Dagens ridpass på Cartier

Curtelurt-spurt stod på schemat idag, och den herren behöver röra på sig kan man säga - han och hans ben... Det börjar faktiskt bli bättre, både balansen och stabiliteten, men om man säger att människor har tummen mitt i handen har väl Curtan hoven upp och ner?! Haha, näe, han är en riktigt stilig pojk!

Cartier RP 164
Hingst f. 2005, e: Deinhard B, u: Carina ue: Brillant
Foto: Stall Phem, www.stallphem.se

Curtan är en väldigt mysig ponny måste jag säga. Han hör nog till en av mina favoriter, men det bör tilläggas att jag har tendenser till att ha väldigt många udda favoriter... ;) 
"Problemet" med honom är att han får små ryck emellanåt helt utan anledning och utan förvarning. Trots detta måste jag faktiskt säga att det går framåt. Ju mer han får röra på sig desto bätte går han, och har han gått flera dagar i rad är han faktiskt ganska lugn och fin redan när man sitter upp! 
Man kan även tillägga att Curtan är en sådan häst som man antingen älskar eller hatar. Han är söt som socker, fin exteriört och väldigt mysig att pyssla med, men han behöver lite mer tid för att växa till sig på ridfronten.

Idag var en såndär köra-slut-på-Curtan-dag, något som han behöver titt som tätt för att få koll på sig själv. Genom hela passet var den röda tråden framåttänk då han hela tiden skulle rätta sig framåt om han spände till, busade, kurade ihop sig eller vad han nu kunde göra. Och det är inte bara för att han ibland har dålig bjudning, utan för att han själv ska få chansen att hitta sin egna balans i både trav och galopparbetet - utan att kura ihop sig, flänga runt eller gå ner i ett alltför bekvämt tempo. Lättare sagt än gjort, men han kändes fin!

I travarbetet blir det mycket tendenser till öppnor, slutor eller andra "småsaker" så att han alltid får någon uppgift och något att tänka på. (så att han helt enkelt inte hinner tänka tanken på att rycka/knasa sig) Galopparbetet sedan bestod mest av raka spår och tempoväxlingar, tempoväxlingar, tempoväxlingar. Allt för att han ska bli mer uppmärksam, behålla balansen och kvickheten och samtidigt bli lite trött! Det behöver han och hans söta lilla hjärna :)
Men visst är han fin? Halvbror till Citizen för övrigt!


/Lina
Söt-Curtan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0