som har lite svårare för galoppen kan jag lova att det inte är så lätt som det ser ut :)
Genom denna övningen blir hästen dels mer balanserad och också mycket starkare. Jättebra övning om ni frågar mig! En övning som man kanske inte märker skillnad på hästen med en gång bara för man gör den (även om man kan göra det), men det är en övning som lönar sig i längden!


En på miljonen ♥

Varning för lång och kanske ganska ointressant text. Men läs om ni orkar :)
Kan även nämna att det antagligen låter som skryt, och jag verkligen inte vill låta skrytig, men i detta fallet är det faktiskt min häst jag skryter om, hihi.

Måste bara säga att min häst är så himla, himla grym. Jag hade ingen, verkligen ingen, aning om hur fort han skulle utvecklas!

Jag kommer fortfarande ihåg hur vi hoppade CR:er i somras, alltid med 4 eller 8 fel i 90cm, onödiga pet som alltid skulle finnas där.

Någon gång på vägen hände det något, det började lossna för oss. Innan Alingsås hade det inte gått särskilt bra, men på tävlingen gjorde vi faktiskt hyffsat bra ifrån oss. Första tävlingen, ett pet i båda klasserna. Men Pelle bjöd och framförallt så tyckte han att det var urkul. I LC var dessutom petet i 90cm på sista hindret i omhoppningen, alltså red vi också vår första omhoppning!

Efter Alingsås började det också gå bättre för oss på träningarna, han började hoppa på ett helt annat sätt, bjöd och hoppade med ryggen. Han ville absolut inte riva. Tror det var två helger efter Alingsås (?) som vi nollade 90cm för första gången. På en CR på gården och Pelle hoppade verkligen superfint. Nollade också 80cm, men det hade aldrig varit några problem.

Sedan var det dags för NHRK då. I LD började jag fundera vad det var för höjd vi hoppade egentligen. Det kändes ju så lågt? Vi lekte runt hela banan, hade roligt.
Sedan blev det även en nolla i LC! Pelle var grym, så sjukt fin. Han hoppade väl någon/några decimeter över det han behövde och omhoppningen gick lite som den gick - men vi kom runt, och jag kunde ta de vägarna jag ville. Blev några sekunder utanför placering (3 tror jag), men vår andra tävling utanför klubben liksom! Så sjukt nöjd!

Efter NHRK har det fortsatt gå bra för oss. På KM hoppade vi 80cm (haha, dock valde inte jag höjden) vilket gick bra. Vi nollade och vi vann (var inte så många med, men ändå)!

Träningarna har fortsatt gå framåt, sist hoppade vi en omhoppningsbana på 105cm! :D Utan några problem med småpet eller liknande, han flög över! Pelle har verkligen blivit en helt annat häst och fått bjudning och börjat hoppa som sjutton över hindren, visar vad han verkligen kan ♥
Min underbara, fina ponny.

Det jag vill komma fram till är dock att min häst är så fruktansvärt fin och jag är så himla, himla glad att jag gav honolm en chans. Jag blir inte förvånad om han om några år går sm, är bland eliten i Sverige. Han har under denna korta tiden visat att han verkligen kan och jag vet inte vad jag ska säga riktigt förutom att jag verkligen beundrar den hästen.

Jag har hela tiden vetat att han kan, men hade aldrig kunnat tänka mig att han skulle förändras så fort. Han vann ju finalen i treårstestet när han var ung - men sen så tappade han självförtroendet, gick på ridskola och kom tillsist mig. Och att han kan ställa om sig så, komma tillbaka så fort? 

Han är verkligen en på miljonen!
 
Lite bilder då också:




(Måste dock nämna att det inte ens börjat lossna helt för oss på höst bilderna heller)


I mina ögon är du perfekt


Förstår inte vitsen?

Vad är grejen med att skriva vilket år det är på tröjan? Då vill man inte ha den nästa år ju. Känns ju lite lagom kul att år 2011 gå omkring med en tröja som det står 2010 på. KL tröjor är inte precis billiga heller, inget som man köper bara för att använda en halv vinter?

Haha nej, jag fattar faktiskt inte grejen alls!



Ännu ett tips från coachen!

Om du vill att din häst ska få tjockare svans kan du göra detta, jag (Ebba) brukar alltid göra det på Långben!

Dagen innan du tävlar så tvättar du svansen och flätar den, men sedan när du kommer till tävlingsplatsen så tar du ur den och borstar igenom hela svansen, alltså inte som när man vill ha den vågig då man låter den vara. Svansen blir fluffigare och ser dubbelt så tjock ut! Supersnyggt! :)


Något av det bästa med jullov?

Något som jag älskar med att ha jullov är all tid. Man hinner pyssla om sin häst, hinner planera. Som igår - då både hann & orkade jag fixa bommar, och gjorde olika bomövningar med Pelle, bara för jag hade tid till att plocka fram! Ingen stress alls, så hiiiiimla skönt. Fick ju fixa allt själv också, så det tog ju sin lilla tid. Tur att man har en sådan underbar häst som bara står still och tittar på en när man lägger in bommarna i alla fall, hihi. Bästa skrutten!

If perfect is what you're searching for then just stay the same ♥

Fick bli en sommarbild nu i kylan, bara för att jag tycker att det är liiiite onödigt kallt för tillfället..




Stearinljus + dragkedjor = sant!

Ja, det funkar faktiskt att ta stearinljus på sina stövlars dragkedjor (säkert på andra dragkedjor också)! De blir mycket smidigare och mjukare att dra, och går inte sönder lika lätt. Man kan också använda symaskinsolja, funkar lika bra det med!

När du använder stearinljus har du dragkedjan öppen, och gnider så det kommer på hela dragkedjan, överallt!
När du använder symaskinsolja kan du ha dragkedjan först stängd och sedan öppen, var även där noga med att det kommer över allt!
Dra sedan dragkedjan upp och ner några gånger, så det även kommer in lite i själva grejen man drar i! :)

Hoppas att ni förstog lite av vad jag menade iaf ;)

Ny kategori?

Tänkte kanske göra en ny kategori, lite "kurser" om hur vi t.ex knoppar, beräknar en foderstat osv. För det första, låter det bra? Isf, vad ska kategorin heta? :)

Diss


En gigantisk diss till oklippt hovskägg!
Särskilt fult om man har lindor och det sticker ut där nere haha ;)


Min dator har alvarliga problem!

Min dator skulle tydligen ladda upp alla bilder FÖRUTOM just den jag ville. Så fick kopiera bilden till paint och döpa om den. Och då funkar den? HA. Smart tjej som lyckas överlista sin dator!

Men till saken då. Såg detta snygga schabraket på Börjes när vi var där, och funderar på att köpa det, om det nu finns kvar.  


Men vet inte om det är värt det? Fast det är ju faktiskt fett snyggt, och hade varit sjukt fint på plutten.
Aja, ska dit på tisdag, onsdag eller torsdag så det kanske inte ens finns kvar? Vi får se! Fast tror faktiskt jag köper det om det finns kvar!

Har även tänkt köpa en galet fin sak till Pelle på Sv. Ridsport om den finns kvar. Fast vad det är får ni veta först när jag varit där! Haha, typiskt att jag som är lillasyster tycker om att reta folk? Hehehe.


Tänker om.

Hade ju tänkt köpa nya tävlingsgrejer, en hel outfit men nu börjar jag undra varför? Eller inte varför, för jag är ju  prylgalen så rätt typiskt mig, men varför jag ska ha en helt ny? Varför ska jag ha helt nya saker? Vore det inte smartare att tänka om lite? Jag älskar grönt, jag tycker att det är skitsnyggt, speciellt på Pelle. Så varför ska jag ha annan färg på honom? Dessutom har jag ju redan ett grönt swarovski. Men istället skulle jag ju kunna byta och variera med andra schabrak och benskydd?
Sååå, såhär tänker jag nu.

Jag ska köpa det gröna eskadron schabraket. Och antagligen köpa de galet snygga gröna skydden från Eskadron som jag såg på Börjes, eller köpa ett par vita eller svarta istället om jag inte hittar dem.

Sedan när jag fixat detta, ska jag även beställa ett schabrak från Mias. Ett vitt med limegrön kant och silverpaspoal. Och så ska jag köpa vita benskydd till (om jag inte redan gjort det då).

Haha, gud vad jag är jobbig. Kan adrig bestämma mig och ska ha beslutsångest 24/7. Säger att jag har bestämt mig för saker, fast så har jag inte det (:ppPppPP:PPppP), haha.

Men eftersom jag då kommer köra på grönt kan jag ju köpa världens snyggaste stigbyglar också, nämnligen dessa:

Wie, kääärlek till dem.

Men låter inte detta rätt bra ändå..?
(världens virrigaste människa)

Påväg!

Nu ska jag och min familj snart åka upp och träffa släkten på Tjörn, så får bli massa uppdatering ikväll ist från min sida, bl.a tips från coachen, hiss/diss och vad jag fick i julklapp! :)

Bara för att

´
Här ser ni då olika Xperia skal, om ni inte förstått det. Och jag har det limegröna (jag vet, jag är jättecoooool). Haha nej men ärligt talat så har faktiskt det gröna och det vita. Sen så har ju Ebba också en likadan mobil och jag har kommit på bästa idén! Vi ska köpa ett skal var & pimpa det själva. Typ köpa lite blingbling stenar på panduro eller något, haha kommer bli fett nice. Vadå att man bara ska kunna ha coola skal på iphone liksom? Haha, tror det till och med var Ebba som sa det? "Man vill ju ha en iphone bara för alla snygga skal", så då får vi helt enkelt fixa våra egna! Smart va? 
Fast frågan är nog hur snyggt det blir egentligen, hehe.

  

Mina julklappar!

Yes, här kommer vad jag fick i julklapp!


XPERIA MINI! ♥ Mobilen var verkligen välbehövlig då jag haft min andra i 4år. Och tycker xperia mini är så grymt söta. Fast jag kommer sakna min gamla mobil, haha den klarar verkligen allt :( Dock har jag ett limegrönt skal till min xperia, hihi. Sååå min färg!

Sedan fick jag:
KL tröja
KL pannband
KL strumpor
Datamus
Hörlurar
Pengar
+ andra småsaker som:
Ett halsband
Benvärmare
Raggsockor
Halsduk
Choklad
+ kanske något jag inte kan komma på nu

Så sjukt fina julklappar, tack alla fina i min lilla släkt! ♥


Nyfikna? :)

Tänkte skriva ikväll om vad jag fick för julklappar, så ni får vänta lite till ;)

Vad köpte jag i förrgår?

Jag skrev ju att jag köpte något på Sv. ridsport i förrgår, men inte vad!
Så här kommer det:

Är rätt säker på att det är dem här. Ett par jeansridbyxor från mountainhorse! De är grymt sköna och tycker även att de är sjukt snygga! :D

Nu har jag inte som så många andra skrivit vad jag fått på facebook, men det kommer upp här snart! Sen så undrar jag om det bara är jag som stör mig på att alla skriver vad de fått på fb? Jättedrygt ju, haha förstår inte hur de orkar!


DISS!


Det var riktigt länge sen vi dissade nu? Haha, såhär kan vi ju inte ha det!
Så här kommer dissen:

Vi dissar Tretorn Falsterbo stövlarna! Kan inte hjälpa det, men vi tycker verkligen att de är gräsliga. Fula, fula och fula. Vanliga tretorn kan ändå vara lite snygga, men dessa? Nej! Sköna kanske de är, men snygga är de definitivt inte.



GOD JUL!

Vid denna tiden sitter nog i princip alla och kollar på Kalle Anka på tv?
Vi, Ebba & Elina, vill i alla fall passa på att önska alla en riktigt god jul!



Julgran!

I onsdags köpte vi en gran och idag pyntade jag & min bror den! Haha, erkänn att den är fin!? Vacker cambild också.. Nat. Men den får duga!

Jo, just det ja. Om ni undrar varför det är så tomt på bilden är det för att vi håller på att bygga ut vårat hus! Alla rum är klara, dvs. att de har golv & väggar men alla är inte färdiginredda, vi har alltså inte möbler i alla än. Men som tur är är badrummet klart! Det gillar viii!
Känner att det blev ett väldigt inte hästaktigt inlägg nu? Haha, får hoppas att ni överlever ändå!


Nice shopping!

Här är ett tidsinställt inlägg, som jag fixade igår! Visst är jag grym? Haha.

Igår var jag och mamma och shoppade lite, på Börjes & Svensk ridsport!
På börjes blev det inget mer än en julklapp till Pelle (a) Haha, fast han blir nog inte så  överdrivet glad för den ändå, haha. Men det var nödvändigt, något som vi behövde. Massa morötter, äpplen och mys kommer han få idag ändå, så han blir nog glad ändå. För övrigt så vet jag inte vad alla har emot Börjes? Visst, de har haft och har vissa saker med kass kvalité. Men jag tycker att de bättrat sig grymt mycket! De har mycket finare saker, och de har flera märkesgrejer till ett bättre pris än på Svensk Ridsport. Haha okej, ska egentligen inte säga något då jag älskar Sv. ridsport, men ärligt talat har jag inget emot Börjes heller.
Jo, förresten, blev lite b-vitamin och sådant inhandlat där också, det höll jag på att glömma! Hittade även världens snyggaste gröna benskydd från eskadron, men de fanns inte i rätt storlek. Så himla synd, de var grymt snygga!

Desto mer handlat blev det dock på Svensk ridsport (<333)! Tre saker som jag kommer få i julklapp köpte vi, men vad det var säger jag inte nu, hihi. Det får ni veta sen, idag eller imorgon helt enkelt!
Köpte även en sak för mina egna pengar. Vet inte om jag ska säga vad det är nu? Haha nä, ska plåga er lite istället ;D Men ni får veta snart ändå!



Hiss!


Hissen går till flerfärgade/mönstade lindor!

Blir lixom ofta pricken över i:et om man bara har något alldagligt schabrak! Riktigt tufft! Hoppas att det säljs snygga på GBG HS-mässan i februari! :)

Kvällsinlägg!

Äntligen är allt klart! har slagit in alla julklappar, klätt granen, varit i stallet och haft det mysigt :) + att jag har frusit fötterna av mig i stallet, var gaaaalet kallt!! :O

Har iaf inte ridit Långis idag, han fick vila. Red istället en annan ponny, Granisha. en westernponny, som är sjukt svårriden, men det gick helt okej efter typ 50 min. Ganska nöjd med henne ändå :)

Filmklipp?

Mamma hopptränade på Pelle igår! Spännande, spännande. Men det gick så bra så! Riktigt duktiga var de båda två ♥ De andra mammorna skulle hoppa, så tyckte såklart att hon också skulle hoppa! Trots att hon inte hoppat på runt 2 år.. ;) Tror även det är bra för Pelle att bli hoppad av en annan ryttare, lite omväxling liksom.

Jag filmade en snutt när hon hoppade, och undrar om det finns någon som vet hur man lägger upp filmklipp på bloggen?
Måste man ha ett youtube-konto eller liknande? Segt i så fall.

Bjuder på en 2år gammal pulkabild från finland, haha.



För lite tid!

Kan inte säga att jag är duktig på att blogga alls för tillfället. Och det är så jäkla jobbigt för jag har så sjukt mycket att skriva om! Tiden räcker helt enkelt inte till. Men ska försöka uppdatera senare ikväll! Och ska fixa lite tidsintällt till imon också, för då blir det antagligen ännu svårare att hinna blogga.

Haha, får helt enkelt hoppas att ni står ut med att jag suger på att blogga för tillfället! ♥


Godisbord! :)

Åh, nu har vi gjort ett julgodisbord i matsalen, huur mycket godis som helst! :D Bara knäcken som saknas, sen är det komplett ;)


Får se hur mkt godis det finns kvar om ett par dagar, haha ;) Ja, jag är godisgalen!

Arden?

Både Pelle och Långben heter ju (som ni kanske kommer ihåg) Arden. Pelle heter ju Paulo Coelho Arden och Långben heter Carducci Arden. Namnet Arden kommer efter deras mamma, som heter Quinie Arden.

Att hon heter Arden finns det också en orsak till. Antar att i alla fall några av er känner igen smink & kosmetika företaget Elizabeth Arden? Hon, Elizabeth Arden, hade (det kanske finns kvar?) ett fullblodsstuteri. Alltså är det därifrån Quinie också kommer! Själv tycker jag att det är kul med släktforskning så jag tyckte att detta var rätt intressant! Fast det kanske inte ni tycker? ;)



J U L L O V !

Äntligen, ÄNTLIGEN har vi jullov! Så himla skööönt! Ska såklart bli mer uppdatering här när det är lov och vi inte behöver tänka på skolan hela tiden! Naaajs.

Hann aldrig uppdatera igår, men Pelle var riktigt fin och Emil var superpigg! Haha, så söt var han, pinnade på fortare och fortare. Men på slutet kändes han väldigt fin han med. Dock skulle det bäras in gymkanasaker samtidigt som jag red och han var en aning misstänksam, haha. Men blev riktigt nöjd med både mig själv och honom när han faktiskt slappnade av mot slutet av ridpasset!


Nu ska jag ut och köpa julgran med min bror, farmor och farfar. Men har fixat tidsintällda inlägg så ni behöver inte oroa er, haha.


Äntligen hemma!

Äntligen är jag hemma efter totalt 5 timmar i stallet, inte för att jag inte gillar att vara i stallet, det älskar jag, men 5 timmar i -10 grader är inte jättehärligt kanske... ;)

Har iaf ridit Långben, tränade en del slutor, gick kanon! Lite LA:P1-slutor också, de var nog bäst på hela passet, gjorde min dag! Han har verkligen blivit mycket mer lösgjord och fin :D

Sen longerade jag Hank, orkade inte rida en häst till, så jag valde att longera så fick jag röra lite på benen också ;) Hank, som nog inte har blivit longerad på 10 år skötte sig iaf jättebra och lyssnade galet bra på rösten! :)

Hade Hank för att Lisa är sjuk. Och innan det blir en diskussion på bloggen om att jag är alldeles för stor för att rida Hank, så är jag helt medveten om att jag är för lång, men eftersom jag rider honom i form och han jobbar med ryggen tar han inte skada av min vikt. Eftersom jag väger så lite kan jag fortfarade rida b-ponny. Visst, det är ju inte så att jag skulle visa mig offentligt på en b-ponny, för att jag vet att det ser stört ut, men vet också att det inte tar någon skada, och det är bättre att jag rider honom än att han bara står när Lisa är sjuk! :)


Glada Hank på sommarbete


Hejsanhoppsan

Nu ska jag till stallet och rida bästa pelle och söta emilsson!


Vi hörs!
 

Stoor hiss!

Blir en jättehiss till Exklusiv Horse Wear! Riktigt bra hemsida, lätt att hitta och superlätt att designa allt själv! Många andra där man designar själv måste man ringa/mejla för att beställa, men här gör man allt online! :)


Helgen

I lördags red jag dressyr, vilket gick helt okej. Pelle var fin, lyssnade bra! :) Tränade lita fattningar och annat.
Och igår red jag ut i snön. Jättemysigt var det och pelle var pigg och glad!
Tog även med mig kameran igår, så här kommer det lite bilder:

Hihi, gulle.



Vet inte om det syns på bilderna men det var verkligen jättefint!






Grön & Brun

Jag är inget jättefan av brunt, kanske för att jag tycker att min häst absolut inte passar i det. Detta är alltså inget jag skulle vilja ha men det skulle nog vara snyggt på rätt häst:


Schabrak - Scapa
Benskydd - Hööks
Boots - Professional's Choice (Ballistic Overreach)
Pannband - Swarovski
Stigbyglar - JIN
Stövlar - Pinoeer Crocodile
Hjälm - Samshield
Kavaj - Pikeur


Inget att skriva om...

Kan inte komma på ngt att skriva om, det suger!

Aja, ska iaf plugga lite nu och sen åka till stallet ikväll! :)

Ni får mer än gärna kommentera med lite idéer om ni har några på lager ;)


Sorry!

Får väl börja med att be om ursäkt för min extremt dåliga uppdatering! Jag har helt enkelt varit tvungen att prioritera annat, och sedan när jag fick lite tid för att blogga ville vårat internet inte funka.

Nu har jag i alla fall mindre att göra, bara 1 skolarbete kvar denna terminen och på onsdag blir det lov! Kommer bli så himla, himla skönt! Kan även lova att jag ska försöka ta igen detta snart!


Får bli en bild som ni redan sett, men Pelle är ju bara för söt i grönt! ♥



Dålig uppdatering.. :/

Förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida, men jag har faktiskt nåt att skylla på (a) Igår var jag först en snabbis i stallet, Lisa (lillasyster) fick rida Långben, gick bra! :) Sen drog jag på tjejmiddag och orkade inte blogga när jag kom hem.

Idag kommer det tyvärr inte heller bli så mkt uppdatering från min sida. Först är det stallet, sen plugga, sen baka pepparkakshus och till sist plugga igen! TP i fysik imon :/

Säg hej till min nya tävlingsoutfit!


Schabrak - Kingsland (vitt med röd/svart kant)
Pannband - Swarovski (VITT/RÖTT/SVART!!! Även fast det inte syns så bra på bilden)
Stigbyglar - JIN (rööööda)
Benskydd - JW (vet inte om jag ska ha just dessa, men vita benskydd ska inhandlas)
Stövlar - Pinoeer (har redan)
Hjälm - JW (har redan)
Kavaj - vet ej märke (har redan en kavaj som funkar, dock inte den på bilden)

Kan hålla med om att outiften ser något tråkig ut på datorn, men jag som sett pannbandet, schabraket och allt i verkligheten, tror det kommer bli helt galet snyggt! Som ni säkert förstår är det en hel del saker som jag inte har utan ska skaffa,
tagga Eurohorse 2011!
Så säger som i rubriken: Säg hej till min nya tävlingsoutfit!


Big löööööv

Har länge velat ha en Pikeur Diana-kavaj, tycker den är så grymt snygg! Lång och dressyrig, utan att se ut som en frack.

Det bästa är att jag har hittat den jättebilligt, för £153, vilket är ca 1500 kr. Den brukar ligga på 2100 :O
Den ska importeras från England, men då hade dom så att om man köper för över £100 så behöver man inte betala någon frakt och sånt, så det kommer bli hur billigt som helst! :D

Kavajen finns på http://www.tds-saddlers.com

Julshopping & stalldag

Var som sagt i stan idag med några kompisar (där bland ebba, haha!). Blev en del julklappar köpta, och ja, haha det sved i plånboken kan man säga!

Mamma hade då Pelle idag, tränade för dilla (alexandra), vilket hade gått jättebra! Jättehärligt att höra, hihi.

Imorgon har jag stalldag. Kanske inte så många av er som vet vad jag menar med det? Men vi har helt enkelt hand om alla privathästar (innan hade vi alla lektionshästar också, då var det betydligt mer jobb kan jag lova!). Vi fodrar vid 7, tar ut vid 9, ger spån, fodrar lunch & middag samt ser till att hästarna kommer in på eftermiddagen. Jag själv tycker det är rätt mysigt, det finns ju nästan inget sötare än att mötas av gnäggande hästar på morgornen! Dock är det ju svinkallt nu, så funderar lite på hur jag ska överleva haha. Blir väl sådär 50 lager med kläder eller något. Stalldag har vi i alla fall ca 1 gång per månad och det är på helgerna då!
Sen vet jag att många har det olika, vissa har t.ex. bara hand om in/utsläpp. Men jag, som i och för sig tycker om att ha stalldag, tycker att det är ett jättebra system eller vad man ska säga :)


Tips från coachen

Detta är ett litet tips om ni vill se extra snygga & prydliga ut på dressyrbanan.
Det är en rätt simpel sak, men gör helhetsintrycket så mycket bättre. Domare ska ju inte bedöma vad man har för utrustning och kläder, men klart att man gör allt för att se så snygg ut som möjligt? Även om det inte ska vara så så ser det ju snyggare ut om man har någolunda fin utrustning.
I alla fall, vårt lilla tips är att sätta fast nummerlappen på schabraket. Det är jätteenkelt, bara att sy på den. Det ser verkligen mycket snyggare ut!

Dock så måste man ju ha nummerlapp när man lastar av sin häst, då man såklart inte har sadel. Alltså får man helt enkelt ha två nummerlappar, den på tränset kan man bara ta av när man har satt på sadeln, bara ha när man lastar.

Små detaljer gör faktiskt ganska stor skillnad, även om man inte alltid tror det!

2009 - 2010

Här kommer lite bilder som jämför 2009 och 2010. Den till vänster är från 2009 och den till höger är från 2010. Väldigt skönt att se lite sånna här bilder när det ibland känns som man står stilla :)


Arbetstrav


Mellantrav


Arbetsgalopp

Cookie

Ja, eftersom blogg.se inte ville samarbeta igår så får inlägget om Cookie bli idag ist! :)

Cookie är iaf en f.d hopponny från England, D-ponny. Min lillasysters kompis hyr henne, men på andra ridpasset på henne flög hon av, och ja, bokstavligen flög! Detta gjorde att hon inte ville rida henne mer. Hon har haft ganska unga ryttare och vet precis hur man ska göra för att komma undan effektivt, hon kör en lååång bockserie och studsar upp och ner, så flyger inte ryttaren av så kliver den av eller ger sig. Hon har alltid vunnit på det sättet, och det är klart att hon fortsätter då när det lönar sig!

På det sättet gjorde hon såklart även med mig, men när jag klev upp hade jag redan bestämt mig för att inte ge mig, och då gjorde jag inte det heller! Frst ville jag bara få henne att släppa efter lite i munnen, och sket i om hon gick bakom hand eller liknande, bara hon lossade lite. Efter mkt bråkande om denna lilla sak fortsatte vi med att komma fram i trav, och då kan man väl säga att helvetet brakade lös ;) Hon flög upp i luften gjorde hur många bocksprång och caprioller som helst. Ett under att jag satt kvar, men jag fortsatte med spöet ända tills hon gav sig. Till en början försökte hon ju försvara sig genom att göra det ännu värre, men efter ett tag gav hon upp. Sen fick vi göra så några gånger, men jag gav mig inte förrän hon hade gjort det.

Sen blev det ju inte bättre av att två vuxna människor står och säger till mig att hoppa av hela tiden när hon höll på, för då blir man ju lite tveksam själv och överväger det. Men det gjorde jag aldrig, vägrade låta henne vinna över ännu en person!

Nu låter ju detta verkligen som att jag plågade henne, när jag säger "tills hon gav sig", och "vinna över ännu en person". Men ni skulle bara veta vilken dominant häst, aldrig varit med om värre! :O

I slutet gick hon iaf jättebra, gjorde ingenting och var jättesnäll! :)

Tyvärr var hon ju alldeles för svår för ryttaren, så hon åker tillbaka till sin ägare imorgon.

Julklappar!

När ni läser detta är jag antagligen på stan och handlar julklappar. Älskar att gå på stan på julen, det är bara så himla mysigt!




Blått är flott

Har lust att köpa ett riktigt blått schabrak. Har redan minst 3 st mörkblå, så ett lite mer illblått hade varit nice! Gillar detta från Eskadron skarpt:


Vad tycker ni?

För övrigt så gick Pelle helt okej igår, har kommit fram till att jag varit alldeles för snäll mot honom bara - att jag låter honom komma undan alldeles för mycket. Så ja, jobbade med att han skulle lyssna på mig, hela tiden. Så även om det har gått bättre (har gått betydligt sämre också) var det i alla fall väldigt givande :)




Blogg.se?

Vet inte vad blogg.se sysslade med igår? I alla fall så gick det inte att uppdatera, man kunde inte logga in.
Så gårdagens dåliga uppdatering kan ni inte skylla på oss, utan på blogg.se!


Älskade ponny ♥

Långben gick så sjuuukt galet bra igår!! Har nog aldrig gått så bra, inte ens på tävling när han vill visa upp sig haha ;) Från att jag satt upp började han direkt jobba med ryggen och jättehög och fin form i uppförsbacke!! :D Älskade Långben ♥

Red också en annan häst, för att ryttaren inte klarar av henne :/ Skriver ett inlägg om det ikväll tänkte jag.

Idag ska jag rida 2 (kanske 3) hästar igen, roligt! :D

Har också köpt en sladd till min externa hårddisk, så nu ska ni få se lite andra bilder ist för de ni redan har sett ;)

Förhoppningsvis sista bilden som ni redan har sett haha :)

Dilemma

Jag vet inte om jag ska starta vår tävlingssäsong i vår med att hoppa LD & LC eller gå på LC & LB med en gång.

Saken är att LD är så himla lågt
(förlåt, låter verkligen skrytig) men ja, det känns så onödigt att hoppa det. LD kan man komma runt med halvkass ridning, det går att kravla sig över om det skulle vara så.

Men sen är jag jätterädd för att stressa upp i klasserna.
Vill inte pressa Pelle, vill bara att han ska fortsätta tycka att det är kul! Frågade i och för sig Tord igår och han tyckte att jag kunde hoppa LC & LB i vår, han sa att det inte skulle vara några problem alls, att det skulle gå klockrent eller något sådant (?). Så egentligen kanske det bara är jag som övertänker allt, som vanligt. Finns ju som tur är tid kvar att tänka hur jag ska göra! Så får vi se vad jag bestämmer mig för.


Världens bästa!




Så kan det gå..

Haha, måste bara berätta om hoppträningen idag!

Vi tränade omhoppning, en rolig bana med kul svängar. Först hoppade vi fram lite, Pelle var superfin verkligen. Sedan skulle vi hoppa banan då! Det låg kanske på 80cm eller något, och Pelle hoppade jättefint. Han var "på" hindren och bjöd verkligen! Det var dessutom flera titthinder, men min duktiga lilla häst tittade inte alls, hihi. Sedan skulle jag hoppa en runda till, som tydligen låg på 105cm! Det började grymt och det gick jättebra, fram till sista hindret.. Sista hindret var ett räcke med jättekort distans från väggen, blev knappt ett galoppsprång där, haha. Det var ju omhoppning som gällde så jag red ju på lite innan och när jag tog tillbaka honom fick jag aldrig någon riktigt rytm. Tack vare min dåliga ridning blev Pelle helt överraskad av hindret och stannade/hoppade åt sidan.. Jag gled och gled och bestämde mig för att hoppa av istället. Sedan stod vi där jag & pelle, lika förvånade båda två, HAHA. Blev till att hoppa upp igen och hoppa banan en gång till! Gick okej haha, och blev inga stopp eller något, han var så fin så. Vi avslutade sedan med att hoppa på ett litet björkhinder. Gick ok först, fram tills att Pelle verkade somna (konstigt då han var piggelin innan, men han kanske blev trött) och inte lyssnade. Men han hoppade fint sista gången i alla fall!

Pelle kändes verkligen fin när vi hoppade omhoppningsbanan, och det gick riktigt bra - bortsett från min lilla avsittning då, haha. Grymt kul var det! Omhoppning är ju faktiskt inget vi tränat på så innan heller. Sedan blev det svårt att tänka på min sits över hindren - att hänga med rätt, då jag liksom redan svänger över hindren och är påväg mot nästa med en gång. Men ja, allt kan inte alltid sitta, och det vi tränade på nu gick ju bra! Kan säga att Pelle skulle hoppa typ minst 10cm över hindren också, hehe lillen. Min lilla älsklingsponny ♥

Haha, hoppas ni njuter av min fina paintbild av hur banan såg ut också:



Brun frack?

Sitter och kollar på eurosport, för er som missat det är det dressyr där nu, och såg att någon har en brun frack. Egentligen tycker jag inte att frackar är särskillt snygga överhuvud taget, men brun var inte min stil alls.

Nä, ska man ha frack tycker jag att man ska ha mörkblå eller svart!


Egendesignade schabrak!

Visst är det roligt att ha schabrak som ingen annan har? Man kan göra de precis som man själv vill, det är extra bra om man vill ha en speciell tävlingsfärg som det inte är så många som har.

Själv har min syster köpt ett, ett vitt med rosa kantband och silver- och ceisepasspoal. Det gick inte att hitta, så vi bestämde oss för att beställa ett ist. Det blev verkigen hur fint som helst! Jag tänkte också beställa ett senare, om jag inte hittar ett sånt på mässan. Men jag vill ha ett vitt schabrak med svart kant och silverpasspoal. Just när man vill ha vitt som grundfärg är det jättesvårt att hitta med de kantbanden och passpoalerna man vill ha!


Det företaget jag har erfarenhet av och som vi har köpt av är Sjöhagen.
Jag hade tänkt att beställla mitt nya av Mia's RS

Hoppas det hjälpte alla er som vill ha en speciell tävlingsfärg!

Så. Himla. Snyggt. Dör.


Är lite sådär jättekär i detta täcket. Om jag köper en vit/röd/svart tävlingsoutfit ska detta införskaffas. Försökte övertala mamma att vi kunde köpa det till Pelle i julklapp, fast det gick sådär, haha.



Barbacka

Red Pelle barbacka i manegen idag. Han var så mysig så! Joggade honom lite, red skänkelvikningar och öppnor för att få honom fin i sidorna. Gick helt okej :) Är fortfarande lite halvsjuk, så red i kanske 25 min. Var bara skritt och trav dessutom. Min näsa bara rinner och rinner, wiho. Dessutom börjar jag få ont i halsen också, underbart!

Förresten så har Pelle lärt sig pussas! Han är hur söt som helst verkligen, haha lillen. Ska försöka fixa bild!

På bilderna nedan ser ni den underbara ponnyn Millan som jag hyrde åren 2006-2008. Lärde även henne pussas, haha så söt är hon!

Haha puss!


Älskade, saknade ponnyn ♥


Lämnat in ridstövlarna!

En av mina stövlar sprack i lördags i dragkedja, vilket den andra gjorde för bara någon månad sen... Cavallo är ju ett bra märke, fattar ingenting :/ Hur som helst påminde min skomakare mig än en gång om hur viktigt det är att göra rent på sömmarna. "det tar bara 2 min" som han alltid säger, haha ;) Och det var ju faktiskt om precis det vi skrev om för någon dag sen. Du kan läsa det inlägget här!

Hoppas att stövlarna håller nu!


Beslutsångest jao!

Äntligen har jag bestämt mig precis hur min nya tävlingsoutfit ska se ut! Hade tänkt köpa allt på mässan i februari, iaf allt jag hittar där! :) Hur det kommer blir får ni se när jag har köpt det, men kan iaf avslöja att allt ska gå i svart/vitt/silver. Snyggt till Långben, eller hur?! :D

Tips från coachen!

Kan tänka mig att det är fler än oss två som har svårt för att äta frukost när vi ska tävla? Då har vi, smarta som vi är, kommit på en lösning för vissa av er..

..  Nutella! Finns ju knappt någon gång man inte är sugen på nutella? ;) Hur nervös man än är är det faktiskt ändå gott med nutella. Det kanske inte är den sundaste lösningen men man får i alla fall lite mat i sig, vilket är bättre än att inte äta något alls!


Diiss


Dagens diss går till volockar! Det ser billigt ut, och finns inte en enda häst som är snygg i det!! Snälla, lägg 100 kr mer på ett schabrak ist! ;)


En outfit till


Schabrak - Scapa
Benskydd - Hööks
Boots - Ponnyprakt (Bell boots)
Pannband - Swarovski
Stigbyglar & sporrar - JIN
Tröja - Kingsland
Jeans ridbyxor - märke?
Hjälm - JW
Stövlar - Hööks


Årets ryttare :)

Ja, i söndags fick jag mitt pris för "Årets privatryttare 2010, Långeberga RK". :) Här är mina resultat, det som gjorde att jag vann. Ni kan ju se att det var efter sommaren som allt lossnade!


 
Clear rounder:
 
Hällingsjö RF 2/4
LB:1, LC:1
Clear round i båda klasserna
 
Lokala starter:

Frillesås RK 25/4
LC:1 LB:1
Oplacerad

Askims FRK 9/5

LC:1
Oplacerad

Årekärrs RK 30/5

LB:1, LA:1
3a i LA:1
 
Nordhallands RK 22/8
LB:1
Vinst i LB:1
 
Himledalens RK 16/10
LB:1, LA:1
3a i båda klasserna
 
Långeberga RK 24/10
LC:2, LB:1
Vinst i båda klasserna
 
Regionala starter:
 
Torslanda RK 11/9
LB:1, LA:1
Oplacerad
 
Nordhalland RK 22/8
LA:1
oplacerad
 
Orust RK 10/10
LB:1, LA:1
2a i båda klasserna
 
Antal placeringar: 8 + 2 Clear rounder
Antal poäng: 12

Hoppas på en ännu bättre tävlingssässong nästa år! :)

Såhär kan det gå när man är sjuk och har tråkigt

Hade inte varit helt fel att ha den här outfiten när man tränar, eller vad säger ni?


Schabrak - JW
Benskydd - JW
Pannband - Swarovski
Stigbyglar - JIN
Tröja - Kingsland
Jeansridbyxor - märke?
Hjälm - JW
Stövlar - Pioneer




GBG HS

Vet verkligen inte hur jag ska göra med GBG HS. Nu har Ebba & jag planerat att gå på mässan fredag/lördag i alla fall (?), tagga! Men vet inte hur jag ska göra med showen, om jag ska gå på den eller inte. Många säger är det bra för en själv och ens egna ridning att se på bra ridning, vilket jag verkligen tror på. Dessutom är det så grymt inspirerande! Och framförallt är det hur kul smo helst! Men sen finns det ju dåliga saker också, som att det kostar en massa pengar.

Bläää, jag vet inte hur jag ska göra.. Vill verkligen gå men vet inte om jag ska? Beslutsångest!
Är det många av er läsare som ska gå? I så fall, vilken/vilka dag/dagar?



Förkyld

Usch, jag är förkyld som bara den. Snuvvig som sjutton och nu har jag dessutom haft sjukt ont i magen också. Hääärligt. Imorse var jag först på lucia i min gamla skola och åkte sen till skolan. Ebba och jag trodde vi skulle ha en lektion som vi tydligen inte skulle ha, så vi stannade kvar efter skolan i onödan. Smarta tjejer ;) Sedan har jag i alla fall varit hemma hela eftermiddagen, vilat och slappat. Har i alla fall mer tid än vanligt till att blogga idag, så det kommer nog några inlägg senare :)


Får bli ett lite försenat inlägg!

Hade ju så himla mycket att göra igår, så får bli ett litet inlägg om hur det var på julshowen igår! :)

Kan ju börja med att säga att jag älskar våran bil, som går över tjocka islager med en tung transport bakom sig utan att slira en enda gång! :)  Så det gick alltså super att ta sig dit!

När vi kom dit började jag rida fram direkt typ, han gick så sjukt bra, trodde nog att det var tävling med tanke på knopparna ;) Riktigt fin var han!

Sen på själva visningen var han väldigt övertaggad. Skulle bara galoppera hela tiden, och försökte få till en travlängning, gick några steg innan det blev fr roligt och han var tvungen att fatta galopp, haha, söting ♥
Han kunde inte ens skritta ut, fick bli lite skritt på stället, haha. Dom har dock aldrig varit så fina som då ;)

Gammal gullig bild


Julshow!

Efter km var det dags för julshow på Årekärr! Först var det prisutdelningar, och jag fick vara med med Pelle för hoppningen då.

Sedan var det dags för Quinies avkommor, som både Ebba & Jag var med i :) Först gick de in med Quinie och hennes föl (som jag inte kommer ihåg var han heter? Brukar kalla honom kax ändå, han är sååå kaxig!) och sedan Bosse (Bocaccio Arden). Efter det var det först jag och sedan Ebba. Pelle gick helt okej, var spänd som sjutton men skötte sig bra. Vet inte hur de kändes för Ebba men hon och långben såg redigt fina ut! <3 Även Casentino visades och gud vad jag suger på namn, men en avkomma till efter Quinie. De skulle även springa ett varv med Kax (han får heta så så länge) som sprang in i väggen, haha men sen gick det fint ;) Riktig busponny det. Och ni skulle sett Pelle och Långben, de blev helt taggade! Vet inte riktigt men haha, de skulle så och gnägga åt Quinie och fölisen, stå och hoppa på stället och så? Buuuusar! Sedan var det dags att gå ut då och haha, kan säga att våra hästar var en ANING taggade då med! Pelle kunde inte stå still utan skulle stå och hoppa på stället, precis som Långben. Haha, sjukt söta var dem! Och busiga! Men efter lite bus och trams kom vi ut i alla fall ;)

Sedan kollade jag på julshowen, mysigt! Goa framträdanden och människor, som alltid på årk! :)

Och så ska ni (såklart!) få se lite bilder på Pelle och Långben idag! ♥


Pelle & jag ser ungefär lika pigga ut.. Tur att Ebba & Långis är så söta!







Hihi, sötaste brorsorna!



♥♥♥



Måste ju såklart lägga in två bilder från US grymma spex också!






Revansch!

Hihi.

Först när ruth berättade att hon satt upp mig på 80cm blev jag rätt nervös faktiskt. På sådan höjd petade han ofta hinder när vi köpte honom, bara för att han var lite nonchalant. Men inte gjorde han det nu inte! Grunden gick helt okej, han var fin och pigg. Gick dock kanske lite fortare och fortare, haha. Kom nära på 2an(?) men annars gick det finfint jaa. Fast omhoppningen kändes mycket bättre än grunden! Redan över första var jag påväg till nästa och så. Hoppade även ett hinder exakt som vi gjorde i onsdags som gjorde att jag fick en bra sväng efter. Som sagt, det kändes riktigt bra! Och vi vann faktiskt km för privatponny! Så det var kul :) Min lilla älskling var så duktig så ♥

Och grattis alla andra duktiga!



Var dig själv, de andra platserna är redan upptagna.

Är det bara jag som tycker det är jättestörande att allt inom ridsport ska vara så "indelat"? Att vissa typer av ryttare "måste" tycka att viss utrustning är snygg? Bara för att alla andra ryttare inom samma gren tycker så?


Kan ta t.ex. tretorn som exempel. Varför måste alla hoppryttare tycka att de är snygga? Det är som att det är lag på det. Jag, som ska vara "hoppryttare" (bara för jag tävlar i det?), skulle aldrig tävla i tretorn. Jag skulle inte tacka nej till ett par, för att de verkar så grymt sköna, men om jag skulle tävla i dem? Nej, aldrig. Jag tycker helt enkelt att de inte är snygga.


Om jag skulle kunna tävla dressyr i en GPA hjälm då? Vilket verkar vara det konstigaste någonsin enligt vissa. Men varför inte egentligen? Då sticker man i alla fall ut lite. Nu kanske jag inte är ett jättefan av just GPA hjälmar men ni fattar. Eller jo, haha jag skulle gärna vilja ha en, men mest för att de verkar grymt härliga ;) Finns väl kanske dock hjälmar som jag tycker är snyggare, men jaja känner att jag tappar tråden lite här, haha.

I alla fall, det jag vill komma till är att jag är så himla trött på alla indelningar och normer inom ridsporten. Detta gäller inte bara utrustning heller (verkligen inte!), utan nästan allt inom ridsporten. Att man måste vara på något sätt och tycka något bara för att man sysslar med en viss gren.

Vill ni veta vad jag tycker då? Jag tycker att man ska skita i sådant och bara ta saker man själv tycker är snyggt. Skaffa en egen stil, göra något eget istället. Nu är det inte ovanligt att man ser samma schabrak 5 gånger på en tävling, bara för att det är så det tydligen "ska vara". Men hur kul är det, egentligen?
Jag förstår inte ens hur man kan vilja ha saker som alla andra redan har. Vad är grejen med det, att vara som alla andra? Vill man inte vara speciell, sticka ut lite?

Sen finns det undantag såklart, saker som man tycker är snygga och som många andra har. Men att köpa något bara för att alla andra har det? Hehe, behöver nog inte ens säga vad jag tycker om det.

Behövde visst skriva av mig lite :) Och detta är bara vad jag tycker! Bara för att jag tycker att något är mindre snyggt behöver ju inte ni tycka så. Kan ta tretorn som exempel igen. Jag tycker inte de är snygga för jag vet att jag absolut inte skulle passa i dem, de är inte min stil. Men på någon annan skulle jag kanske tycka att de är snygga, men inte på mig, så är det bara.

Som sagt, detta är bara vad jag tycker. Ni kanske inte alls tycker såhär?


Tandborste!


Får bli en första "tips från coachen" utan bild eller vad man ska säga, men det ska fixas! Detta är i alla fall det första vi tipsar om:

Vill ni ha fina tänder så.. Haha, nej inte riktigt det vi syftade på nu. Tandborstar kan faktiskt användas till annat än att borsta tänderna med. De kan nämligen användas till smörjning! Hur menar vi nu? Jo, ni vet kanten mellan stövlarna och sulan? Där samlas det ofta en massa smuts. Om man vill ha det rent där är det jättebra att använda en tandborste! Bara att dra den där emellan, ta gärna skokräm/tvål på så får ni se. Hm, ska försöka visa med bild:

Den kanten ni vet?

Bara att dra tandborsten där emellan, tar knappt någon tid alls. Och det är inte bara så att stövlarna blir snyggare, de håller dessutom längre. Det är jättebra att göra så för stövlarnas hållbarhet - vilket vår skomakare (som fixat bådas stövlar) påmint oss om x antal gånger ;)


Skulle inte vara fel med lite mer pengar...

Skulle inte vara fel med lite mer pengar så man kunde köpa en sånhär snygg boxgardin:

Har bestämt precis hur jag vill ha det:
Den ska vara svart med vitt kantband och silverpasspoal, silverbrodyr och stå Ebba Willenhag i en båge med en dressyrhäst under. Snyggt va? Kommer matcha min nya tävlingsoutfit super också! :D

Boxgardinen går att beställa på http://www.exklusiv.se


100de inlägget!!!

WOHO, vårat 100de inlägg!! :O :)

Jag får också be om ursäkt för den usla uppdateringen, har varit i stallet hela dagen typ, men har inte fått gjort något ändå haha ;) Så kan det gå! Manegen var stängd idag p.g.a att det hade rasat massa snö från taket, och eftersom vi har plåttak låter det som jordens undergång där inne ;) Så det fick iaf bli ett lätt och lösgörande pass i paddocken, med lång och låg form. Gick faktiskt riktigt bra!

Imorgon ska jag och Långben åka till Årekärr (där både Elina och min tränare Ruth står) och visa upp oss på deras julshow :) Hoppas vi kommer iväg från stallet bara, med tanke på att det töade idag, och sen fryser på under natten :/ Aja, hoppas hoppas, men går det inte så gör det inte det, tänker inte utsätta oss för någon fara bara för att komma till en visning! Även Elina ska ju visa Pelle då, så får bli uppdatering på kvällen också!

Efter den visningen ska jag tillbaka till stallet igen och ta emot mitt pris, har nämnligen vunnit "Årets Ryttare 2010"! :D

Bild på både Långbens och Pelles mamma, Quinie Arden. Det är hennes avkommor som ska visas imorgon! :)

Tips från coachen?

Haha yes, vi har skapat en ny kategori. Lite på skoj, men vi tänkte komma med lite småtips, kul & bra saker som man kan göra/tänka på med sin häst. Småsaker helt enkelt. Ni förstår nog mer snart, när vi lagt in det första inlägget om det.

"Tips från coachen" heter den, enjoy!



Julpynt!

Idag var det julpyntning av stallet som gällde!
Visst gjorde vi (jag, lina, linnea, klara, ebba) det fint?


Söta aniara som tittar ut på pyntet!


Detta tog en hel del tid, haha och ork! Fast det var det så värt. Nu får man värsta julfeelingen bara av att komma in i stallet, mysigt!
Tillsist blev vi i alla fall klara och då red jag Pelle en sväng i manegen :) Joggade honom mest, vilket gick helt okej. Han kändes pigg & glad, sötisen.

Får ta och be om ursäkt för den usla uppdateringen också. Ska bli bättre imon, lovar! Dock är det ju km i hoppning och julshow för min del (julshow för ebba också), men ska försöka fixa några tidsinställda inlägg.


Usch, fy och blä?

Det funkade inte speciellt bra för mig och Pelle idag :) Haha, det funkade knappt alls faktiskt. Han var rätt fin när jag red fram men på banan.. Vet inte vad som hände? Kändes som vi backade flera månader och vi båda glömt av vad vi jobbat och tränat på. Han var stretig, loj och jag red som en kratta. Och när jag kom ut från banan? Jo, då gick det bra igen såklart! Jaja, så kan det gå, haha. Är inte besviken på att det gick dåligt sig, men det kändes himla trist att det skulle gå så när jag vet att vi kan. Ville ju visa hur fin han blivit, men så gick det inte alls. Fast egentligen spelar det ingen roll, vet ju att vi kan ändå!

Men nu på söndag, då jäklar ska vi ta revansch! Km i hoppning då, haha det är nog tur att vi sysslar med det istället ;) Tagga!

Bjuder på några suddiga manegebilder (försök själva fota i vår manege..!) som Ebba var så snäll och fotade! <3








Och så måste jag såklart säga grattis till alla pristagare!
I ponny blev det:
1a - Malin - Vasir
2a - Veronica - Bostorps Bero
3a - Rebecka - Casentino Arden
Och i häst:
1a - Ruth - Antalaya
2a - Lina - Emil (dock är ju emil ponny, men lina är över 18)

Stort grattis alla duktiga!


hiss!!


En STOOOR hiss till vågiga svansar, särskilt på dressyrtävlingar! Båda vi tävlar alltid med vågiga svansar, det är så galet fint!! :)


Disss


Ni vet Achennosgrimmors "snok", alltså den nedersta remmen? Dissen går till den när den är knäppt uppåt, d.v.s motsatt håll än alla andra knäppen! 

Haha, hoppas ni förstog vad vi menade? ;) Här är iaf en bild på det:
 

Hade inte varit fel med en sådan!


Är jättesugen på att köpa en ny KL tröja. Vet dock inte vad för någon, men ska försöka övertala mamma att åka till Sv. Ridsport någon dag så jag kan kolla runt lite :) Tycker om KL:s tröjor, de är hur snygga som helst + extremt mysiga.




Min transport!

Eftersom jag har lite idétorka just nu får det helt enkelt bli ett inlägg om min transport. Lr aa, min och min, familjens ;)



Vi har en Boj Bravo, som bilden ovan. 

Boj Bravo är kvalitetsvagnen som ständigt utvecklas. Den byggs sedan många år på en platta av salt- och urinbeständig aluminium. På Nya Bravo står plyfa väggarna upphöjda på profiler av aluminium och kommer inte i direkt kontakt med fukt som samlas på golvbeläggningen. Det minimerar fuktangrepp underifrån.

Handtag, beslag och gångjärn är enkla och gedigna -de tål att användas år efter år, även när slasken frusit fast eller sommarsolen gassar. Säkerhetstaket är av glasfiber och har dubbla ventiler med den typiska Boj-knicken som minimerar kallluftsdrag. Interiören är tyst och luftig och har innerbakdörrar som standard.

Hjulaxlar, bromsar och fjädring är av hög kvalitet vilket ger ett litet rullmotstånd. Kombinerat med litet vindmotstånd är Bravo idealisk för både den mindre och den större dragbilen.
(kopierad text från Stallboden.se)

Vi har en Boj med stor och rymliga sadelkammare och garderob, vilket är så sjukt smidigt! Särskilt när man är på tävling med båda hästarna och har så galet mycket saker med oss! Förstår inte hur man kan få plats meed allt utan en sadelkammare/garderob!?


Vi har också innerdörrar istället för bakbommar vilket är väldigt bra för Hank som har krypit under bommen med hans tidigare fodervärd, och blev transporträdd p.g.a det. Men tror att han känner sig tryggare nu igen, för nu är han lättlastad och går rakt in :)

En till sak som är väldigt bra är transportens enormt låga insteg, vilket också är bra för svårlastade hästar! Även en väldigt hög och luftig transport vilket gör att det ser lite mer inbjudande ut!


Transporten ligger också väldigt bra på vägen, vilket jag tycker är viktigt när man tänker på hur många gropiga vägar man kör på till träning/tävling. Och till in träning ska vi inte tala om hur guppigt det är! Tror det är 10 farthinder (sånna gupp ni vet?) dit, haha. Och så tar det bara en kvart dit liksom, så ja, det är MÅÅNGA ;)

Kan verkligen rekomendera denna transporten, den har ju bl.a gjort Hank säker i transporten och kan nu stå och slappna av och sova där!


Duktiga ponnyplutten!

Blev ingen ridning i snön idag :( Det var alldeles för sent - tänkte inte på att det blir mörkt vid fyra - halv fem nu för tiden. Trist!

Men red i manegen istället! Plutten var faktiskt riktigt fin! Först var han lite loj och så, lyssnade inte riktigt. Sen så snubblade han till också, var så ouppmärksam, lillen. Men då blev jag lite taggad och "irriterad" på honom, så då gick det bättre och bättre! Red lite övergångar först, bara för att få honom kvickare och mer engagerad. Fin var han, men försökte komma undan några gånger genom att fatta galopp istället för att trava. Jobbigt tyckte pelle ;) Red även lite delar ur LB:1, vilket gick helt okej. Haha längningarna går som de går (typ inte alls) men vi får se hur det går! Fick i alla fall till en galoppökning :D I höger brukar han länga, falla isär och bryta av till slängtrav innan hörnet. Men nu minsann! Han ökade, samlade sig och bröt av, preis vid hörnet! Bästa Pelle! ♥



Imon ska jag försöka fixa lite nya bilder. Så får ni se lite nyare bilder på min lilla snygging!


Yesterdaaay

Hopptränade igår, vilket gick bra! Hoppade lite roliga linjer och så, grymma övningar verkligen. Pelle kändes lite loj först men på slutet gick det bättre och bättre och fick några riktigt fina språng på slutet! Var mycket träning på linjerna då såklart, och även på hur jag ska hänga med i sprången. Som jag sagt innan har han ju börjat hoppa mer med ryggen och då blir det ju helt andra språng att följa med i :)

Senare ska jag till stallet och rida Pelleplutt! Funderar på att rida i snön om det går? Hoppas att det blir kallare så man slipper styltor. Hade bara tänkt jogga honom idag då han verkat lite trött, men ska kolla hur han verkar idag. Ska bli kul att se hur det går på km imon också, haha vi får se med lille hopphästen.

Nu ska jag lägga mig och slappa och titta på tv! Har ju varit pluggande 24/7 inför TPet (terminsprovet) i matte som vi hade idag, så nu ska jag chilla lite! Och sen åka till älskling då, hihi ♥


Bild från förra året då jag red min hyrponny, danse, i snön. 
Sötaste ponnyn som man inte saknar lite.. ♥


Sjuk :(

Jag har blivit sjuk, har ont i magen och skit så fick åka hem efter första lektionen i skolan idag :/ Pappa sa att det kunde vara nåt med blindtarmen, hoppas jag verkligen inte!! :O Aja, sånt är livet...

Undrar vad man ska göra nu, slå in lite julklappar kanske..? :)


lalalalalalaaa

Tycker ni det är tråkigt med mina inlägg om mina ridpass? Själv tycker jag det är kul att skriva av mig lite, men ja som Ebba sagt innan skriver vi ju för er skull,
så hojta till om ni tycker att det är tråkigt.

I alla fall så tränade jag för Ruth idag, vilket gick helt okej. Det var mycket sitsträning och träning på att få igång Pelle bak, samt en hel del programträning inför fredag (km). Först/i mitten gick det bra, då kändes han jättefin. Men sedan tog vi en paus och efter det kändes han helt död. Antagligen trodde att han redan var klar, lillen :( Så då kändes seg och ovillig, ville inte lyssna alls.Men fick till det lite bättre på slutet i alla fall :) Jaja, vi får helt enkelt ta det på fredag!
Alla har vi bra och dåliga dagar.
Efteråt var han dock huuur mysig som helst, hihi. Han brukar nocka mig och vara allmänt buffig (haha, han är sådan) men idag var han urmysig, bara lite lagom buffig ♥  Det finns faktiskt vissa som klagar på hur Pelle är, att han är så buffig, men jag bryr mig faktiskt inte. Jag vet att han är buffig, men det är inte något jag kommer "göra något åt" bara sådär om ni tror det. Han lär sig med tiden, han har redan nu blivit mycket bättre. Bara man är lugn med honom och inte bryr sig så går det bättre och bättre. Tänker inte precis förstora upp det, om det är det vissa verkar tro? 
Dessutom - hade han inte varit sådan hade han inte varit Pelle.
Så till er som klagar, take it or leave it. (Elina goes serious, haha)




Nu ska jag plugga matte! Vi har terminsprov på torsdag, prov från 8 till 11! Många som är avundsjuka kan jag tänka mig ;)


EN FET DISS!

Kom på en sak till vi bara måste dissa!



Vi förstår verkligen inte grejen med att klippa sin häst svans kort? Det behöver inte ens vara så kort som bilden nedan utan menar det överhuvud taget. Varför klippa av sin hästs svans till hasen? Det är ju fult..? Tycker vi i alla fall! Såklart behöver inte svansen hänga i marken, men den kan ju vara till kotan?
Och till det som är viktigast: vad tror vi hästarna tycker om det? Det hästar mest använder sina svansar till är ju att vifta bort olika insekter. Och om man klipper de korta kan de ju inte göra det, vilket är hemskt! Fy, vi skulle aldrig göra så mot våra hästar.
Alltså är det inte bara en stil/modefråga utan faktiskt hur hästarna upplever det också. Vilket spelar mest roll för oss, såklart.
Svansar ska vara långa och fina, inte korta och fula.  



Usch och fy, en STOR diss till detta!


Skolan är nice. fast nä.

Sitter i skolan och har religion (hehe) så passar på att slänga in en diss nu.



Vi dissar fula priser när man tävlar! För det första vill man faktiskt ha en hyffsat fin rosett. Hur kul är det att få något som är missfärgat och allmänt fult? Enligt oss får gärna rosetter vara "fluffiga" och någolunda stora!
För det andra, är det inte extremt tråkigt när man får sin anmälningsavgift tillbaka istället för ett hederspris? Ett pris kan man ha användning av eller ha kvar som ett minne, men pengar.. Enligt oss är det bara tråkigt!
Sen får hederspriset hellre vara en liten pokal eller nåt, som kostar arrangören hälften av en grimma, men är ju faktiskt roligare att få. Vi har ju redan grimmor i stallet..?

Detta är bara vad vi tycker! Ni kanske tycker tvärtom?


Snö, snö och mera snö!

Idag har varken jag eller mamma varit i stallet. Tror det är första gången sen i somras ingen av oss är där, haha helt sjukt om man tänker efter. Har i alla fall pluggat (och ska plugga meeeer) och städat och fixat. Mamma är bortrest så ja någon måste ju hålla koll, haha ;)
Istället för att jag eller mamma är där så har en jätteduktig tjej, Lina som har Emil, Pelle! Är så himla skönt att kunna ha någon som är så duktig med hästar när man inte kan själv. Så nu undrar jag hur det har gått, haha. Hoppas att min lilla sötnos skött sig!

Just det ja, var även ute och fotade en runda i snön idag. Fick lite panik av att bara vara inne, och var rejält fotosugen så ;) Blev inte superbra bilder, menmen, så är det ibland. Slänger upp några här i alla fall.













Det är verkligen sjukt hur mycket snö det är ute nu. Men måste säga att det är rätt mysigt ändå!


Hissar!


Vi hissar Silikonsnoddar! De är jättebra att knoppa med, mycket lättare att knoppa med än med vanliga snoddar. Det sägs att de inte går att göra sönder, men tro oss, det går faktiskt att göra sönder dem ;) (haha, man måste ju testa?!). Båda vi två använder oss av sådana här och vi tycker verkligen att de helt klart är värda sina pengar!


like it!

Igår visade min kompis för mig vad hon önskar sig i julklapp, och haha, nu står även det på min önskelista!


Skulle inte varit fel att ha sådana här, eller vad säger ni? I hoppning då såklart!



Dåligt besked...

Igår fick jag besked, och det var tyvärr ett dåligt. Kan iaf avslöja att det var ett erbjudande, och hon som gav mig erbjudandet ville inte att jag skulle berätta om det för någon, och det tar jag hänsyn för. Det är inte HELT klart än, så om det trots allt skulle funka får ni veta ;)

Min fina kille!

Har inte hunnit skriva så mycket om hur det gått med min lilla Pelleplutt i helgen, men det har gått bra! :)
Fredags: Då gick han svinbra! Lite stel först, antagligen pga. kylan, men sedan var han jättefin. Jobbade lite lösgörande och bogen in. Nya hjälmen första gången, sååå nice! Love it!
Lördag: Gick sådär. Han kanske hade träningsvärk? Kändes i alla fall lite motsträvig och springig.
Och idag, söndag: Började med att skritta/småjogga ut i skogen med amanda, mys! Och så passade vi på att plocka in några rymlingar till föl på vägen ;) Gick sedan in till manegen och började jobba lite mer med honom. Han var fin, och gick bra! Stundtals var han jättefin verkligen. Red igenom lb:1 för ska rida det på fredag (km!), haha kunde inte låta bli att skratta samtidigt ;) Han är ju så himla söt ponnyn! Så himla go är han, försökte verkligen förstå vad jag ville att han skulle göra! ♥







Snygg kille dedär!

En såhääääär här snygg snögubbe lyckades jag, Ebba & Amanda i stallet tillverka idag:



(Hoppas att det var ok att jag snodde din bild Ebba!)
Men visst är han snygg? Speciellt hans halsband/halsduk som vi gjorde av balsnören, haha. Ibland är man allt bra barnslig ;) Har kommit på att jag är barnslig väldigt ofta, liksom vilken 16åring (wohoooo!) gillar att hoppa i vattenpölar!? Jooo, jag såklart!




Funderar..

Har funderat på om vår nästa tävlingsoutfit ska vara guld & vit eller rosa & vit men nu har jag fått en annan idé! Jag funderar på att ha vitt, rött & svart istället. Såg ett sådant swarovskipannband (vitt/rött/svart) på falsterbo hs, men har letat genom halva google utan att hitta det. Men om jag skulle hitta ett sådant tycker jag att detta schabraket skulle passa asbra till:



..och vita benskydd till det! Jag tror att det hade varit hur snyggt som helst!

Haha, nu får jag allt fundera. Och ni får gärna säga vad NI tycker! För jag har redan nu beslutsångest ;)


Ett halvår!

Idag har vi ägt världens bästa Pelle i ett halvår!










You're my sun when the rain is falling,
you're the moon when the night comes.
You're the air that I am breathing,
you're the one that makes me, makes me believe.

Älskar dig killen! ♥





Imorgon får jag svar!

Imorgon får jag svar på den där bra saken jag berättade om i tidigare inlägg! Ska bli riktigt spännande och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra! :)

Kan också tillägga att Långben gick riktigt bra idag! Klockrena skolor, och arbetade riktigt bra mellan hand och skänkel idag! Så himla fin var han! ♥

Snälla, snälla, snälla, att det blir ett bra besked imorgon!

Ridkläder!

Vad rider ni i till vardags? Tycker ni att det alltid är viktigt att det ser snyggt ut?

Kan ju börja att säga att jag älskar att matcha! Tycker det är grymt snyggt att ha matchande lindor och schabrak när jag rider. Men om jag brukar matcha mig själv lika bra som hästen? Nej ;)

Dels kan det vara för jag gillar en aning speciella färger, som är svåra att matcha till, men inte bara. Jag föredrar helt enkelt sköna kläder. Även om jag ser något som är hur snyggt som helst köper jag det inte om har dålig passform. Om jag ska köpa något så måste det vara skönt.

Nu menar jag inte att jag rider omkring i mjukisbyxor varje dag. För det gör jag nästan aldrig. Men det är mest för att det faktiskt är skönare att rida i ridbyxor. Däremot rider jag var & varannan dag omkring i tjocka mjukiströjor (dock inte när jag tränar för tränare). Snyggt eller inte, det är vad jag trivs bäst i. Förstår inte hur människor orkar rida i så tajta kläder när de ska rida själva? Har man tränare är det en grej, för då ska tränaren kunna se hur man sitter. Men om man rider själv? Då behöver ju ingen se exakt hur man sitter ändå, då kan man väl lika väl ta på sig en mysig tjocktröja? Vissa säger att de tycker att t.ex. tjockiströjor är ivägen och "fladdrar", vilket jag aldrig tänkt på. Vet inte om jag är så koncentrerad när jag rider att jag inte tänker på det? Men jag har verkligen aldrig tänkt på det.

Ska man ha fotografering är det såklart en annan sak. Då förstår jag om man vill se snygg ut, det är ju inte kul att ta bilder om man ändå inte är iordningfixad.


Är grymt sugen på att köpa ett par jeans ridbyxor. Tycker det är jättesnyggt och verkar skönt!



Min onormalt mysiga klasströja, som jag halvt lever i i stallet ;) Dock är det inte jag på bilden, utan min fina kompis linnea!


Men nu vill jag veta! Vad brukar ni rida i?



Julklappar

Idag kommer jag ha så himla mkt att göra, så kommer nog inte hinna blogga förrän ikväll.. Men ställde iaf in detta inlägget på tidsinställt så ni får nåt av mig :) Nu är jag antagligen och handlar julklappar, hoppas jag hittar allt! :) Sen åker jag direkt till stallet efter det.

Hörs ikväll!


Idéer?

Om ni har något speciellt som ni vill läsa om, eller om ni saknar något som ni vill att vi ska skriva om är det bara att skicka en kommentar! :) Vi läser alla kommentarer, och det är bara roligt att få lite ny insperation! :) Vi har ju faktiskkt bloggen för er skull :)

Min kväll :)

Sitter just nu i soffan med min kusin och taggar Idol samt kollar på Flickorna på Klitteholm haha ;)

Har också hänt en RIKTIGT bra sak, men det är inte säkert än, så ni får inte veta vad det är än, utan först om/när det blir klart! ;)

Ha en bra kväll, och jag hoppas att ni ringer och röstar på Olle ikväll! :)


... stopp o galopp!


Du gör min dag ♥


Passade på att testa att göra ett tidsinställt inlägg. Ebba kan nog dessutom förstå det roliga med texten, hehe, internskämt ;) Elina & Ebba humor på hög nivå! (Ebba missa INTE rubriken!) 


Sweet 16!



För bjuda lite på mig själv då det faktiskt är min födelsedag! OCH JAG FÅTT DENNA SNYGGA HJÄLMEN I PRESENT!! :D:D:D SÅÅÅ GÖÖTT, HIHI ÄLSKAR DEN REDAN <3 Asnice att vi hissade den för några dagar sen också, haha! Har även fått lite andra småsaker, kläder & pengar. Wihoo, nu ska jag till stallet och pussa på min lilla ponny! Ha det gött, slänger kanske in något mer inlägg ikväll, vi får seee!



Diss


Idag dissar vi speaker som inte kan uttala namn. Jag (Ebba) var själv på ungponnychampionatet 2010 och speakern där hade ingen aning om några avelshingstar överhuvudtaget!Stammade fram Verona's Bo-Gi, kallade Casio för Casino osv. Det är ju särskilt viktigt att de kan uttala hästnamnen på en tävling som ska främja aveln...

Sen har ju båda våra hästar lite krångliga namn, men Långben har iaf kallats det mesta ;) Men sådär himla svårt kan det väl inte vara att uttala Carducci Arden och Paulo Cuelho Arden?

Även Willenhag verkar vara svårt att uttala för vissa? ;)

Har ni och era hästar blivit kallade för konstiga saker?

Dagen ridpass

Långben var så himla söt idag :D Jag red ut, och han var jättegullig. När han är glad går hann alltid och typ suckar/början till frustning/grymtar. Haha, låter så sjukt roligt ;) Så gick han iaf hela tiden idag typ, han var jätteglad :) haha så gör han på prisutdelningar också, men annars aldrig ;) Han var iaf jättemysig ute i skogen, kunde ändå hålla sig i skinnet fastän han var dunderpigg!

Underbara lilla Långben

fick bli en bild i repris, har inga bilder på denna datorn :(

Specialidrott

Fick en idé att skriva ett inlägg idag när jag var i skolan och fick den här mössan av skolan!



Mössan är för oss elever i 1:an som har specialidrott.
Specialidrott är en kurs på gymnasiet som man kan läsa och som jag tycker är extremt bra. Om man tränar och tävlar, ja satsar helt enkelt, på någon idrott kan man gå den. Både jag och ebba läser specialidrott för vår ridning! Vi har ju inte läst så länge, bara denna terminen, men vi tycker att det är sjukt bra. Vi har möten kanske 1gång/månad där vi går igenom olika saker, som mål, att tänka rätt och liknande, saker som i alla fall jag tycker är riktigt intressanta! Under tiden vi går kursen ringer skolan till våra tränare och kollar hur det går och sedan sätter de ett betyg tillsammans om jag förstått det rätt? Vi ska under denna tid även skriva träningsdagbok (vilket egentligen alla borde göra, det är jättesmart) över hur det går och vad vi gör. För oss är det nästan som en "gratiskurs", bara genom att gå på möten någon gång i månaden, träna som vanligt och skriva träningsdagbok får vi extra poäng som är bra att ha!

 Alltså är det en jättebra kurs som jag tycker att många borde gå!



Träningen igår!

Träningen igår var hur kul som helst! Vi hoppade en riktigt rolig men rätt trixig bana som såg ut såhär:



Som ni ser var det inga långa avstånd mellan hindrena utan rätt knepigt och hindren kom med en gång. Pelle var en aning.. knäpp först ;) Vi började med att hoppa fram på 2an och 1an (fast 1an i vänster varv). Då busade och drog iväg efter hindrena flera gånger! Sedan skulle han även låtsas vara rädd för Tord och smita förbi hindret? Haha, vinterkylan som spökar minsann! Men han lugnade ner sig mer och mer och det gick bättre och bättre. Tränade mycket på rytmen, att han inte ska dra iväg innan eller efter (!) och att han inte ska välta in utan forma sig för skänkeln. Jag började även sitta ner lite mer, inte vara i ett så överdrivet "positivt läge" innan hindrena. Då blev det sååå mycket lättare att komma åt honom och placera honom rätt samt få en bättre rytm! Gick grymt bra mot slutet verkligen!

Min fina, busiga ponnyplutt
! ♥




hissar!



Vi hissar kitas scheman! För er som inte vet så är kitas gymnasiet som vi går på. Kitas är rätt känt för att ha korta dagar, vi har knappt några raster alls. Vi har oftast en 20min rast och resten är 5 min. Vi börjar runt 8 varje dag och slutar runt ett varje dag, 13.20 är faktiskt våran senaste dag. Detta upplägg är hur bra som helst om man har häst! Förstår inte riktigt hur man hinner annars? Båda vi två har tider att passa om vi vill hinna rida inomhus, p.ga. att det finns ridskolor på stallen vi står på som behöver manegen. Inte en chans att vi hade hunnit rida utan detta schemat! Utan detta schemat fått rida runt 20-21, varje kväll vilket inte varit jättekul. Så vi tycker verkligen att vårat schema är asnice! Såklart får vi rätt mycket att göra hemma, men det är det så värt.



Detta är vårat schema nu! Väldigt snyggt bild, haha noot. Målade över torsdagens sista lektion då vi inte har den, lite komplicerat men några som har morgonträning måndagar har den lektionen.

Så ser det ut, och vi tycker att det är grymt! :)


Vintervila?

Våra hästar har alltid fått vila på sommaren, alltså när de går på bete, men denna sommaren blir det nog annorlunda pga tävlingar och sånt, så är det någon som har erfarenhet av vintervila? För han måste ju liksom vila nån gång under året ;) Skriv gärna om allt ni vet! :) Är det bra/dåligt? Han kommer säkert få stå någon vecka på sommaren också! :)

Kan också berätta att jag hoppade några skutt med Långben igår! Även om han inte är ngn talang precis tyckte han ändå det var roligt! :) Men det är bara på låga höjder han tycker det är kul ;)

Har tyvärr inga bilder på denna datorn, så får bli ett bildlöst inlägg ;)


RSS 2.0