Nya bloggen!

Tjo, nu har jag fixat en ny blogg. Dock är den inte snygg eller klar överhuvud taget, men det ska fixas.
Här är den i alla fall: EPCA.blogg.se!


NERLÄGGNING.

Jao, här kommer det som Elina syftade på i sitt senaste inläg. Vi kommer nämligen att lägga ner bloggen. Det finns olika anledningar till detta - bl.a. tiden som hela tiden är ett stort problem då den aldrig räcker till. Det funkar liksom inte att ha det som vi har det nu, även om det har varit sjukt kul.

Elina kommer skaffa en ny, egen blogg snart. Vi får länka till den när hon skaffat den. Just nu är det ju lite problem med att komma på namn haha. Måste även tillägga att vi inte är ovänner eller något! Detta är ett beslut som vi har tagit tillsammans och inget annat.

Tack så mycket alla ni goa läsare som läst & följt vår blogg under denna tid, ni är underbara!!♥

Två mongobarn på en bild (två flugor i en smäll!), hihi ♥

Peaace out bästa läsare!


Det var ett tag sedan..

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er. Själv så mår jag faktiskt riktigt bra! Ebba & jag har snackat lite och kommer berätta en sak snart, men det får ni veta då och inte nu.





Vårtecken!

Idag jag tog mig ut i skogen utan att behöva lufsa fram i knädjup snö! Vilken känsla, och vilken gegga... Vad är bäst egentligen, snö eller lera?

Är inte riktigt kompis med dessa "mellanårstider" då de ser så tråkigt ut överallt, men hur ska det annars kunna bli vår om inte vintern får en chans att försvinna.. Så idag blev det en uteritt med tre små pälsbollar! De verkade verkligen uppskatta det och var glada och framåt hela rundan. Speciellt den minsta lilla ponnyn som hellre trippar fram i trav än länger på skrittstegen :) Allt är som vanligt med andra ord.
Emil får en vilodag idag, och nu ber vi till den där mannen där uppe bland molnen att provryttarna blir friska snart så de kan komma och provrida min lilla ängel.... Jag börjar få lite början till panik av att den saken inte är löst än med 14 dagar kvar i landet. Känner ni tidsbristen ni också kanske?

Nej, nu ska jag vila lite och ladda om inför mina hopplektioner ikväll!


/Lina

Jag vet vad ni tycker...

...och jag kan inte annat än att hålla med, jag suger verkligen på att blogga! Men att ha två hästar tar faktiskt tid, och det förstår ni säkert också. Sen priorieterar jag ju även skolan före bloggen, så det blir lite som det blir... Men jag ska gottgöra er med två filmer från tävlingen ikväll tänkte jag!

Gomorgon och hejdå!

Nu drar jag till stallet och ska rida dom små sötnosarna! Är väl borta ganska länge, men ni får ett inlägg när jag kommer hem!

Bjuder på ett fredagsskratt

Egentligen inget hästrelaterat, men lite roligt kan jag lova!

Jag kom precis att tänka på en sak som vi diskuterade under mockningen i stallet idag. Förbered er på en chock!
Vi pratade om uttrycket "Det var det värsta", och att man kan säga så utan att egentligen mena det. Ganska logiskt kan man tycka, MEN, några minuter senare så kommer kommentaren i allas hjärnor, och till viss del ur allas munnar, samtidigt: DET VAR DET VÄRSTA!

Haha, och anledningen är följande:

Vi gled in på ämnet USA, eftersom jag snart ska dit, och pratade om att det är så vanligt att stämma folk där. Att man i princip kan stämma vem som helst, för vad som helst, när som helst, på vilka grunder som helst. I princip.
Visste ni då, att en man har blivit stämd på grund av att hans fru hade suttit på toaletten i 6 år? Tydligen (även om det låter heeelt tokigt och säkert inte är helt sant) så var det hennes val att sitta där, och mannen hade försökt få henne därifrån länge, länge. Haha, ärligt talat.
Kan man verkligen sitta på en toalettstol i 6 år..?
Kan även nämna att den stackars damen till slut fick hjälp med att ta sig därifrån - hon behövde bändas loss, och hela toalettsitsen fick följa med till sjukhuset!
Hur sjuk är inte världen?! ;D

Ha en trevlig fredagskväll!
/ Lina

Lite censur!

Jaa, lite censur får det nog bli framöver - för hästägarnas skull! Inte för att jag har många dåliga kommentarer på lager (när hästarna är så fina som dom är) men all publicitet behöver inte vara bra i alla lägen :)

Kan ju skriva loss om min egna ponny och kalla alla övriga hingst, valack eller sto. Blir en liten gissningslek av det hela, för det ordet är det enda ni får som beskrivning framöver! Busigt va?

Idag kan jag i alla fall snabbt klämma in att lille Emil kändes kalasfin! Han var sådär taggad och glad hela passet, men ändå inte stark eller springig som han ibland kan bli när galopparbetet blir för jobbigt. Inte för att han drar iväg direkt, det är inte hans stil i dressyren, utan snarare att han ignorerar förhållningar/samlingar och hellre håller arbetsgalopp eller ökar ;) Men idag var han som sagt super! Min bästa!

På dressyrtävling 2009!

Veckoplanering

Här kommer resten av denna veckans planering:

Fredag
Långben: Uteritt
Citizen: Vila
Lördag
Långben: Dressyr i manegen. Mycket lösgörande rörelser, skänkelvikningar och skolor
Citizen: Dressyr i manegen. Lydnad.
Söndag
Långben: Dressyr i manegen. Bara tänka på att få upp ryggen och att han ska gå mellan hand och skänkel.
Citizen: Uteritt om det inte är för halt. Annars fortsätta på lydnad om det behövs, annnars träna övergångar och galoppfattningar.

Gårdagens ridning!

Tur att Lina gästbloggar lite! Annars skulle väl bloggen i pricip varit död haha ;) Nä, men Citizen gick riktigt bra igår! Tränade mycket övergångar mellan skritt och trav, och trav och skritt. Gick faktiskt riktigt bra! Han har en tendens att gå emot väldigt mycket i trav->skritt-övergångarna, men det gjorde han inte alls mycket igår! Vi har lärt känna varandra lite bättre nu också, och det märks på oss båda! Kan kanske fixa en film till helgen? :)

Långben kändes helt okej igår, inga perfekta enkla byten.Fattningarna börjar sitta oftare och oftare nu, men det är samlingen i högergaloppen som förstör lite, han orkar inte samla sig så mycket som är nödvändigt, och då blir det inte så bra som jag vill ha dom... Men väster brukar iaf gå bra! :) Han har iaf fått bra mycket bättre diagonala slutor, och det är ju bra! Våran första tävlings-P1a (har ridit det på programridning), och det skullr ju vara kul om det mesta satt okej iaf ;)

Citizen får stå för dagens bild


Dagens ridpass på Cartier

Curtelurt-spurt stod på schemat idag, och den herren behöver röra på sig kan man säga - han och hans ben... Det börjar faktiskt bli bättre, både balansen och stabiliteten, men om man säger att människor har tummen mitt i handen har väl Curtan hoven upp och ner?! Haha, näe, han är en riktigt stilig pojk!

Cartier RP 164
Hingst f. 2005, e: Deinhard B, u: Carina ue: Brillant
Foto: Stall Phem, www.stallphem.se

Curtan är en väldigt mysig ponny måste jag säga. Han hör nog till en av mina favoriter, men det bör tilläggas att jag har tendenser till att ha väldigt många udda favoriter... ;) 
"Problemet" med honom är att han får små ryck emellanåt helt utan anledning och utan förvarning. Trots detta måste jag faktiskt säga att det går framåt. Ju mer han får röra på sig desto bätte går han, och har han gått flera dagar i rad är han faktiskt ganska lugn och fin redan när man sitter upp! 
Man kan även tillägga att Curtan är en sådan häst som man antingen älskar eller hatar. Han är söt som socker, fin exteriört och väldigt mysig att pyssla med, men han behöver lite mer tid för att växa till sig på ridfronten.

Idag var en såndär köra-slut-på-Curtan-dag, något som han behöver titt som tätt för att få koll på sig själv. Genom hela passet var den röda tråden framåttänk då han hela tiden skulle rätta sig framåt om han spände till, busade, kurade ihop sig eller vad han nu kunde göra. Och det är inte bara för att han ibland har dålig bjudning, utan för att han själv ska få chansen att hitta sin egna balans i både trav och galopparbetet - utan att kura ihop sig, flänga runt eller gå ner i ett alltför bekvämt tempo. Lättare sagt än gjort, men han kändes fin!

I travarbetet blir det mycket tendenser till öppnor, slutor eller andra "småsaker" så att han alltid får någon uppgift och något att tänka på. (så att han helt enkelt inte hinner tänka tanken på att rycka/knasa sig) Galopparbetet sedan bestod mest av raka spår och tempoväxlingar, tempoväxlingar, tempoväxlingar. Allt för att han ska bli mer uppmärksam, behålla balansen och kvickheten och samtidigt bli lite trött! Det behöver han och hans söta lilla hjärna :)
Men visst är han fin? Halvbror till Citizen för övrigt!


/Lina
Söt-Curtan!

Gästbloggning!

Ja hej och hå, här ska det gästbloggas!

Medan Elina andas ut lite och kommer på bättre bloggtankar kommer jag smita in lite titt som tätt och skriva någon rad eller två.
Men vem är då jag kan man undra?

Det har funnits lite bilder här på bloggen på en underbart söt liten c-ponny som Elina (som är en riktig ängel och lifesaver i alla lägen!) har tagit hand om en del, nämligen lilla Emil! Denna lilla knasponny är min fina ögonsten :)
Jag står uppstallad med honom i samma stall som Elina har Pelle; alltså på Årekärrs RK, hos Stall Phem. Jag har stått där i fyra år nu tror jag bestämt, och red även där som nybörjare. Det är lite coolt faktiskt att många av hästarna som jag började rida på DÅ fortfarande finns kvar idag och är lika pigga och glada som förr! Är det följden av bra hästhantering, eller råkar hästarna bara vara otroligt friska och sunda individer?
Jag är även ridlärare på ÅRK, och det är mina små elever som Elina rycker in och tar hand om ibland - snäll som hon är :) 

Utöver min uppstallning där så jobbar jag även hos Stall Phem på vardagarna, alltså hos Tord, Ruth och Alexandra Börjesson, som både Elina och Ebba tränar för! Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har för titel egentligen, men det är något mellanting av hästskötare och beridare i princip.
En vanlig vardag är målet att rida i alla fall två hästar när det mesta blivit klart i stallet, och det är ungefär så mycket jag hinner med innan jag slutar för dagen. Kan för övrigt nämna att Citizen Sötizen Arden var en av mina små favoriter, så det ska bli jättekul att följa hans framgångar med Ebba! :)
Men i alla fall, det är väl lite det som jag tänkte blogga om helt enkelt! Presentera hästarna jag rider på dagarna, och bara skriva ner lite hästiga tankar som flyger runt i mitt huvud - och det är en hel del kan jag lova. Mer info om mig och hästarna kommer med tiden!

Så förvänta er lite gästbloggningar av mig framöver! :)

/ Lina

Finaste Emil Hamilton!

Jag har de gulligaste ponnysarna!

Måste bara berätta världens gulligaste sak! Igår när jag hade ridit ut på Långben och kom in i stallet igen noppade han som vanligt åt sig lite hö från en hängande höpåse när vi gick genom stallgången. Citizen stog i stallgången för att Louise, min skötare höll på att mocka åt honom. Jag lät dom hälsa lite på varandra och då börjar Citizen äta ur Långbens mun, och Långben tyckte att det ver helt okej och gjorde inte någonting! Så himla gulliga! ♥


Good luck till mig...

...som ska försöka driva bloggen själv ett tag framöver... Vi vet ju hur det slutade förra gången, men men ;) Lisa fick iaf rida Långben idag! Och det är verkligen inte för att jag inte hinner med två hästar, för det gör jag! Men hon ville så gärna och när jag ändå har två kan jag ju dela med mig lite ibland ;) Det hade iaf gått väldigt bra! :)

Citizen ska få ännu ett dressyrpass i manegen i kväll. Han gick riktigt bra igår, hoppas att vi kan jobba vidare ifrån det idag komma ännu ett steg längre! :)

Världens finaste ponny

Hej & hejdå

Ni kan ju bara gissa hur det gick igår..? Det gick riktigt dåligt = jag äger numera en häst.

Tar en paus härifrån ett tag. Det är alldeles för mycket nu och så har jag tappat motivationen för nästan allt. Hoppas att ni har det bättre å hej på ett tag.
Kanske ev. fixar en frågestund så länge, får se om jag pallar.

Världens finaste älskling ♥


Tävlingen!

Här kommer äntligen ett inlägg om söndagens tävling!

Den hölls som sagt på Kungsbacka RK, jätteskönt, tog inte ens en halvtimma att åka dit! :) I första klassen, LB1, gick han helt galet bra verkligen! Känslan var helt underbar, och knappt några missar. Ett par småmissar blev det så klart, men det blir det ju nästan alltid. Bröt av i mellangaloppen på snett igenom när jag skulle samla upp och sakta av vid hörnet, och han missuppfattade och samlade inte upp sig utan bröt av direkt, och blev ju även ett tidigt avbrott då. Men annars är jag riktigt nöjd med både min och Långbens insats! Jag red faktiskt aktivt, koncentrerat och bra! Och Långben var på topp, bra bakbensengagemang och bar sig själv riktigt bra! Slutade på en vinst på 68%, och eftersom jag var riktigt nöjd innan jag ens hade sett resultatet kunde jag unna mig en vinst, som jag annars har svårt att göra. Tycker alltid att det är någon annan som har ridit bättre...

Bild från framridningen

I LA1an var han lite tröttare, och det blev även en kvart försenat vilket gjorde att jag red fram i 45 min, och det blir för långt för lilla Långben. När vi kom in på banan kändes han förvånande nog ändå ganska bra! Inte allt för trött faktiskt, vilket tyder på att han har satt mer muskler över vintern, och det verkar ju inte helt fel! ;) Iaf så var han ändå lite för trött för att få till den där riktigt bra galoppen, han försökte verkligen, men blev lite för studsig och gjorde sig kort i halsen för att få det lite enklare. Det drog ju ner lite, men han var så himla duktig som gjorde sitt yttersta för att orka iaf ♥ Ledde LAn ändra fram till näst sista ryttaren som gick om, men sånt händer, skulle nog ändå inte kunna unna mig den vinsten för att allt inte satt helt 100.. ;) Slutade med en andraplats på 66%, det är jag nöjd med på en LA1 :)

Min snygga älskade tävlingsponny ♥







Världens bästa ♥


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag




Hissar!


Såg precis Eskadrons senaste kollektioner, på calevo.com och så sjukt snygga är dem! Själv älskar jag i princip alla Eskadrons saker, tycker de både har bra kvalité & är snygga. Här får ni se två bilder bild också:


Bilderna är från Calevo.com.

Bara jag som blir shoppingsugen av dessa bilder..?


Oroa dig inte för morgondagen, i övermorgon är den över






Snart iväg igen...

Jag vet att jag suger på att blogga, men lite svårt att hinna med ibland. Och jag prioriterar såklart hästarna och skolan framför bloggen! Därför får inlägget om tävlingen komma lite senare, men ni vet ju iaf hur det gick! :)

Nu ska jag snart iväg och rida Citizen, hoppas att busponnyn inte är allt för pigg!
Ha en bra kväll!

Hööksoutfit


Slängde ihop en outfit med saker från Hööks. Lite utav ett budgettalternativ typ :) Alla saker är dock inte billiga, men som helhet tror jag att det inte blev särskilt dyrt!



Specialidrott!

Slutar egentligen 13.20 på måndagar, men idag är det specialidrott som gäller. Har ju specialidrott för min ridning - så himla värt! Får i princip gratispoäng genom att skriva träningsdagbok (vilket jag ändå gör) och vara på möten kanske 3 gånger/termin. Så gött! Idag är det det som gäller och sedan hem och chilla (..plugga).

Mamma har Pelle idag och jag ska inte dit alls, tråkigt! Deppigt nog blir det nog ingen ridning imon heller, för vi ska ju ut på en liten resa då..
__________________________________________________________

Someone once told me that you have to choose
What you win or lose
You can’t have everything.

You are my everything. ♥



Att vända dåliga saker till något bra

I höstas(?) när jag & ebba var med på ett dressyrläger hade vi lite mentalträning, och om hur man ska se och vända även dåliga saker till något bra.

När man ska tävla kan man antagligen göra två saker om det händer något som man inte blir glad över. Antingen kan man bli sur, reta och haka upp sig på det, eller så hittar man något bra med det.

Ett exempel är om det regnar. Istället för att bli sur och tänka på hur jobbigt det är kan man tänka på något bra med det. Som att man har regnkläder kanske, eller att tävlingen är inomhus och inte utomhus.

Ett annat exempel är om underlaget är dåligt. Då kan man helt enkelt istället för att tänka på hur dåligt det är tänka på att faktiskt alla rider på det och har samma förutsättningar. Eller så man man bara bli glad för att man har bättre underlag hemma eller liknande.

Man kan hitta något bra med nästan allt. Om man struntar i att bli sur blir man gladare = hästen blir också det! Är man glad och inte sur är det också ganska självklart att man presterar bättre!
Så ja, ett ganska simpelt tips, men det kanske hjälper i längden? :)



Nog för att detta är en hästblogg...

Detta är ju igentligen en hästblogg, men ni kanske ändå vill skratta lite på en måndag, som alltid är lika seg...


Helt klart den roligaste kortfilmen!

Äntligen!

Detta var precis vad jag behövde!

Det känns verkligen som att alla runt omkring mig har varit ute och tävlat en hel del redan nu. Och ja, jag har varit riktigt avundsjuk. Bara jag tänker på tävling blir jag hur taggad som helst och jag är verkligen galet peppad för att åka ut och tävla nu i vår.

Klara nämde nu att Bulycke har programridning 3/4, för både häst & ponny. Hur skönt som helst att inte behöva tänka på om Pelle blir häst eller ponny, och ändå få något att se fram emot. Dressyr är faktiskt kul det med, även om det inte är riktigt samma sak som att tävla hoppning. Får kolla så att det inte krockar med något annat, men det vore verkligen kul att åka dit! Programridning känns lite lagom också haha, inte riktigt samma krav som på en vanlig lokal.

Dessutom vore det såklart extra kul om Klara också åkte dit, två hoppponnysar som ska gå på dressyrbanan!
Hur ska detta sluta egentligen? ;)

Jag & Pelle på km i dressyr! Fast ska jag vara ärlig så verkade Pelle mest undra vart hindren tagit vägen, haha.


Gårdagens tävling!

Kollade ni resultaten som Elina länkade igår? Jag var verkligen jättenöjd över både min och Långbens prestation igår. Jag red aktivt hela programmet, och Långben var helt underbar! :) Blev en vinst i LBn på nästan 68% och en andraplats i LAn på 66%. Ni får ett roligare inlägg med bilder och filmer senare!


Om ni undrar hur det gått för Ebba..

Klicka HÄR för att se resultaten från hennes tävling idag!

Vad tror ni, är Ebba är nöjd, eller inte? Haha, kolla på länken!


Longering & ridning

Började med att longera Pelle idag, som var riktigt duktig! Lite bus & bock var det, men han lyssnade finfint mot slutet. Bästa plutten ♥

Efter det red jag Emil, vilket gick helt okej. Trodde löshoppningen började 16.45 men den började 16.15. Så det blev ett kort, ganska stressat pass. Han var ju duktig, men min prestation kan diskuteras ;) Han kändes fin i alla fall! 
´
Jag & snygg-emil!


Ghs bilder, del 2
















Jag & kameran kom inte överens alls, men här får ni lite bilder i alla fall!


Dagens planer

Pelle ska få vila idag, eller funderar på om jag ska longera eller promenera med honom. Så får han röra på sig ändå. Själv tycker jag att det är ganska viktigt att hästen får vila sin rygg ibland, men jag tycker inte att det är fel att de rör på sig ändå. Fast har inte någon bra inspänning till longering, vilket är lite synd. Det får jag försöka hitta! Aja, får se hur det blir, longering eller promenering!

Sedan så ska jag ha Emil också, och dressyra lite med honom. Var ett tag sedan sist, så ska bli kul att ha honom igen!

Sötaste Emilsson!


I'm just borrowing your wings to fly


Haha, vad ska man säga? Inte några stilrundor precis, hehe.
Men kolla bara hur kul han tycker att det är :') Min ängel. ♥



Sorry...

Förlåt, men orkar inte med nån vettig uppdatering nu.. Kan iaf säga att Långben gick sådär ifag, bråkade en del med honom. Men om man ska se det positivt släppte ju ALLT efter förra gången vi bråkade ;)

Citizen var otroligt lugn i sin nya box! Och Lisa har kommit på ett smeknamn till honom, Sötisen haha ;) Ganska fyndigt.

Nä, nu jäklar ska jag plugga program tills jag stupar, ska inte rida fel imon!!!

Nolla x 2

Tjo på er! Här kommer lite info om hur det gick på CR:en idag.

Fick väldigt lite framridning tyvärr, och Pelle kändes riktigt spänd och ville inte alls lugna ner sig och slappna av. Vi hoppade fram några gånger och Pelle kändes stum i munnen och busig, drog iväg och så. Aja, sedan var det dags för att hoppa fram då! Samma här, han drog efter hindren hehe. Knas. Och till rundorna då:

90cm: Kan inte låta bli att skratta lite åt den rundan. Den kändes som den värsta i mitt liv! Har sett den på film efter och så hemsk var den ändå inte men det kändes verkligen inte bra! Han kändes stum och då fastnade jag i hans mun och blev stel. Riktigt dåligt red jag helt enkelt. Pelle var allmänt pigg och busig men runt kom vi ändå, antagligen för han är så grym. En nolla blev det!

100cm:
Lite bättre kändes det, men inte mycket. Jag fastnade fortfarande i hans mun och var stel så kunde liksom inte hitta många avstånd alls. En till dålig insats av mig. Trots detta kom vi faktiskt runt, och fick vår första nolla i 100m! Det är tur att jag världens bästa ponny som räddar mig när jag är så dålig..

Målet att vara nöjd klarade jag väl inte riktigt av, men är väldigt nöjd med min bästa Pelle som hoppade fint som alltid! ♥


Ska klippa ihop filmerna nu, så får ni se imorgon!



Nu kör vi!

Någon gång runt denna tiden hoppar jag & min finaste plutt CR!
Syfte: Träna på att hoppa bana.
Mål: Få bra känsla & göra mitt bästa. Vara nöjd med mig själv efteråt.
Å denna låt passar faktiskt till Pelle, för han är verkligen helt perfekt i mina ögon ♥



Dagens att-göralista!

Idag ska jag hinna med allt detta:

  • Åka till Sv. Ridsport för att hämta ut pengarna dom sålde våran sadel för, + köpa vattenhink och lite sånt till Citizen.
  • Hämta Citizen! :D
  • Rida igenom Långben inför tävlingen
  • Putsa sadel, träns och stövlar!
  • Passa in mitt nya tävlingsträns
  • Knoppa båda hästarna
  • Tvätta svansen om det inte är för kallt.
  • Mysa och greja med Citizen ♥

Lycka till till mig! Får se om det kommer gå att hinna allt haha ;)
Som ni kanske förstår kommer min uppdatering inte vara den bästa under dagen, men det kommer säkert en uppdatering under kvällen iaf! :)

Tagga tävling med finaste ponnyn! ♥


You don't know what you got until you're missing it a lot

Orkar/vill inte skriva om vad detta gäller, men måste bara berätta.

Igår så kändes det seriöst som att jag stod nere i en oändligt djup avgrund och inte kunde komma upp. Tänk er att stå nere i en grop med jättehöga cementväggar, väggar som är omöjliga att klättra upp för. Exakt så kände jag. Det enda jag kunde göra var att sätta mig ner och ge upp, för det var ändå ingen idé. Jag hade nått botten och det fanns ingen väg upp. Det var omöjligt.

Nu har jag kommit fram till att det inte var så ändå. Men jag har verkligen aldrig blivit så uppgiven i hela mitt liv innan. Och det var bland det värsta som jag varit med om. Men samtidigt så fick jag upp ögonen för var jag verkligen vill.

Haha, nu fattar ni inget va? Ni får snart veta ändå, inom snar framtid.
Dock är det värsta att jag bara kan hoppas. Jag kan inte påverka detta alls.
Och jag vill verkligen inte falla ner i avgrunden igen..





LOVE IT!


NU ÄR DET MITT!
(det var sjukt fint på Pelle också! ♥)

Annars blev det inga mer inköp på Sv. ridsport. JW skydden fanns inte i rätt storlek men de ska ringa när de får in i alla fall. Gotti.


Min tävlingsoutfit


Bara benskydden som fattas nu!
Fast har tyvärr inte den kavajen heller, har en annan.


Mot Kungsbacka!

Nu drar jag & mamma till Sv. Ridsport och efter det vidare till stallet! Det kommer inlägg om vad jag hittat (om jag nu hittar något) i affären, och även om hur det gått med Pelle senare ikväll. Vi hörs alltså!



Väldigt irriterande



Jag tycker att det är sjukt störande när rubriken kommer i kanten och reklamen bara lägger sig över så. Någon vet vad man kan göra för att det inte ska bli så? Och är det bara för mig det ser ut så, eller ser det ut så för er också ibland?


Det där med filmer..

Länge sedan jag la upp en film nu? Här kommer en i alla fall!
"Riding turns I wish.. Into I can"


Bara en dag kvar!

Nu åker jag snart till skolan, och efter skolan åker jag direkt till stallet och förbereder Citizens blivande box. Han kommer ju imon! :D

Sötisen :)

Vi provade ju 2 sadlar på honom igår också, och jag tyckte faktiskt att en av dom satt bra! Skulle vara så himla skönt att slippa köpa en ny sadel till honom. Dom vi provade var Hanks gamla och Långbens nuvarande. Den som sattt helt klart bäst var Hanks.


Mer än nöjd

Jag är verkligen jättenöjd med lille Valentino idag! Först var han något på tårna, men inte i närheten av hur han var när jag satt på honom första gången i höstas. Försökte bara sitta och vänta ut honom och vara konsekvent med min hand. Hur mycket han än skulle trippa eller kasta med huvudet så behöll jag bara stödet med munnen tills han började vila på steget och lyssna på mig. På slutet var han jätteduktig och gick i låg och fin form med avslappnade steg och bra takt. Tror det var jättebra för hans huvud också, det kändes så i alla fall. Han slappnade liksom av helt enkelt och var lugn och fin vilket han inte alltid är haha. Men idag var han riktigt fin, sötnosen!
Får försöka fixa en bild på honom snart, han är verkligen söt den lilla busen.

Bjuder på en bild på finaste Pelle!


Min tävlingsoutfit!

Här kommer min tävlingsoutfit, Långbens kommer i ett senare inlägg!

Kavaj: Pikeur Diana
Tävlingsskjorta: Pikeur
Stövlar: Cavallo Junior
Plastrong: Equi Design
Ridbyxor: CRW
Handskar: CRW
Hjälm: Blingad JW

Ni kan ju få en bild sen efter Kungsbacka också, så får ni se allt på :)


Dagens ridpass!

Då blir det äntligen ett inlägg från mig! Har varit dåligt med det på sistone, och det värsta är att jag inte ens har en bra ursäkt... Har bara varit lite trött på att blogga efter vecka 7, då jag skötte den helt själv!

Idag blev det iaf en liten ändring i mitt träningsschema, vi skulle ju igentligen ridit dressyr i skogen, men beslutade mig istället för att rida dressyr i manegen för att det var för halt i skogen för att man skulle få ut något av det. Långben var iaf jätteduktig idag! Verkligen fin i högergaloppen, och fick också till några enkla byten! Skolorna var även dom bättre och ja, det mesta satt faktiskt! :D

Nu ska jag snart åka och hälsa lite på Citizen, ska prova två sadlar och gosa lite :) Vi hämtar ju honom i övermorgon! :D

Ni får en lite roligare uppdatering när jag kommer hem igen!

Tjolahopp

Ska till stallet idag, men inte för att rida Pelle. Ska nämligen rida, eller närmare bestämt skritta, en 5 årig ponny som heter Valentino idag. Raka spår ska det bli, så mycket som det går. Han har en liten ovana att vara en aning busig nämligen, så vi får se hur det går. Nu har han varit skadad dessutom, och är precis i igångsättningen. Det ska bli spännande, minst sagt. Hade honom någon gång i höstas också och då hade vi verkligen lite olika åsikter hehe. Men när man får till det är han riktigt go verkligen, hur mysig som helst.

Tror ändå att det är bra för mig att sitta på en annan häst. Jag tycker att det är väldigt nyttigt att rida andra hästar än sin egen och tackar oftast (om jag inte har något annat alltså) inte nej om någon frågar. Sen så är det ju kul att man får det förtroendet av de som äger hästen såklart!

Mamma ska ha Pelle idag, och det är dressyr som gäller för dem! Så vi sticker upp efter ridskolan och rider. Ska bli kul, fast en aning kallt skulle jag tro? Hör av mig senare med hur det gått!

På bilden är det Pelles & Långbens halvbror, Proximo (?) Arden.


Tävlingssugen!

Städade och fixade massor igår och då fixade jag även med mina tävlingsgrejer. Blev så himla tävlingssugen! På tisdag ska vi ju mäta Pelle, och jag är sjukt nervös. Sedan är det skönt nog fritt fram att anmäla sig till tävlingar vilket jag verkligen längtar efter. Vill komma ut och tävla nu, och visa hur fin Pelle blivit! Vill visa hur mycket vi båda två har utvecklats. Fy vad jag längtar, det ska verkligen bli hur kul som helst att komma ut nu i vår igen!
Här är även en bild på den tävlingsutrustning som är ny för säsongen:

+ min JW hjälm!
Vill ju även ha ett par benskydd också och vi får se om de kanske inhandlas redan nu i helgen? Hoppas!



Vad jag sysslade med igår..

För att tänka på något annat igår så..

.. Blingade jag min nrlapp! Supersnygg blev den, dock är väl inte bilderna särskilt smickrande hehe. Men blev jättenöjd verkligen, tycker att det blev fint faktiskt! Använde gröna & silvriga stenar om någon undrar.


Jag & min prestationsångest..

Hopptränade idag med plutten, och jag vet inte riktigt hur det gick.. Hoppade med ponnysarna och så, i början gick det bra för mig, Pelle var jättefin. Dock hade de andra lite problem och det blev mycket väntan för mig. Lite segt såklart, men ändå kul att se hur de andras problem löste sig. Vi hoppade runt på de olika hindren och sedan avslutade vi med att hoppa en linje. Först gick det bra, andra gången hoppade han grymt, men sen så gick allt åt skogen. Jag fick ingen rytm en gång vilket var dumt då hindret precis blivit höjt och var lite större. Vi kom över ändå och tog det en gång till vilket resulterade i ett stopp, för jag red så jävla dåligt. Stopp rätt in i hindret blev det, bra jobbat av mig liksom. ÅH, klarar inte av när jag rider så dåligt, blir så himla frustrerad och sur på mig själv. Vi tog det 2 gånger till i alla fall och då gick det ok. Men jag får ryck på mig själv för jag tänker alldeles för mycket, känner att jag inte vågar tro på mig själv och att jag faktiskt kommer se avstånd och pajjar allt genom att inte göra något istället, bara väntar på katastrofen. Bara för att hindren blir lite högre ska jag spänna mig och rida dåligt.

Aja, detta passet ska jag bara lägga bakom mig. Ärligt talat har vi kommit så sjukt mycket framåt i det senaste så jag är inte förvånad för att det gick lite sämre idag ändå. Två steg framåt och ett steg bakåt. Nu försöker jag vända det dåliga för att peppa mig inför lördag, då jag nog ska hoppa CR! Tagga! Nu ska vi visa vad vi kan, och jag ska rida bra!

Pelle var grym som vanligt idag i alla fall, min finaste prins ♥


Ja, kan ju erkänna att jag kunde skrivit inlägg om träningen innan men var så himla irriterad på mig själv att det antagligen inte blivit så kul att läsa. Var tvungen att tänka på något annat innan jag kunde utvärdera träningen då jag helt enkelt var för besviken på min ridning innan. Prestationsångest, I know. 


Märkeshysteri

Något som slog mig på mässan är hur sjukt besatta alla är av märken, och då menar jag verkligen alla.

Jag tycker att det är en grej när man handlar själv, då väljer man ju vad man vill ha. Vill man kanske ha något med bättre kvalité så kanske man köper något märke som man faktiskt tror ska hålla bättre. I många fall är dessa saker även mycket snyggare, vilket såklart är ett stort plus.

Att "ungdomar", eller människor från 13 och uppåt köper märkessaker är inte det som jag reagerade på, för så har det alltid varit. Det som jag tyckte var lite halvläskigt var dock när man såg mammor köpa t.ex. en Charles Owen hjälm eller ett par JW ridbyxor till sin kanske 8 åriga dotter.

Hallå liksom?! För det första - de kommer växa ur sakerna med en gång. Men visst, har man mycket pengar kan man väl köpa nya sedan igen, men det känns ju faktiskt en aning onödigt?
För det andra - hur ska de kunna vara barn? Barn ramlar, slår sig, smutsar ner sig osvosv. Men jag är ganska säker på att föräldrarna vill att det är det sista de ska göra med sina fina märkeskläder.

Tänk dessutom på de som inte har råd. Om alla andra kommer med sådana saker kommer de antagligen bli uttittade och sticka ut, vilket inte kan vara så kul. Sedan så måste det vara jobbigt för de föräldrarna, som kanske också känner press för att köpa dyra märkessaker för att deras barn ska "passa in".

Ja, jag vet inte. Antagligen är det bara en fråga om pengar? Men ärligt talat så skrämmer det mig lite, att det finns så många som "tvingar" på små barn en massa märkesgrejer.

Lite väl mycket KL märken på denna tröjan kanske..?
(Älskar dock Kl tröjor annars, men inte den på bilden. Vad tänkte de?)

Kanske är det så att det har det blivit lite för mycket hysteriskt kring märken?
Eller vad tycker ni?



Köpa i helgen?

Det är tänkt att mamma & jag ska till Sv. Ridsport nu i helgen, och då hade jag först och främst tänkt köpa detta:

Eller, jag tror att det är detta! Ett träns från Dyon i alla fall, som jag kollade på på mässan. Det fanns vid Sv. Ridsports monter så vi frågade dem om det var dyrare i affären, vilket de sa att det inte var! Göttans! För det känns ju ändå bättre att köpa det i affären liksom.

Sedan så kanske även dessa hänger med hem..

Ett par blåa JW skydd! Får se om vi hittar några, men skulle vilja ha dem! Kom på att mitt gröna schabrak har en mörkblå kant - så då skulle dessa vara snygga till!

Vi får se vad det blir shoppat, men hoppas på detta i alla fall!

 

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA PONNY! ♥

Pelle var så underbart fin idag! Träningen för Ruth gick verkligen grymt bra, tror det var den bästa träningen nånsin för oss!

Fast det började lite knasigt i stallet med en uppspelt och väldigt spänd Pelle då det var älgar inom synhåll från deras hagar. Så han var spänd och sedan när jag fixade honom på gången i stallet var det någon som gick utanför i buskarna, vilket skrämde livet ur honom! Stackaren, han fick panik, försökte springa iväg och höll på. Själv satt jag och borstade på hans bakben och fick bara kasta mig åt sidan då jag hade blivit både sparkad och mosad annars. Men fy, stackars älsklings Pelle ♥ Sjukt läskigt var det. Sedan tog det kanske 10 min innan han lugnade sig, han stod och darrade och var jätteskärrad. Vände även på honom så det inte skulle hända igen, då hade vi ju kanske inte haft lika mycket tur. Det gick bra i alla fall, han skadade sig inget förutom att han som sagt var väldigt skärrad. Stod och bara myste med honom och tillsist lugnade han äntligen ner sig. Men stackars min lilla älskling.

Var (såklart) rätt sen till lektionen efter den lilla händelsen. Började träningen ganska med en gång när jag kom ner i alla fall och i skritten jobbade vi med formningen och bakdelsvändningar, vilket gick bra! Han har verkligen börjat flytta sig fint i bakdelsvändningarna nu, har en bra takt och behåller formningen mycket bättre. Sedan jobbade vi likadant när vi började jogga igång honom, att flytta bogen och forma honom ordentligt. Vi jobbade också med lite öppnor, vilket gick grymt bra! Han har blivit jättemycket bättre i bogarna och är inte alls lika stel som innan, vilket är hur härligt som helst! I galoppen jobbade vi med fattningar och samma där - formningen. Lite skritt->galopp och galopp->skritt övergångar tränade vi också på vilket funkade fint! Fick till några riktigt bra avbrott på slutet! För övrigt var han helt underbar i galoppen, i båda varven!
Hela passet kändes Pelle väldigt stadig och mjuk i sidorna och munnen. Han bjöd och kändes väldigt pigg & glad. Fick en underbar känsla, så är verkligen himla, himla NÖJD!

Jag har allt man kan begära
Det är allt man kan begära
Det är allt jag nånsin begärt ♥




Dressyrdags!

Idag är det dressyrträning som gäller för mig och Pelle. Sjukt länge sedan nu, så det ska bli kul! Hör av mig senare med hur det gått!

Jag & plutten på km förra året. Tänk vad mycket som hänt sen dess!


Bildbomb ghs 2011, del 1!

Här kommer bilderna från Torsdagens 1,40 hoppning! Försökte begränsa antalet bilder, vilket gick sådär haha. Men aja, enjoy!





















(Vet att flera bilder är snea, lite suddiga osvosv, men pallar inte redigera och fixa sånt - dels för att jag suger på det och så pallar jag ju helt enkelt inte. Hoppas ni står ut ändå!)


Veckoplanering

Har gjort Långbens träningsschema för denna veckan nu:

Sånna här scheman kommer ni nog får se mer av, varesig ni vill eller inte haha ;) Nämen, det är bra för mig, och visst vill ni ha lite att läsa va? ;)

RSS 2.0