Bästa, bästa ponnyn ♥

Skulle egentligen tränat för Ruth i tisdags men det blev inte av då så det fick bli idag istället. Det är ca 3 veckor sedan vi tränade senast, alltså var detta välbehövligt!

Det gick verkligen grymt bra! :D Började med att rida fram lite själv. Joggade honom och "lullde runt" lite innan jag började träna, mest för att det är så kallt och jag tyckte att han skulle få komma igång lite. Dessutom tar han rätt lång tid på sig att komma igång så ja, tror det var bra för honom att bli lite varm i kroppen!

Sedan började träningen! I början var det jättemycket grunder. Började jobba i skritt med att han skulle spåra rätt, framförallt i höger varv där han antagligen kör in baken eller inte formar sig i bogen. Så detta jobbade vi mycket med och sedan började vi jobba med traven också. Eftersom vi redan jobbat en hel del i skritten kändes han faktiskt riktigt fin och mjuk när jag började trava! Tränade övergångar först, vilket gick riktigt bra! Han har haft en tendens till att inte starta med bakbenen i igångsättningarna och att tappa bakbenenen i avsaktningarna. Men det gick riktigt, riktigt bra idag! Efter det började vi jobba med lite öppnor i traven! Eller ska inte kalla det öppna utan mer bogen in :) I vänster gick det grymt bra medans det var lite svårare i höger då han har det lite svårare där men efter ett tag gick det fint där med. Fina plutten! Sedan var det dags för att jobba med galoppen! Även det gick jättebra! Han hade jättefin rytm och ja, jobbade på hur fint som helst! Så himla, himla duktig var han :D Supernöjd med träningen!

Ruth sa även att han blivit mycket stadigare, vilket har gjort att hans hals blivit mycket finare! Mycket mer musklad alltså. Kul att höra, såklart ;D

Hade mina nya, gröna, snygga saker! Försökte ta några kort med vår lilla kompaktkamera, vilket inte gick så jättebra, vilket syns, haha. Vet inte riktigt varför det blev prickar över hela skärmen? Men hoppas att ni ser lite i i alla fall! Även om inte ens färgen blev särskillt lyckad på bilden. Får fixa en ny bild! Dessutom ser det ut som att lillen har vääärldens kortaste framben, hmm?  


Får slänga in en till bild, så att ni inte tror att han helt felbyggd ;) 

Såhär snygg var Pelle när han var yngre! Tror han är 3 här? Finisen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0