Mitt emellan?

Vad säger man om ens ridpass inte har gått bra, men inte heller dåligt? Mitt emellan? Hyffsat? Så gick det för mig och pelle idag i alla fall. Stundtals var han jättefin, speciellt i galoppen. Men i traven skulle han "älga iväg" i äkta pellestyle några gånger ;) Travar på utan att riktigt tänka på att jag sitter där uppe? Jag tror att jag har kommit på lite mer hur jag ska komma åt honom och så har jag hittat hans takt, en takt där han verkligen får anstränga sig, vilket han tycker är svinjobbigt och så försöker han komma undan. Fast förutom att han älgade iväg var han faktiskt fin där med. Så ridpasset gick helt okej. Ja, okej får det bli! :)

Visste ni förresten att jag är extremt dålig på att sova? Förra veckan sov jag 6h/natt och var ändå hyffsat pigg. Jag vet inte varför men jag kan verkligen inte somna tidigt! Brukar börja städa istället eller göra andra konstiga saker, haha. Och nu, när klockan är lite över 23 tänkte jag plugga! Vi ska ha något förhör på svensk grammatik imon, vilket jag verkligen suger på! Skriva brukar jag kunna ändå, så varför ska man lära sig massa satsdelar och annat? Vem bryr sig om adverbial, attributer, predikatsfyllnader och sådant? Inte jag i alla fall! Lycka till till mig ;)



Charmig bild på Pelle och desto mindre charmig bild på mig!




Hiss&Diss


Lite speciell Hiss&Diss idag, blir både Hiss och diss till samma sak idag. Nämnligen till Catago-bootsen.



Hissen är såklart att dom är så HIIMLA snygga!! :D Själv har jag (Ebba) 4 silverboots till Långben och Lisa har 4 guldboots och 4 silverboots till Hank :)


Dissen går till kvalitéten. Tyvärr slits de väldigt snabbt och mina bakboots fick en massa märken efter bara en framridning :( Så nu kan jag bara ha de på ärevarv..


Massa nytt :)

Nu har vi gjort en ny fin header och även ny hiss & diss-symbol :)



Snygga va?

Hissar!



Vi hissar Flickorna på Klitteholm, ett serie i programmet cirkus möller som bara är grymt roligt! Sjuk humor som passar oss perfekt! Man kan inte göra annat än skratta åt det :D






K Y L A !

Ärligt talat, hur kallt är det inte!? Helt sjukt, det är ju inte ens december än.

Hängde med mamma till stallet idag, hade utvecklingssamtal (jättekul. nooot!) innan så vi fick sticka direkt till pelle efter det. Hade redan med mig grejerna så det gick bra.
Vill ni ens veta hur många lager kläder jag hade?

Långkalsonger, mjukisbyxor, två par strumpor + raggsockar, linne, polotröja, tjocktröja, väst och sedan en jacka på det. Sedan hade jag såklart varma skor och vantar och ett pannband. Och ändå frös jag! Kände mig som en vandrande köttbulle, haha ;)

Dessutom red jag inte, utan mamma red. Var lite lagom varmt att stå och kolla, haha. Dock så hjälpte och coachade mamma lite när hon red, vilket faktiskt var väldigt kul. Jag tycker att både hon & pelle har blivit jätteduktiga, bara sen i somras har de hunnit utvecklats jättemycket. Himla kul att man kan se skillnad på så kort tid!

Har nog inte nämnt när jag fyller år förresten? Men jag fyller faktiskt år på fredag! Många tror att det är tråkigt att fylla år så kort inpå jul men jag gillar det faktiskt. Det är mysigt på något sätt, och jag får faktiskt inte mindre julklappar eller presenter för det, så det så ;)

Tror inte att det var något mer nu..? Eller jo! Nu vet jag när min klubb, Årekärr ska ha km! Dressyren blir fredagen den 10/12 och hoppningen 12/12 (då även julshowen är). Ska bli jättekul! Så även om jag trodde tävlingssäsongen var slut för oss så har vi faktiskt två "tävlingar" kvar. Roligt att ha något att se fram emot och träna till!



Här är en bild från förra km! Ser ni filten som är under bordet? Under den är mina ben, haha. Det var inte varmt att sitta och skriva, det kan jag lova ;) Men lärorikt såklart! Vad jag kommer ihåg var det riktigt kallt då med? Fast det är väl inget om man jämför med hur det är nu..




Dissar!



Vi dissar att ha ländtäcke! Vi tycker att det är mycket, mycket bättre att ha ridtäcke istället. Ländtäcken är svåra att ta av och ser dessutom billiga ut. Sen så kan man ha sitt ridtäcke över benen att värma sig med om man fryser när man rider fram :)

Ländtäcke..


.. Och ridtäcke!


Tycker inte ni också att det är mycket snyggare med ridtäcke?



Hiss


Vi hissar JW-hjälmen! Snygg, stilren och mkt bekväm! Är lika "inne" att ha i hoppningen som i dressyren. :)


Myyysig dag :)

Har haft så himla mkt att göra denna helgen så det har varit Elina som har hållit bloggen vid liv!

I lördags blev båda hästarna skodda, de fick både snösulor och 4 broddar på varje hov. Haha, Hank har så små hovar så han var tvungen att få travarskor för att få plats med 4 broddar ;) Sen sov jag iaf över hos en kompis med en massa andra från stallet, var jätteroligt :)

På söndagen var jag tvungen att åka direkt till stallet, blev en lugn och mysig uteritt i snön :) Julkänsla!! Långben var superglad över att få gå lite i skogen, har ju bara gått i ridhuset p.g.a att han inte har haft broddar eller snösulor :/ Men han var så himla snäll, drog ingenting utan lyssnade hela tiden :D <3

Sen gick jag och familjen på jul på Liseberg, ännu mer julstämning :) själv köpte jag 250 g med vaniljkola, sjuuukt gott :D

Hoppas ni hara haft en lika mysig 1a advent som mig!! :)


Glad första advent!

Glad första advent alla goa läsare! ♥



Clearround!

Idag hoppade jag & pelle clearround på vår klubb, 90 cm. Vi har CRR:der rätt ofta på vårat stall så det är ingen jättestor sak som för många andra, bara så ni vet :) På somrarna har vi faktiskt CR varje vecka så ja, haha.

Och till hur det gick då! Det gick riktigt bra faktiskt! Han var fin, laddad och verkligen ursöt! Bjöd och småbockade mellan hindren, hihi gulle. Blev en felfri runda, alltså CR! Hoppade bara en runda för är så rädd för att hoppa för mycket och få honom att tycka att det är tråkigt. Som sagt var han jättefin, helt underbar! Det fanns faktiskt ett titthinder också, ett björkhinder med vattenmatta under, men det hoppade han utan att bry sig! Duktiga plutten! Det är så himla, himla kul att hoppa honom, jag kan inte ens beskriva det, men han är verkligen den roligaste som finns att hoppa :D Min lilla älskling!


Sedan fikade jag och hade mysigt med andra människor i vårt stall! Efter det red jag lilla Emilsson!
Stackars, stackars lina som äger honom har blivit sjuk, igen :( Stackarn!
Red samtidigt som Tord byggde fram för löshoppning (japp, haha vi har löshoppningar rätt ofta också), vilket han tyckte var sisådär kul! Prasslande band och blommor som stod kvar efter CR:den var inte jättepopulära, haha. Men på slutet gick det bättre i alla fall, då började han koppla av lite. Sedan när jag pysslade om honom var han hur söt som helst, helt sjukt vad go han är att hålla på med asså! Mysponnyn!



Älsklingen!

Idag passade jag på att ta lite bättre kort på Pelle när jag var påväg ner till manegen! Visst är han fin? ♥ Lite bättre kort än igår, haha.









För övrigt så gick det riktigt bra att rida idag! Ett tag skulle han dock låtsas vara rädd för kameran & fodralet som jag lagt på läktaren? Vilket gjorde att han skrämde upp ett par andra hästar, busponnyn! Men försökte tänka på samma som igår, att han skulle spåra rätt och så, han var grymt fin!

Nu ska jag käka godis och kolla på sthlm horse show på svtplay! Inte helt fel alltså ;)


Lite kort!

Vid lunch idag hjälpte jag en från mitt stall, Veronica , att ta kort på Henne & hennes häst Bero! Lägger in några bilder så får ni se hur söta de är! Tycker bilderna blev helt okej faktiskt :)





















Rubriken blev "lite bilder!" borde kanske haft "mycket bilder!" istället..? Haha ;)




Så sjukt nice!

Är det inte helt grymt bra att man kan se sthlm horse show live på svtplay? Love it!


Bästa, bästa ponnyn ♥

Skulle egentligen tränat för Ruth i tisdags men det blev inte av då så det fick bli idag istället. Det är ca 3 veckor sedan vi tränade senast, alltså var detta välbehövligt!

Det gick verkligen grymt bra! :D Började med att rida fram lite själv. Joggade honom och "lullde runt" lite innan jag började träna, mest för att det är så kallt och jag tyckte att han skulle få komma igång lite. Dessutom tar han rätt lång tid på sig att komma igång så ja, tror det var bra för honom att bli lite varm i kroppen!

Sedan började träningen! I början var det jättemycket grunder. Började jobba i skritt med att han skulle spåra rätt, framförallt i höger varv där han antagligen kör in baken eller inte formar sig i bogen. Så detta jobbade vi mycket med och sedan började vi jobba med traven också. Eftersom vi redan jobbat en hel del i skritten kändes han faktiskt riktigt fin och mjuk när jag började trava! Tränade övergångar först, vilket gick riktigt bra! Han har haft en tendens till att inte starta med bakbenen i igångsättningarna och att tappa bakbenenen i avsaktningarna. Men det gick riktigt, riktigt bra idag! Efter det började vi jobba med lite öppnor i traven! Eller ska inte kalla det öppna utan mer bogen in :) I vänster gick det grymt bra medans det var lite svårare i höger då han har det lite svårare där men efter ett tag gick det fint där med. Fina plutten! Sedan var det dags för att jobba med galoppen! Även det gick jättebra! Han hade jättefin rytm och ja, jobbade på hur fint som helst! Så himla, himla duktig var han :D Supernöjd med träningen!

Ruth sa även att han blivit mycket stadigare, vilket har gjort att hans hals blivit mycket finare! Mycket mer musklad alltså. Kul att höra, såklart ;D

Hade mina nya, gröna, snygga saker! Försökte ta några kort med vår lilla kompaktkamera, vilket inte gick så jättebra, vilket syns, haha. Vet inte riktigt varför det blev prickar över hela skärmen? Men hoppas att ni ser lite i i alla fall! Även om inte ens färgen blev särskillt lyckad på bilden. Får fixa en ny bild! Dessutom ser det ut som att lillen har vääärldens kortaste framben, hmm?  


Får slänga in en till bild, så att ni inte tror att han helt felbyggd ;) 

Såhär snygg var Pelle när han var yngre! Tror han är 3 här? Finisen! 


Min nya uppvärmningmetod! :)

Jag har ju lovat er att dela med mig av min nya uppvärmningsmetod, och nu kommer den äntligen!

förut släppte jag alltid ner Långben i en låg och lång form, för att få upp ryggen. Men det är ju lättare för dom att gå där nere, eftersom de bara får rulla på och gå i nerförsbacke. Jag har märkt att han hänger väldigt mycket i handen, och när man lyfter upp och lättar går han ner direkt igen. Jag visste inte vad jag skulle göra, så pratade med stallägaren som själv har varit kvalad ponny EM, flertal vinster i ponny SM o.s.v, och hon red själv in sin bästa ponny (Stenbroåsens Carneol) och precis samma sak hade hänt för henne! Men när hon slutade rida i låg och lång form hade han slutat hänga, och jag gav det ett försök.

Redan första gången märkte man en JÄTTEskillnad! :O Hängde knappt någoting, och gick i fin uppförsbacke! :)

Så nu rider jag alltså i normal form, och en massor öppna -> förvänd sluta, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det kan ni läsa HÄR.

Han blir kättebra av detta, och man slipper lägga hela passet på att han inte ska hänga. Nu får han bara gå i lång och låg form när jag travar av, för då tycker jag att han ska få strecha lite och så :)



hiiiss!


Vi hissar... lindor som är båda elastiska och i fleece! Det är så himla praktiskt att slippa paddar och ändå få så snygga lindor! Det blir både jämt och fint med elastisitet på utsidan :)


Det är nog tur att jag inte vill bli hovslagare..

Försökte brodda Pelle igår innan hoppträningen men det inte speciellt bra! Vi hade inget att gänga med så att få i broddarna var ju bara att glömma. Stod i ca 10min ändå och försökte få i broddarna och lyckades få i en men inte den andra på ena hoven. Så himla störande! Men sen gav jag upp, det gick ju inte.

Jag vet att jag brukar få ont i ryggen av att brodda men hade glömt hur ont jag faktiskt brukar få. När jag skulle ställa mig upp och räta på ryggen igår efter att ha hållt i hoven kändes det ju nästan omöjlgt.. Hela ryggen sträckte! Och då stod jag ändå bara så i högst 10 min. Nu idag känns det ärligt talat som jag har knutor längst hela min rygg, vilket jag antagligen har. Känner mig som en gammal 80 åring som klagar på att ha ont i ryggen, haha. Men ärligt talat så kan jag typ känna knutor på min rygg, usch :( 
Som sagt är det nog tur att jag aldrig velat bli hovslagare, för det hade min rygg aldrig pallat!

Som tur är ska pelle antagligen skos imon, så då löser det ju sig med broddarna, som tur är :) Men nu undrar jag om det är någon av er som också får ont i ryggen när ni broddar? Eller om min rygg bara är allmänt kass, vilket jag misstänker att den är!




pluggHÄST ha-ha

Haha, fyndig rubrik va? Nämen jag sitter faktiskt och pluggar tro det eller ej. Spanska, har prov imon och suuuger på spanska.. :/ Kanske därför jag inte pluggar jätteintensivt ;)

Hursomhelst ber jag om ursäkt för den dåliga uppdateringen från min sida. Men har verkligen haft mycket att göra i stallet och i skola. Men lovar att uppdatera massor över helgen! :D

Inte helt fel att börja 20 i 11 och sluta kvart över 1 imon iaf. :) Haha hoppas ni blev lite avundsjuka där ;)

loooove it!

Någon som vet om detta pannband bara finns i ponny?
För på calevos hemsida kan man bara välja ponny? Så synd i så fall, hade lätt köpt det annars! Pelle kan ju inte precis ha ponny :( Hoppas verkligen att det finns i andra storkelar! Det är så sjukt snyggt och dessutom riktigt billigt!

 


Träningen igår!

Hopptränade igår dååå, och det gick bra! Vi började med att hoppa stutts! Det gick helt okej och var bra träning för min sits, som jag behöver träna på. Sedan hoppade vi en kombination som såg ut såhär: 
 

Först i vänster varv och sedan i höger. Först gick det sådär, jag var seg och red inte bra alls. Men efter ett tag, när jag var mer bestämd mot pelle och satte tryck i honom istället för att bara "mesrida" gick det riktigt bra! Då bjöd han och hoppade sååå mycket bättre! Vi jobbade med att ha honom riktigt formad för h. skänkel då han "välter" lite inåt i h.varvet. Då kunde han hoppa mer rakt fram och ja, han hoppade helt grymt då! Fina, fina pelle ♥ 


Värt?

Jag tycker att dessa boots är så grymt snygga!

Funderar på att köpa dem, de hade varit grymt snyggt till min tävlingsoutfit, som också är grön :) Ett par kostar 250 & sedan blir det ju frakt också.
Vad tycker ni, är det värt att köpa dem?

Nu ska jag till stallet och hoppträna med pelle :D Vi hööörs!


Sorry!

Vet att vi har haft svindålig uppdatering idag, men ibland måste man ta tid att komma ikapp lite i skolan. Men vi kommer blogga bättre imon, lovar!

Men kan berätta lite snabbt om hur det gick med Pelle idag:
Red dressyr i fredags, promenerade i lördags, tävlade i söndags och promenerade igår, alltså hade vi inte jobbat dressyr på 3 dagar! Därför var han först lite stel, motvillig och springig, men ju längre jag red desto bättre gick han! Tränade mycket lörgörande, små volter och en hel del skänkelvikningar, för att få honom lösgjord i bogarna. Försökte även tänka på min sits, då jag sitter snett. Det är skitjobbigt, men jag försöker verkligen jobba med det :) Mot slutet var Pelle jättefin, framförallt i galoppen där han verkligen börjat jobba rätt nu!
Hade såklart min nya, snygga, gröna outfit och han var hur snygg som helst i den! Grönt är sååå himla snyggt!

Nu ska jag fortsätta plugga, bara fysik & matte kvar (y) Woho!
Förresten så vet jag inte om jag ska hoppträna imorgon eller inte. Vill inte hoppa för mycket, men samtidigt tycker både Pelle & jag att det är kul och jag är sjukt träningssugen :) Och i vinter blir det ju antagligen lite uppehåll, så man kanske ska köra lite extra nu? Jag får se!


Matchningsfreak jao

Om ni inte redan visste det så är jag ett riktigt matchningsfreak. Lindor och schabrak ska ALLTID matcha när jag rider, om jag inte rider med mina vita skydd då ;) Tyvärr har jag inte kunnat matcha på länge p.g.a att alla mina schabrak och lindor ligger hemma för att stallet håller på att byggas om, och vi har varsinn liten låda bara, där inte sånt får plats :/

Här kommer iaf alla set jag har, d.v.s matchande lindor och schabrak :)

  • Mörkblått
  • Ljusblått
  • Rött
  • Ljuslila
  • Ljusgrönt
  • Svart med svartvit-prickiga lindor
  • Vitt
  • Rosa

Det var allt jag kom på just nu, men på Eurohorse ska även turkost och gult inhandlas! Och ett vinrött schabrak, har redan lindor :)


E U R O H O R S E !

Tänkte först göra en likadan lista som Ebba om vad jag vill köpa på GBG HS men eftersom jag fyller år snart passar jag på att göra en önskelista samtidigt ;) Det som är skrivet i fet stil tänkte jag köpa på mässan!
Sen så vet jag inte riktigt om jag ska köpa en tävlingsoutfit som är vit/rosa eller vit/guld, om ni undrar varför det står eller mellan!



*JW-hjälm (!!)
*Antagligen vitt scapa schabrak med guldkant eller ett specialbeställd vitt med rosa kant
*Guld eller rosa swarovskipannband                                                                                              
*Vita eskadronskydd
*Rosa lindor
*Vita damasker
*Kingsland strumpor (kanske på mässan?)
*Specialbeställt dressyrschabrak, vitt med grön kant och silver och grön passpoal.
*Gult Scapaschabrak
*Nya vita ridbyxor
*Bra skimmelshampoo (tips?)





Guld vs. Rosa!


Ursäkta för den extremt dåliga bilden, men vad tycker ni?
Guld eller rosa, vad är finast?


New stuff!

För några veckor sedan beställde jag hem några saker, samtidigt som en kompis också beställde. Sakerna kom i veckan och då hämtade hon dem! Igår träffades vi på tävlingen och då fick jag mina grejer:

Grönt scapa schabrak & gröna, matchande lindor!

Och idag gick jag & ebba en stund på torget (Frölunda torg) efter skolan. Då hittade jag en tröja (på rea!) som jag la undan (hade inte pengar med mig) och när jag åkte till stallet hämtade mamma upp mig där, på torget, så passade på att gå in och hämta den! Tänkte att den skulle passa bra till mina nya saker! Såhär ser den ut:



Vad säger ni? Hiss eller diss till mina nya grejer?

Jag gillar dem i alla fall, vilket är huvudsaken! Tror jag tar dem på min träning för ruth imon ;D

För övrigt så har jag hur mycket idéer om inlägg som helst just nu! Känns härligt att ha så mycket är blogga om, känner mig en aning kreativ faktiskt (y)

Men nu ska jag ta och kolla på PH. Vi hörs!


Stallet snart :)

Snart ska jag åka till stallet, ska rida efter ridskolan ikväll, vid halv 9 :) Har även börjat med en ny uppvärmningsmetod, som funkar hur bra som helst, och har mycket lättare att jobba genom ryggen tack vare det! Så nu är jag riktigt peppad inför kvällens pass! :D


Fick bli en bild från en av höstens tävlingar

Skriver om den nya uppvärmningsmetoden i ett annat inlägg om några dagar, så ni får längta ;)


at school

Ungefär såhär fundersamma ser vi ut när vi har svenska..



Hehe, eller inte! Sitter & lyssnar på musik så vet inte om man kan kalla det svenska? ;)

Kommer nog något/några mer seriösa inlägg senare, hehe.



Min ponny är så himla grym! <3

Kanske någon som undrat hur det gått för mig idag? Skitsamma om ni inte har det, nu får ni veta det ändå ;)

Har varit en extremt lyckad dag! Började med att vi kom till NHRK vid.. 08.30? Något sådant. Sprang och gick banan mellan b & c och den var faktiskt jättelätt! Mamma anmälde under tiden och sedan väntade vi, länge för det var lååångt innan jag skulle starta (trodde vi..), och tog sedan ut Pelle. Fixade honom och så, han var hur cool som helst!

Sedan gick jag till framridningen och möttes av en jag känner, som heter Emelie. Hon hade skulle starta 6 st innan mig och hon fick precis reda på att hon hade missat sin start när jag kom (det löste sig, hon fick starta sist). Men jag fick ju inte lite bråttom! Blev till att gå in i manegen, trava något varv, hoppa lilla, hoppa räcke, hoppa oxer och sedan trava ut till banan. Kunde ju ha frågat om jag inte kunde startat sist, men 80cm är ändå inte så högt, det är nästan som uppvärmning ju ;)

Väl inne på banan hade vi hur kul som helst! Pelle var jättepigg & lite stark, men det ser jag bara som positivt! Han tyckte att det var så himla kul :'D Blev något längdhopp haha och vi lekte mest runt hela banan. Mitt upp i allt började jag fundera på om detta verkligen var 80cm? Det kändes så himla lågt! Blev en felfri runda (CR!) & massa klappar på den duktiga ponnyn! <3 Som på sin 2a tävling med mig börjar med en felfri runda! Han är ju för bäst (speciellt när detta är hans 3dje riktiga hopptävling totalt också)!

Efter det var det lååååång väntan innan lc, var helt sjukt många med. Tror det var 30 b-ponnysar bara? Jag hade startnr 35 i alla fall och det var 40 stycken med i klassen eller något sådant. Gick banan, satt i caféet, på läktarn, kollade till pelle, träffade människor och hade allmänt trevligt. Efter kanske 4h (?) lastade vi ut Pelle igen och började förbereda honom för LC! Blev lite orolig för några svängar i omhoppningen men sen blev jag taggad som sjutton och var sjukt sugen på att sätta mig upp och hoppa med en gång ;)

Ponnyn var megataggad när jag skrittade till manegen. Gick och taktade och vägrade stå still, haha sötisen! Innan denna rundan hade jag mer tid i alla fall, vilket var jätteskönt. Hann jogga honom och hoppa fram i lugn och ro. Superfin var han! Tror framhoppningar är bland det roligaste han vet? Verkade så i alla fall, han kändes hur glad som helst! Sedan var det dags för att komma in på banan..

Tror aldrig jag har varit så fokuserad innan! Var helt i min egna värld och nu efteråt kommer jag knappt ihåg något, förutom att det gick skitbra! Grunden gick hur bra som helst, och jag hade aldrig ens någon tanke på att vi inte skulle komma till omhoppning. Sista innan omh. blev jag istället taggad och tänkte "nu kör vi, nu börjar omhoppningen!"! Förresten, bör kanske nämnas att vi aldrig har tränat omhoppningssvängar innan, hehe.
Första hindret gick bra och andra med. Sedan var det en hyffsat snäv till tredje och det gick också bra. Sedan var det en sväng runt ett hinder som gick åt skogen, han bara gled och gled.. Men smackade på honom och duktig som han är hoppade han ändå <3 Efter det var det en snäv h. sväng, som gick super! Verkade nästan som Pelle fattat att det var omhoppning där, att vi skulle vara snabbare än vanligt! Påväg mot sista tänkte jag "vi klarar det, vi klarar det" (mentalträning is the shit!) och han hoppade grymt över sista! DUKTIGA LILLA ÄLSKLINGEN! <3 Felfria i LC, på våran andra tävling! Tror vi kom på 14e plats av 40 starter, grymt! Var ca 3sek utanför placering, men hallå eller, det tar vi nästa gång!

Har ni inte förstått det så är jag helt galet nöjd! :D:D Ponnyn var helt enkelt bäst, och jag måste ju ha gjort något rätt med tanke på att vi kom runt ;)


Tyvärr blev det inga bilder alls idag. Fy, fy, fy på mig! Får en bild från Allingsås istället.

Just det ja, måste passa på att tacka ursnälla Amanda (http://amandawerner.weebly.com/) för all hjälp! <3 Tusen tack amanda!

Nu är jag så trött att jag inte vet vad och så måste jag sätta mig och plugga! Underbart! 

 


Diss!!


Vi dissar att träna dressyr i hoppskydd! Vissa säger att det är för att det går snabbare än att linda, men snälla, köp ett par damasker i stället då! De kan t.o.m vara billigare än senskydden! :) Självklart är det snyggast med lindor, och det är ju också lättast att matcha med! :)



God morgon!

Så, nu är jag hemma igen efter att släppt ut alla hästarna i stallet. Förut stog jag på ett annat stall där man själv fick släppa ut hästarna varje morgon, eller jag och en kompis hjälptes åt och tog varannan dag. Men när jag började gymnasiet skulle jag ju inte hinna åka dit innan skolan, så då flyttade jag till grannstallet där jag står nu :) Stallet är skitbra, och verkligen jättebra att bara ha ett in-/utsläpp per häst. Så vi brukar ha ett insläpp och ett utsläpp, eftersom vi har två hästar. Och det är bara på helgerna, vilket är så himla skönt! :D

Hoppas ni också har haft en bra morgon! Själv skulle jag egentligen följt med Elina på tävlingen, men det gick ju inte eftersom jag hade utsläpp. :( Men sitter här hemifrån och hejjar ist! :)


barapapapa, i'm lovin it

Slänger in ett inlägg till ikväll!
Såg precis dettta schabraket och blev helt kär. Det måste bli mitt!



Har redan ett par gula lindor som skulle passa perfekt till. De brukar jag ha till ett annat schabrak jag har, med gul kant, men att matcha med detta istället hade ju varit sååå snyggt!
(vet att bilden är jättefin då bakgrunden var fult grå och jag fick måla det vitt istället, i paint. snyggt! NOT.)

Nu ska jag spara! För detta ska bli mitt!


tjolahopp

Har precis pressat i mig 3/4 av en kebabpizza. Onyttigt såklart, men så himla gott!

Eftersom det är snö vågade jag inte skritta ut på Pelle, utan det blev en promenix istället. Tror jag var ute i kanske 40 min? Kallt, men mysigt! Hade med mig kameran (inte systemen, bara kompakt) så tog några bilder på plutten! <3

 








Efter det var det mockning & sedan red jag goa lilla Emil. Han var jättefin! Efter det fixade jag allt i stallet, och eftersom vi är 2st från mitt stall som ska till tävlingen imon satt vi och putsade och fixade tillsammans, mysigt! Sedan gjorde jag iordning pelle, tvättade svansen och borstade honom. Var rädd för att svansen skulle frysa när jag tvättade den, men det gjorde den inte ;) Haha, tur det! Nu måste jag fixa mina kläder för imorgon och sedan är allt klart! Är inte nervös än, vilket förvånar mig. Har kanske lärt mig att inte bli så nervös? Knappast, kommer nog knappt kunna äta frukost imon! Åker från stallet vid åtta tror jag, och kommer inte tillbaka till stallet förrän vid fyra, alltså kommer min uppdatering suga. Jaja, ni överlever väl ;) Nu måste jag fixa mina grejer!


Slänger in en bild på Emilsson också! Han var så söt där han stod och räckte ut tungan åt mig i snön!





allt pga av snön.. :/

Idag tänkte vi igentligen ta hem transporten för att byta däck, men eftersom det har snöat kommer det inte gå :/ Jag tänkte även lägga upp ett inlägg med lite bilder och sånt på transporten, men det sket ju sig då. Aja, sånt är livet :)

Nu ska jag snart lägga ut lite saker som jag ska sälja på Hästnet, men dom kommer säkert ut här med! :)


hey, it's snowing

Börjar fundera på om det inte kommer se ut såhär när jag vaknar imorgon? Det verkar nästan så med tanke på hur mycket det snöar just nu!



Egentligen gillar jag snö, jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt med det. Jag älskar att vara i fjällen, till skillnad från ebba, har flera gånger undrat om det inte är något fel på henne.. ;)

Men just nu vill jag inte ha snö.

För för det första så hade jag tänkt rida ut imorgon. Nu vet jag inte längre eftersom det är snorhalt. Och detta var ju min plan för att få Pelle glad & taggad inför tävlingen. Hur ska jag göra nu? Bläää, himla snö.
Och för det andra så kan man ju undra hur kul det blir att köra transport i snö? Halt, halt, halt. Inte kul!

Ni kanske förstår varför snön får en stor diss av mig?

Nu hoppas jag att det slutar snöa snart och att den försvinner innan söndag.



Innan jag tävlar!

Då tänkte jag göra ett likadant inlägg som Elina har gjort, nämnligen om hur jag planerar upp dom närmsta dagarna innan en tävling.

Efter att jag länge har provat mig fram, har jag nu kommit på det bästa för mig och Långben. För oss passar det absolut bäst om tävlingarna är på söndagar, vilket jag utgår från i denna planeringen.

Oftast åker vi och tränar på torsdagen, vilket ofta finslipar programmet lite, och jag får koll på de problemen som uppstått när jag har tränat hemma. Sen på fredagen får han vila för att ha krafter på tävlingen. Lördagen rider jag väldigt kort och bara lösgörande, t.ex övningen i det tidigare inlägget + lite skänkelvikningar och ja, allmant lösgörande helt enkelt ;) Rider max 20 min + ca en kvart fram/avskrittning. 

Allt detta gör jag dels för att han ska bli lösgjord (såklart) och även att han ska orka gå två klasser, eftersom han brukar gå bättre andra klassen. När han var ännu yngre och omusklad fick han vila dagen innan tävlingen för att orka två klasser, men nu anser jag att han har blivit mer musklad och orkar ridas dagen innan. Sen ställer jag ju knappt några krav på honom överhuvudtaget.



Men det jag har gjort är som sagt att testat mig fram, antecknat för att komma ihåg och sedan fortsatt med det som har gjort att det har gått bäst! Långben har fått vila dagen innan, klättra och ridit lösgörande.

Men om du håller på att testa dig fram kan jag bara tipsa om att som sagt anteckna allt! Man tror att man kommer ihåg längre än man gör, och känslan försvinner ännu snabbare än minnet om man inte skriver ner. Det tar inte lång tid, men jag lovar, det kommer hjälpa dig mycket!


Lösgörande övning.

Här kommer en superbra lösgörande övning, jag gör den själv varje dag på Långben och han har verkligen blivit så himla bra av det! Jag har lärt mig den av min tränare, som tipsade starkt om den :)



Visst är jag duktig på att måla i Paint? hahah ;) 
   Men övningen är iaf att för att ta denna bild som ex, gå i vänster varv. rid en öppna några steg och ur det går du in i en förvänd sluta. Jag vet, det låter inte så svårt, men om man har en inte helt lösgjord häst är det faktiskt riktigt svårt, och såklart kan man inte kräva att det ska gå helt felfritt första gången man gör det.
 Såklart kan du göra den i båda varven, och kan ju även variera att göra det längs medellinjen om du vänder rätt upp och på fyrkantspåret.
Som sagt har jag egen erfarenhet av den här övningen, och det har verkligen funkat hur bra som helst! :)


Glad tjej!

Pelle kändes hur fin som helst idag! Han var pigg & glad och mot slutet kändes han mjuk och fin i sidorna. Galoppen var heelt underbar, sååå duktig var han! <3 Han kändes stadig, men ändå inte hängig. Nu taggar jag inför söndag och inför att fixa allt imorgon! Imorgon blir det putsning, tvättning och en skritttur i skogen.

Det ska verkligen bli jättekul att komma ut igen, och se om Pelle tycker att det är lika kul som sist!
Tagga, tagga, tagga!


Finaste Pelleplutt!






Dissar!


Vi dissar att träna med vitt schabrak & vita lindor!



Vi tycker att vit är en färg som man ska man ha när man tävlar. Har man det kanske tre gånger i veckan så vänjer man sig vid det och då ser det inte lika speciellt ut på tävling!
Dessutom är det både snyggare & roligare att matcha med färg.

Somsagt är detta våra åsikter, bara vad vi tycker :) Sen så kan ni såklart tycka att tvärtom!


Hissar!


Denna hissen är inte unik på något sätt men den "måste ändå göras".
Vi hissar EQUIDESIGN (som så många andra redan har gjort, vi vet)!

Trots att så många redan har hissat dem kommer även vi göra det, för vi båda två har saker därifrån. Alla saker är ursnygga och dessutom är priset riktigt bra!

Vet att bilden är ful, men här är en bild på min (Elinas) hårrosett (säger man så?), plastrong (som ligger väldigt konstigt på bilden) och brosch därifrån:


Kan även säga att alla deras saker är mycket snyggare i verkligheten än på bild (även min plastrong & hårrosett ;))! När det var lag-sm på NHRK var vi där och kollade då de var där och sålde saker och haha, vi ville aldrig gå därifrån!
Så en stor hiss till Equidesign!


Förlåt!

Hej alla underbara läsare, och förlåt för att det var jättelängesen jag uppdaterade! Tyvärr hinner jag inte idag heller, eftersom jag har Naturkunskapsprov imorgon, så det få bli en massa uppdateringar imon ist! Hoppas det är ok (a)
För övrigt gick Långben dåligt idag, bara hängde och sket i bettet totalt... Men men, hoppas det går bättre imon :)


Dagen innan tävling

Tänkte skriva ett litet inlägg om hur jag rider dagen innan tävling! Såklart är alla hästar olika och behöver olika "uppladdningar" inför tävling. Jag tycker även att man ska pröva sig fram, hitta en taktik som fungerar för både sin häst och sig själv.

När jag tävlar (hoppning då) skrittar jag bara ut en sväng i skogen dagen innan jag tävlar. Om jag låter Pelle stå blir han stel, och jag vill såklart inte ha en stel häst på tävling. Sedan tror jag att det är bra för honom att röra sig, inte bara stå och inte göra något en hel dag. Samtidigt vill jag inte ta ut honom genom att rida "hårt" utan vill ju att han har kvar sin energi till tävlingen.
Dessutom älskar Pelle att gå i skogen, det finns nästan inget han tycker är roligare! Så genom att göra detta får jag en häst som inte är alltför stel, och som framförallt är pigg & glad!

Detta fungerar för oss, men som jag sa tror jag att detta varierar från häst till häst och det finns inget rätt eller fel.
Men det är alltid kul att höra hur andra gör så:

Hur rider ni dagen innan ni tävlar?


Tror ebba slänger in ett inlägg om hur hon rider innan hon tävlar idag! Så håll håll utkik ;)


Hoppträning!

Är helt slut efter en rolig och mycket givande hoppträning! Vi har tränat på att få rätt bjudning och att hålla en bra rytm, samt att följa med bra över hindren. Det med att följa med bra över hindren behöver jag verkligen träna på! Pelle har börjat hoppa mer med ryggen och därför blir det lite att jag flyger ur sadeln ibland när vi hoppar. Först hoppade vi bom-hinder-bom och sedan hoppade vi två kombinationer, en med tre hinder (kryss, grind, kryss) och ett galoppsprång emellan båda hindren och en med två oxrar och ett galoppsprång mellan hindren. Skitbra verkligen, kunde verkligen tänka på att följa med! Hoppade med hästar så det blev lite långt för honom, men Pelle kändes pigg & glad, slängde tom. in några små bocksprång, haha ;)
Supernöjd med träningen och nu är vi taggade inför söndag!


Har nog inte ens sagt att vi ska tävla på söndag!? I alla fall så ska vi till NHRK (nordhalland) och tävla! Rider LD och LC! Ska bli spännande, vi får se hur det går. Är huuuur många som helst som ska vara med också, tror det är runt 50 starter i LC? 
Säg gärna till om du eller någon du känner ska dit!

Så nu taggar vi! Jag & världens bästa ponny <3


In a hurry!

Får bli ett snabbt och kort inlägg då jag verkligen måste plugga!
Gick i alla fall toppen med Pelleplutt idag, han var jättefin! Har haft dåligt samvete nu i helgen för det har känts som jag försummat honom när jag hållt på med andra hästar. Men nu hittade vi tillbaka igen och det var så himla, himla skönt! :D Nu taggar vi hoppträning imorgon!

Gulleponnyn i somras! <3

Just det ja: Någon som vet om det är vanligt att hästar blir ljusare på vintern? (jag har fått för mig att det är så?)
För Pelle ser ljusare ut nu än innan och jag vill inte att han ska bli det! Hans färg är ju utstanding, haha ingen vet ju riktigt om han är svart eller skimmel ;) För mig får han vara vilket som, bara han inte blir vit innan han är minst 20 år gammal, haha!



Idéen!

Här kommer min superbra idé :D Det är att du köper (som jag har gjort) ett hårnät med rosett på som inte är dekorerad, eller som är dekorerad i viss mån. sen köper du en brosch som du sätter i mitten på "knuten". Det blir skitsnyggt!

Såhär blev min:


(bilden gör den inte rättvis)

Du kan ju även köpa ett flertal broscher och variera! :)

Sådana saker borde inte få hända!

Såg en artikel i GT när jag åkte hem från skolan och kollade nu upp den lite mer:


Så himla, himla hemskt! Förstår inte hur detta kunde hända? Stackars tjej, och stackars hennes familj :(

Här kan ni läsa mer om det: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2214687/flicka-trampades-ihjal-pa-ridskolan .




Stolt över mig själv!

Har precis städat mitt rum och är sååå nöjd med mig själv. Det såg verkligen förjävligt ut så det var skönt att röja upp lite! För övrigt har jag "stallfri dag" och är inte i stallet alls. Mamma sköter allt med Pelle, både mockar, borstar och rider. Skönt och tråkigt på samma gång.


Innan jag städade:


Och såhär blev det:


Är jag inte grym? ;)




BÄSTA IDÉEN!!!

Nu har jag fått värsta snilleblixten, är jättestolt hahah. Nämen det är faktiskt en av dom bästa idéerna jag har fått ;) Men lägger ut den i ett senare inlägg, så ni får hålla ögonen öppna här på bloggen. Den publiceras imorgon.. eller kanske ikväll ;)

Kan iaf avslöja att det har ngt att göra med utrustningen på en dressyrtävling att göra :)


Hissar!



Vi hissar TÄVLINGSDATABASEN! Ärligt talat, vad gjorde vi innan tdb? Satt och skickade brev? Om man inte kunde anmäla sig via mejl då. Men anmälde man sig via mejl fick man fylla i alla uppgifter om både sig själv och sin häst, vilket tog tid. Nu kan man anmäla sig genom några enkla klick och allt går smidigt och enkelt.
Så en stoooor fet hiss till tdb!



Snyggt & enkelt!


Hank

Ja, här kommer ett inlägg om våran andra ponny, Stenbroåsens Hank B Marvin. Han är en B-ponny efter Thornberyy Love Knot RW, en gulbrun welshponny på 16 år.  Han rids av min lillasyster Lisa Willenhag, 12 år som jag tycker rider honom riktigt bra! :) Jag har själv ridit honom ett antal gånger och han är den svåraste hästen jag någonsin har ridit, men det kan man inte se när Lisa rider honom, då ser allt så himla lätt ut!



Att tävla är det bästa Hank vet!! Han tycker att det är fantastiskt roligt och när man lastar ur honom brukar han bli så glad så han inte vet vad han ska ta sig till hahaha! Just nu tävlar dom på LC - LB nivå, men han är klar att gå LA, så förhoppningsvis ska dom starta det till våren.

Historien med Hank är väääldigt lång, men för att göra en lång historia kort:
Allt började med att Hank gick på en väldigt liten privatägd ridskola som Lisa red på, men då var Hank mardrömshästen, han var bara rädd för allt!

Efter ett par år lades ridskolan ner och alla hästar lånades ut på foder, men stog kvar i samma stall. Lisa fick då förfrågan av hon som hyrde honom att bli medryttare, och hon tackade ja. Hon red honom i ca 1 år, sen blev hon som hade honom på foder för stor för honom och vi valde att Lisa skulle ta över honom på helfoder.

Sen gick det ännu ett år där Lisa hade honom på helfoder. Sen bestämde sig ägaren att sälja honom, och för oss var det inte så mycket att tänka på, särskilt när hon redan hade några spekulanter från Danmark, och tanken på att aldrig mer se lilla Hank gick ju inte ens att tänka...

Så såklart köpte vi honom, och har nu ägt honom i nästan ett år. :)



När vi köpte honom hade han varit ute på 3 tävlingar tror jag det var. Han hade aldrig blivit placerad för att han var för spänd. Men Lisa gav inte upp, hon kämpade vidare fastän han var spänd. Men han blev bättre och bättre och efter ett tag var han avslappnad i andra klassen.

Hösten 2010 kom den första placeringen, en 2a plats i en lokal LB. Sen kom fler och fler och efter ett tag kunde han även vara tillräckligt avslappnad för att bli placerad i första klassen, som ni ser i bilden ovan, där dom vann båda klasserna!

Så ni som har "hopplösa" hästar, fortsätt kämpa!


Go & glad som kexchoklad

Lyckades få shampoo i ögat när jag duschade, myyysigt! Sved som bara den och kunde inte blinka eller något, det bara rann från ögat! Sådant som jag aaalltid ska lyckas med, haha så typiskt mig.

Är i alla fall nöjd med alla tre ponnysarna idag, speciellt med lille Valentino som inte gjorde något dumt alls. Fast Pelle kunde det gått bättre med, men får skylla mig själv då det kändes som jag bara red runt utan att ha något mål. Han var väldigt fin i galoppen i alla fall! Jaja, man kan ju inte alltid vara på topp :)

Bjuder på en bild på sötaste Pelle!


Tror det kommer en hiss snart också? ;)



Gomorgon! :)

Gomorgon, lr förmiddag kanske man borde säga ;) Själv vaknade jag nyss... ;)

Tänkte iaf bara säga att jag tänkte skriva ett inlägg om min syster och hennes ponny Stenbroåsens Hank B Marvin ikväll.

Kommer nog också en Hiss & Diss ikväll :)


Duktiga lille Långis ♥

Red lille Långis i manegen idag. Han gick verkligen hur bra som helst! :D Har verkligen börjat tänka på att han ska gå mellan skänkel och hand hela tiden och få upp ryggen, och idag verkade det som han fattade vinkeln! Efter ett tag behövde jag inte ens påminna honom om det längre utan han gick där helt av sig själv och jag hade en perfekt och lagom kontakt med munnen, han hängde ingenting, vilket jag ibland har problem med.

Tränade också lite skrittpiaffer, och det är inte för piaffens skulle, utan för att han ska gå lite så i skritt till trav-övergångarna, för han har en ovana att starta lite i nerförsbacke. Även dom gick bra, klarade faktiskt tre steg idag! :D  Duktiga Långben!

Som Elina sa i inlägget innan så har jag suttit och gjort om i bloggen. Tog ett tag p.g.a att jag inte är sådär jätteduktig på att koda, men till sist fick jag till det iaf ;) Även en ny matchande header! :)

Hoppas att ni gillar det!


Tre hästar = tre gånger så trött?

Kom precis hem från stallet och är heeeelt slut. Hade ju hand om 3 hästar idag, och ja haha det tar på krafterna.
Skulle aldrig orka ha mer en häst på vardagarna, förstår inte hur vissa orkar ha flera! Ska inte säga något nu i och för sig när jag haft dubbelt en hel del då Lina som äger Emil varit sjuk och jag har haft honom. Fast liksom ibland får jag som "bara" har en häst stanna hemma från stallet för att jag måste komma ikapp i pluggandet! Hur är det då om man har flera? Men sen går jag ju natur också så får väl skylla mig själv, haha.

Började i alla fall med att rida lilla Valentino imorse! Är riktigt nöjd :) Några få sparkar rätt ut i luften och ett försök att dra av mig på väggen (är glad att mitt knä fortfarande lever), men annars var han snäll! I början var han spänd, springig och väldigt vinglig. Jobbade med att ha honom utåttälld = ytterbogen kommer in och han blir inte så slingrig. Mot slutet gick det faktiskt riktigt bra, jag hade honom mellan hand och skänkel, han slingrade sig inte, och trippade inte som han gjorde i början när han spände sig. Duktig ponny!

Sedan red jag min älskade lilla Pelle! <3 Inte suttit på honom på 2 dagar! Känns så himla elakt att pyssla med andra hästar när han är i närheten, då står han alltid och ser ledsen ut. Eller så inbillar jag mig ;) Men det är faktiskt lite hemskt att när jag kommer till hagarna för då gnäggar han och kommer till grinden. Och så går jag bara förbi hans hage och hämtar en annan häst. Schysst liksom, känner mig hur elak som helst :( Säkert någon som känner igen detta? I alla fall så var han lite stel först med blev riktigt fin mot slutet. Jobbade skänkelvikningar och att flytta bogen för att få honom lösgjord.

Och sist men inte minst red jag Emil. Gick också bra! Han var pigg & glad, men lite stel i högersidan. Så jobbade öppna på den öppna delen av volten och slutor på diagonalen för att få loss honom lite i sidorna. Gick bättre och bättre!


Emil & jag på tävling i juni! Visst är han snygg? Vi vann båda våra klasser, han var helt grym! Dessutom är han tillsalu! Så om du eller någon du känner vill ha en jättefin dressyrponny bör ni passa på ;)

Och visst har Ebba gjort en fin header? Jag tycker i alla fall att den är skitsnygg! 

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen! Haha, sitter faktiskt på golvet eftersom mamma inte tyckte jag skulle sitta i soffan med alla ridkläder på, så börjar känna mig en aning stel, haha! 





Himla busponny!

Haha, denna bilden beskriver nog ungefär hur det såg ut när jag red idag. Haha, inte riktigt men kändes som ponnyn jag red var minst lika högt upp över marken..

Mamma red ut en liten sväng på Pelle idag då han jobbat rätt hårt de senaste dagarna :)
Själv fick jag sätta mig på en 4 årig c-ponny vid namn Valentino. Han ägs av en familj och i onsdags hade han varit lite dum mot den yngsta dottern - och ja, hon är varken gammal eller stor så hon har inte så mycket att säga till om. Då hade de longerat honom en stund istället, men han hade fortsatt vara rätt dum. Den äldsta dottern är sjuk så igår fick han vila.

Och idag skulle jag rida! Haha, det var en upplevelse. Han var så himla överpigg och ja jag tror ärligt talat vi spenderade minst 30% av ridpasset i luften. I början låtsades han som han inte visste var skritt var, han gick och taktade och hoppade på stället. Om jag så mycket som snuddade vid honom med spöt flög han i luften! Var kanske mer tur än skicklighet att jag satt kvar? Saken är att om han gör så mot spöt måste jag ju peta till honom igen eftersom han måste lära sig att man inte får göra sådana saker, men hur lätt är det när man måste koncentrera sig på att hålla balansen? Inte så lätt kan jag lova ;) Mamma kom och såg en liten del av ridpasset, hon höll på att få en hjärtattack, haha. Koncenterade mig bara på att försöka hålla honom lugn, utan att bocka/hoppa rätt upp i luften, att han jobbade på bakifrån och han jobbade fram till handen. På slutet blev han mycket bättre. Han började faktiskt slappna av och jobba riktigt fint under sig. Dock gjorde han en redigt stor "capriole" i mitten av passet, jäklar vad han flög alltså! Haha, knasponny!

Nu i helgen kommer jag ha tre hästar, både lördag och söndag. Ska bli kul att se hur pigg jag är efteråt! Men det ska bli jättekul :) Har (såklart) Pelle! Sen har jag en ponny som heter Emil (som jag ridit en del innan och tom. tävlat), då hans ryttare är sjuk. Och så har jag Valentino då, eftersom hans ryttare också är sjuk. Ska bli kul att se hur han är imorgon!
Så kommer bli en helhelg i stallet! :)


Vi hissar..



..MÄSSOR! Det finns så mycket mer saker än i vanliga affärer och priset är oftast bättre. Det är ofta bra att gå sista dagen då det blir ännu billigare (dock kan vissa saker vara slut). Vi båda två köper mycket ifrån mässor och är hur nöjda som helst med det! Man kan även gå och prata med olika människor och ha allmänt trevligt :)
Vi är båda två redan taggade för GBG HS mässan 2011!





En stor FET diss till..



Vi dissar.. Fakeswarovski! De ser både fula och oäkta ut. Dessutom är det inte så så överdrivet mycket dyrare att köpa ett rikigt, om man köper det på en mässa. Hellre att man rider med sitt "vanliga" pannband än att man har ett fakeswarovski. Innan hade inte vem som helst bling-bling pannband, men tack vare dessa rider halva sverige runt med dem.


Hur fake ser inte detta ut!?



Speciellt om man jämför med dessa!? Dessa är så mycket snyggare!





Ebba & Carducci Arden

Ja, då är det dags för mig att skriva om min och Långbens tid tillsammans också då! :)

Jag hade provridit nära 20 ponnyer innan jag åkte till stall Phem. Där fick jag prova tre hästar, varav en var lilla Långben. Kunde inte rida den första hästen för satt bara och tittade på när Alexandra (som rider in och till hästar där) red fram Långben haha. sen när jag satt upp kände jag direkt att det var han jag ville ha! Det låter som någon bok, jagvet, men det var faktiskt så. Han var bara helt underbar! Väldigt lyhörd, helt lösgjord positiv till allt! Ja, man kunde ju inte annat än älska honom! 

Innan jag hade provridit Långben hade jag ingen aning om jag ville hoppa eller rida dressyr. Men eftersom Långben har en fallenhet för dressyr, och hoppar faktiskt väldigt dåligt om man ska vara ärlig, blev det dressyren jag föll för, och det har jag inte ångrat en enda gång!

Långben, eller Carducci Arden som han egentligen heter är en D-ponny valack på 6 år, förr 2004. Han är efter Casio RP 141, en mycket fin hingst som bl.a har vunnit ett flertal SM, varit med i NM o.s.v. Han är, precis som Pelle, undan Quinie Arden, ue King's Bonus xx. Långben kom 2a i 5års-championatet 2009 och 7a i 6års-championatet 2010. Även fått gångartsdiplom 2008.



Vi tävlar och tränar iaf dressyr, som ni kanske förstår ;)
I början gick det väl inte jättebra för oss kan man väl säga. Våran första tävling tillsammans på bortaplan vara en LC och LB- clearround i Hällingsjö. Första klassen gick riktigt bra! Han ville visa upp sig och tyckte att livet lekte :) Då fick vi iaf 61% tror jag det var, och det blev CR. Sen i andra klassen orkade han INGENTING!! Han gick sviiinmkt bakom hand för att han inte orkade bära sig, men kämpade allt vad han kunde ändå! <3 Fick iaf 56%, också CR, gränsen var 55. Men jag kommer ihåg att jag var så himla nöjd! :)

Sen åkte vi på lite lokala tävlingar, fortfarande LC, LB hela hösten. Började även styrketräna lite för att vi skulle få lite bättre förutsättningar. Det funkade riktigt bra! Vi höjde oss säkert 5% per klass! tyvärr blev vi fortfarande inte placerade och att komma upp i klasserna kändes så himla långt bort.



Men våren därpå, alltså våren 2010 hände något. Jag vet inte riktigt vad, men allt började bara kännas som det satt! I Juni (tror jag det var) åkte vi till Årekärrs RK på en lokal dressyrtävling där vi skulle starta våran första LA för att försöka kvala till 6års-championatet. Och programmet gick så himla bra! Fick 64%, alltså 4% över kvalgränsen, och även en 3e plats! Alltså kom våran första placering där, och jag tror även att det var där allt släppte. Hösten efter, alltså hösten 2010 har det faktiskt gått riktigt bra, har vunnit 3 lokala tävlingar och även kommit 2a i 2 regionala. Har även blivit placerad i ganska många mer lokala tävlingar. Vi är också kvalade nationella klasser utan öppna, sluta och enkla byten. Men eftersom han faktiskt bara är 6 år ska jag vänta lite med detta så han inte tycker att det blir för svår, för jag anser att allt handlar om att hästen ska tycka att det är roligt och vilja!



Men allt som har hänt skulle inte kunna hända utan en så underbar ponny!
          Älskar denna ponnyn GALET mycket!


Min & Pelles historia

Japp, som jag sagt innan heter alltså min häst Paulo Coelho Arden men kallas för Pelle. Han är  en d-ponny som är sju år gammal och han är efter Powerboy och undan Quinie Arden. Hans morfar är King’s bonus xx.
2003 vad han bästa hingstfölet vid ASRP riks. Han fick poängen: 9-8-7-8-8=40p.
Sedan fick han hopputmärkelse reg. Treårstestet 2006. Han fick då poängen 8-8-7-8-8-9=48p. Sist men inte minst så blev han segrare i finalen på treårstestet 2006! Då fick han: 8-8-8-8-8-10-10=52p! Han är alltså en av de första hästar nånsin som lyckats få 10-10 i hoppning!



Han har en helbror som heter Puccini Arden. Han är hingst och står i Finland (han har också fått 10-10).

Pelle växte upp på Stall Phem, där han blev inriden och utbildad. Sedan blev han uthyrd till några, och jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände. I vilket fall som helst blev han tillbakalämnad då han helt enkelt inte ville hoppa mer, han började stanna och titta på hinder. Det konstigaste var att Pelle innan var känd för att han hoppade ALLT. Så på något sätt lyckades de skrämma honom eller så pressade de helt enkelt honom för hårt.

Jag provred Pelle första gången i Juni 2009 (jag letade efter dressyrponny, att han inte hoppade störde inte mig). Då var han jättefin (han hade blivit riden av Stall Phem igen) och jag tyckte verkligen om honom. Men jag som aldrig haft särskilt höga tankar om mig själv, tänkte att jag inte kunde utbilda en så ung häst själv, så jag valde att hyra en annan häst, som heter Dancerman. Ni ska veta att jag inte ångrar att jag hyrde honom istället för att köpa Pelle med en gång, jag lärde mig extremt mycket på honom och lärde känna en speciell, men helt underbar ponny.

Den hösten flyttade jag till Årekärrs ridklubb, där även Stall Phem är. Så jag hade Dancerman där, och Pelle började gå på Årekärrs ridskola.

På höstlovet förra året blev Dancerman skadad. Han blev skrämd av älgar och rymde från hagen, sprang in i en bil, osvosv. (detta är en lång historia jag inte tänker ha nu). Detta var under ett dressyrläger på Stall Phem. I alla fall så erbjöd de (så sjukt snälla som de är!) mig att låna Pelle sista dagen på dressyrkursen och jag kommer även ihåg att jag fick rida honom den helgen. Tyckte om honom ännu mer, även om han då fått lite olydnader av att gå på ridskolan.

Så småningom blev Dancerman frisk och allt fortsatte som vanligt. Dock fanns tanken att jag ville ha Pelle, men det var mer som en dröm jag inte vågade hoppas på. Så ofta jag kunde gick jag in till honom och klappade honom, gav honom morötter eller liknande.

När vi bestämde oss för att inte hyra Dancerman igen (för min längd och andra saker), började vi titta runt lite. Mamma provred då Pelle (japp, hon rider också!) och blev stormförtjust. Kommer fortfarande ihåg det, hon var så himla glad, tyckte han var helt underbar. Jag provred honom också två gånger, vilket inte gick jättebra. Jag hade under hela vintern och våren fäst mig vid Dancerman och kunde inte riktigt tänka själv. Var helt förkrossad över att han skulle åka, för på något sätt kändes det som jag svek honom.
Somsagt gick det inte speciellt bra när jag provred Pelle då, han var olydig och ”käftig” mot mig. Har sett filmer och det såg verkligen hemskt ut. Dock visste jag hur fin han kunde vara, hur fin han hade varit förra våren, då jag ridit honom för första gången och jag visste att detta var olydnader för att han inte blivit tränad, så när min mamma tyckte om honom så mycket och verkligen ville ha honom såg jag ingen anledning till att inte köpa honom.
Nu låter det som att jag inte alls var lycklig, men det var jag. Saken var bara att jag fortfarande inte kunde sluta tänka på Dancerman, hur han hade det, mådde och sådant. Vi köpte Pelle ca 1 vecka efter Dancerman åkt, och jag var fortfarande helt förstörd, även om jag självklart var glad över Pelle.

Det var en enorm tröst att ha Pelle när Dancerman åkte, jag vet faktiskt inte vad jag skulle gjort annars. Han är extremt social som häst, alltid lika glad.
Kan inte säga att ridningen gick bra däremot. Han hade under sin tid på ridskolan lärt sig att komma undan arbetet genom massa olika knep, och när jag satte mig på honom blev han svinsur, han ville inte samarbeta alls. Han tyckte det var hur jobbigt som helst och tyckte att jag krävde alldeles för mycket av honom. Kan säga att han gick ”i form” kanske.. 10% av ridpasset. 10% av det gick han och släppte bettet och 80% av det sprang han med nosen rätt upp i luften och bakbenen 1km bakom sig. Haha okej, inte riktigt 1km, men ni fattar. Han var rätt okänslig i munnen och jag kommer ihåg hur svårt det var med avbrott från galopp. Han lyssnade inte en skit faktiskt, bara ”älgade” iväg med mig.

Men jag har jobbat, slitit som bara den (och haft grymt kul under tiden!) med Pelle, och nu har vi börjat komma någonstans (tack vare min tränare som är grym!). Han jobbar mellan min hand och skänkel (gillar det uttrycket mer än att hästar ”går i form”) ca 90% av ridpasset. Han är känslig, haha han har faktiskt börjat sura på mig när jag ger honom för stora hjälper. Vi har börjat jobba med sidvärtsrörelser och annat roligt. Nu menar jag verkligen inte att jag tycker att vi har kommit superlångt, men vi har kommit en hel del framåt. Även om vi har grymt mycket kvar.



Jag trodde ärligt aldrig att jag skulle tycka om Pelle så mycket som jag gör nu. Jag vet inte riktigt när det hände, men under tiden vi har jobbat tillsammans har vi helt enkelt lärt känna varandra, och jag har lärt känna världens bästa häst. Han är verkligen den bästa som finns och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom.

Jag har tidigare nämnt att vi faktiskt hopptävlar, men sa jag inte att han slutat tycka det var kul med hoppningen? Jo, men under hans tid på ridskolan utvecklades han i hoppning, även om han fick lite olater i dressyren. Han började hoppa mer och mer, och en duktig tjej som heter Rebecka hoppade honom! Alltså började han komma tillbaka, mer och mer, även om han fortfarande var lite osäker.

I somras var vi med på ett hoppläger, Pelle och jag. Det gick faktiskt riktigt bra! När vi köpte Pelle tänkte jag faktiskt på att börja satsa lite mer på hoppningen. Han har ju alla förutsättningar i världen – och jag tycker det är grymt kul, även om jag själv varit ganska hopprädd innan. Vi har hoppat en hel del i somras, och nu i höst. Det har gått helt okej, med blandat resultat. Ibland har det gått grymt bra och ibland har det gått sådär. Pelle har i alla fall bara stannat en gång med mig (peppar, peppar), och min tränare säger att han litar på mig, har förtroende för mig, vilket är jätteviktigt för honom.

För några veckor sedan lossnade det för oss i hoppningen (tack vare min tränare som är BÄST!)! Jag kom på hur jag skulle rida honom och det gick så himla bra. Hoppade även en CR då, nollade då 80 & 90cm och ja det är inte just det jag är stolt över egentligen (det är ingen höjd för Pelle) utan jag är stolt över att det kändes så bra. Han hoppade helt grymt!

Den 30/10 var vi ute på vår första hopptävling, i Alingsås. Vi hoppade LD+5 och LC. Jag är jättenöjd över hur det gick! I LD+5 var han urfin, pigg som sjutton och bjöd verkligen. Tyvärr petade han ett hinder, men det var mitt fel helt och hållet.
I LC gick det också bra. Lite oturligt rev vi sista hindret i omhoppningen, men han kändes fin! Detta var somsagt vår första tävling och jag kan inte annat än vara nöjd över den!
Speciellt med tanke på att Pelle varit tittig innan, inte velat hoppa, och nu kom in på en helt ny bana, med nya hinder och bjuder och verkligen tar tag i hindren. Han tyckte det var så himla kul! Gulleponnyn <3

Detta blev en ganska lång och invecklad historia om Pelle & mig, så hoppas jag inte tråkade ut er helt nu. Nu vet ni lite mer om oss i alla fall, och ja ni vet lite mer om världens bästa häst!


Jag & Pelle i Allingsås!


Vilka är vi?

Hehe, känns som vi är ganska sega med att komma igång.. Men vi tänkte vänta tills vi fixat header och sådant, men vi struntar i det och fixar det sen istället.
Här kommer istället lite fakta om oss:
Vi som har bloggen är två tjejer som går i samma klass (kitas gymnasium). Vi har hästar som är halvbröder och vi båda jobbar för att hela tiden utvecklas som med våra hästar! :)

Ebba:
Jag är en glad tjej som skrattar ofta, men kan också var lite seriös när jag vill ;) (A)
I familjen har vi två ponnyer. En D-ponny, som är min och en B-ponny som är min systers. Min ponny heter Carducci Arden, kallas Långben och B-ponnyn heter Stenbroåsens Hank B Marvin, kallas Hank.
Jag tävlar på regional LA-nivå, har kvalat nationella program utan öppna sluta och enkla byten. Ska nog också säga att jag är en dressyrryttare.. :)

Elina:
Är också en ganska halvflummig tjej för det mesta, men kan också vara seriös när jag vill ;) Jag har en ponny som heter Paulo Coelho Arden, kallas för Pelle. Vi köpte honom i våras (juni) så vi har inte haft honom så länge. Vi har precis startat vår första tävling tillsammans (vilket gick bra!), i hoppning som är det vi ska satsa på! Har innan tävlat endel dressyr innan, så många ser egentligen mig som dressyrryttare, haha.

Tanken är att vi ska skriva om hur vi har det, vad vi gillar för utrustning och vad vi inte gillar (hissar & dissar!), jaa allmänt vad som händer i våra liv helt enkelt! :)



/Ebba och Elina


NYTT!

Kommer info inom kort! Vi är i alla fall 2 tjejer som ska försöka oss på att hålla igång en blogg! :)

RSS 2.0