Hank

Ja, här kommer ett inlägg om våran andra ponny, Stenbroåsens Hank B Marvin. Han är en B-ponny efter Thornberyy Love Knot RW, en gulbrun welshponny på 16 år.  Han rids av min lillasyster Lisa Willenhag, 12 år som jag tycker rider honom riktigt bra! :) Jag har själv ridit honom ett antal gånger och han är den svåraste hästen jag någonsin har ridit, men det kan man inte se när Lisa rider honom, då ser allt så himla lätt ut!



Att tävla är det bästa Hank vet!! Han tycker att det är fantastiskt roligt och när man lastar ur honom brukar han bli så glad så han inte vet vad han ska ta sig till hahaha! Just nu tävlar dom på LC - LB nivå, men han är klar att gå LA, så förhoppningsvis ska dom starta det till våren.

Historien med Hank är väääldigt lång, men för att göra en lång historia kort:
Allt började med att Hank gick på en väldigt liten privatägd ridskola som Lisa red på, men då var Hank mardrömshästen, han var bara rädd för allt!

Efter ett par år lades ridskolan ner och alla hästar lånades ut på foder, men stog kvar i samma stall. Lisa fick då förfrågan av hon som hyrde honom att bli medryttare, och hon tackade ja. Hon red honom i ca 1 år, sen blev hon som hade honom på foder för stor för honom och vi valde att Lisa skulle ta över honom på helfoder.

Sen gick det ännu ett år där Lisa hade honom på helfoder. Sen bestämde sig ägaren att sälja honom, och för oss var det inte så mycket att tänka på, särskilt när hon redan hade några spekulanter från Danmark, och tanken på att aldrig mer se lilla Hank gick ju inte ens att tänka...

Så såklart köpte vi honom, och har nu ägt honom i nästan ett år. :)



När vi köpte honom hade han varit ute på 3 tävlingar tror jag det var. Han hade aldrig blivit placerad för att han var för spänd. Men Lisa gav inte upp, hon kämpade vidare fastän han var spänd. Men han blev bättre och bättre och efter ett tag var han avslappnad i andra klassen.

Hösten 2010 kom den första placeringen, en 2a plats i en lokal LB. Sen kom fler och fler och efter ett tag kunde han även vara tillräckligt avslappnad för att bli placerad i första klassen, som ni ser i bilden ovan, där dom vann båda klasserna!

Så ni som har "hopplösa" hästar, fortsätt kämpa!


Kommentarer
Postat av: Anonym

what a wonderful story!!!!! i just cry :')

2010-11-15 @ 09:33:36
Postat av: Anonym

första kommentaren!!!!! wohoo

eller?

2010-11-15 @ 09:44:52
Postat av: Elina

magda, du är omogen ;D

2010-11-20 @ 21:02:15
URL: http://hopplaponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0